понеделник, 14 май 2018 г.

Elizabeth Arden Green Tea Cherry Blossom

            С постепенното покачване на градусите, прибрах топлите и сладки аромати. Извадих си удобните рокли и блузки, скрих ботушите нааай-накрая, а на тоалетката разбира се пастелните и свежи опаковки, в каквито са любимите ми парфюми за настоящия и идния сезон.
            Наред с изявените фаворити, тази година има два нови, които взех преди месец и се откроиха видимо. А аз напоследък много рядко се впечатлявам и похвалвам нещо. Голям критик съм. За летните месеци, Зеленият чай с черешов цвят на Елизабет Ардън, се оказа страхотен! И на който го извадя да усети, казва много приятен и свежарски е.


         Ако търсите сочност, свежест, зеленина и буквално глътка въздух в забързаните горещи дни, това е парфюма. Като оазис в пустиня е. В първите секунди киселее и се чувства сякаш сте лапнали огромно парче лимон. Но тук няма неприятна и дразнеща горчивина, от която да ти изтръпва езика и чак ушите ти да настръхнат. Лимон, но с малка щипка захар и зелена клонка на него. Колкото е тръпчив, толкова е и зелен.


        Тази интересна комбинация от листата на зеления чай и нагарчащите цитруси, се допълва хармонично с бадеми. И първите минути, сякаш съм в огромна градина с много зеленина, пия коктейл и до мен стои купа с цитрусови плодове със зелени дръжки на тях, а в средата за разкош сурови бадеми. Има и сапунена нотка тук. Мускуса определено е оставил своя почерк на чисто, но не онази евтина и дразнеща, а луксозна и фина. Нещо, което е на фон и прави цялостната картина завършена.




        След 10-15 минути, аромата приляга като копринен шал на кожата и става осезаемо по-мек. Цветята се показват  с нежните си розови венчелистчета. Толкова красив божур и черешов цвят, не съм усещала скоро. Сякаш съм си закичила в косите и се разхождам по поляната. Колкото освежаващ, толкова нежен, игрив, закачлив и с характер. Изглежда невинен, но не се дава лесно.


        Плодовите нотки на сливата и кайсията при мен почти ги няма. Долавям синия плод леко, но от бадемите и зеленият чай е скрит. Трудно се различава. Сладост тук няма, нито лепкавост. Бели цветя и мека дървесина, почти не се забелязват. Има ги на заден план и когато онази ярка свежест отшуми, остане близо до кожата, ще ги регистрирате леко.


        Green Tea Cherry Blossom е онова "мохито", което ти доставя само удоволствие и ти се иска да го пиеш поне по 3 пъти на ден. Няма да ти дойде в повече, нито ще навлезне в пространството на другите. Ще ти се налага често да подновяваш, на всеки 2-3 часа, ако искаш да го усещаш, но в това е чара на този тип аромати. Когато изчезне, да го сложиш пак и да му се наслаждаваш докато блести. А за цената от 12 лв - няма нужда да коментирам, че е много бюджетен. И като цяло линията от Green Tea е богата, все ще си намерите подходяща. Ако искате по-лек вариант, пробвайте Bamboo. За цветна и мека сладост - Camelia е чудесна!



         Докато сме на розова вълна, ще се възползвам да ви похваля и ластиците на Invisibobble. Имам такива черни на друга фирма, но не успях като че ли да свикна с тях. Проблема е и в моето косище - дълго, гъсто и се заплита доста. Страшно трудно попадам на шноли, фиби и ластици, които да ми пасват. Тези ме спечелиха, защото не ме скубят или е минимално, нито един косъм не е паднал при свалянето, не стягат и не ти спират кръвообращението, лесно се свалят и изглеждат готино. Могат да се носят и като гривна. С обикновените винаги има поне по 2 косъма и на моменти ви иде да стенете, докато ги махате. С Invisibboble връзването е в пъти по-приятно и махането безболезнено.

    

            За такава "джаджа" за коса, сумата може да ви се стори висока, но предвид комфорта, за мен си оправдават парите Invisibobble Hair Ring.


         И двата продукта са ми предоставени за проба от парфюми онлайн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар