неделя, 13 май 2018 г.

Изразходени продукти през април

        Здравейте приятели!

        Планувах този пост да се появи в края на април, но не успях да се организирам и затова го виждате днес. Някои от вас, които ме следят в instagram са видели причината, та няма да се оправдавам. Понякога времето не стига, а задачките са много.  Докрая на месеца искам да ви разкажа за пътуването ми до Италия, но не смея да обещавам, за да не съм гузна. Смятам да разделя на няколко публикации, защото снимките и информацията са доста. Но когато съм готова, ще разберете. А сега по същество, защото няма време. :)
 
       
         И този път торбата беше пълна с разнообразни опаковки. Знаете че обичам да показвам не само козметика, затова включих цветоулавящите кърпички на Brite.



           Ако сте изпълнителна домакиня и се грижите за дома както си му е реда, вероятно сте чували за този помощник "цветоулавящи кърпички", които се слагат в барабана под дрехите. Когато за пръв път миналата година реших да купя, тези бяха на най-ниска цена и реших да ги пробвам. В магазина имаше над 10 вида, като започваха от 2,50 и стигаха до близо 10 лв за кутия. Има за бяло, цветно и тъмно пране. Зачудих се защо аджеба са 3 вида, уж трябва да ни улеснява, а в случая аз се почувствах объркана. Но в крайна сметка взех тези и останах много доволна. Миналия месец ги видях намалени в Лили и веднага си взех нова опаковка. Досега не съм имала проблем щом сложа от кърпичките и всичко излиза в перфектно състояние. Няма оцветени или с променен нюанс дрехи. Единствено ако е фина тъкан и в някакъв светъл цвят, ако сте сложили тъмни дрехи, може да има оттенък. Но за цената си от 3 лв за чудни!


          Душ млякото на Palmolive Irresistible Softness е с най-чувствено ухаещия аромат, който съм срещала. Разкошен и много страстен е. Плътен, но и не предизвиква главоболие. А текстурата му е наистина като гъсто мляко, супер кремообразна и мека. Прави уникална пяна и не изсушава кожата. Не помня скоро да ме е впечатлявал толкова просто един измиващ продукт. Ако го видите и ви хареса аромата, с 2 ръце препоръчвам!
           Подхранващия шампоан Argan & Rose Oil ми хареса и използвах докрай. Ненатрапчив и лек аромат на роза. Рядка и прозрачна е текстурата му, което го прави наистина нежен към скалпа и почиства деликатно. Не е за мазни коси и дами, които ползват лак. Не успява да измие добре и не придава допълнителен обем! Но ако търсите хидратация, блясък и мекота - ще ви пасне! Косата ми е много лъскава, естествена, гладка и се усеща подхранена след него. Минуса е, че се омазнява с ден по-рано, отколкото с друг шампоан. За цената си от 4 лв, за мен се справя чудесно и ме остави с добри впечатления.


          Смятах да си измажа лосиона Pear & Cacao на Yves Rocher покрай Коледа, но през март беше хладно и посегнах към него. Не хидратира силно, но пък ухае приказно на жълта круша, поръсена с вкусно какао. Много балансиран аромат откъм сладост. Усещат се по равно и плода, и какаото. Бързо се абсорбира и на кожата остава около час. Любим продукт и аромат!

           Vichy Slow Age е последната, ако не греша, серия която се появи на нашия пазар. Бори се с първите признаци на стареене. Много исках да пробвам дневния флуид и си намерих тестери. Допадна ми текстурата, не правеше кир ефект и хидратираше добре, обаче ми дойде по-парфюмиран отколкото предпочитам и не забелязах нищо уау. Хубав продукт е, но не забележителен. А шампоана на Milk_ shake Integrity Nourishing е пълна боза. Течен като прясно мляко буквално. Понеже е безсулфатен не се и пени, нужно ви е огромно количество и косата ми след него изглеждаше посредствено. Само аромата му е хубав за мен.


           Откакто се запалих по водните стикери за нокти, белият крем на Farmasi 01 ми е голям помощник.  Това е най-трайния и наситен бял лак в колекцията ми! Накрая се посгъсти, но пак успявах да си лакирам безименните без проблем и понякога дори минавахс един слой! И струва само 2 лева! Околоочния крем за суха кожа на българската марка Bio Cosmetics е най-богатия от всички пробвани до момента продукти за тази зона, които са ми минали през ръцете. Много силно хидратира и подхранва, мазен е! Има доста масла и поради това се беше променил цвета малко - на дъното светъл, отгоре по-наситено жълт. Успях обаче да го изразходя преди да се развали и съм доволна.


           Неведнъж съм споменавала, че най-любимата ми спирала беше на Oriflame GG. Спряха я и последната налична на пазара в момента е Iconic All-in-One. Дължина, разделяне и извиване са налице. Драма ефекта липсва, но подозирам че е заради моето презапасяване и престояването й в шкафа. Все пак е много добра спирала и отново бих си я взела. Прави всичко за моите нужди! Чувствата ми към коректора на Rimmel Match Perfection са смесени. Има доста слабо покритие и по-скоро леко озарява. Ако започна да натрупвам слой след слой, стои неестествено и се вижда. Не бих повторила.


          Цели 3 от любимите ми пълнители на Air Wick Spead the Joy, Glade White Lilac и една нова бюджетна марка, която намерих в Elitis. Air Well Blooming Hyacinth има най-хубавия и достоверен аромат на зюмбюли. Разкошен за пролетта и сякаш сте в градина с хиляди от прекрасните лилави и розови цветя като пръсне. Сякаш е парфюмен. Цената му е около 3-4 лв. Погрешка бях настроила машинката да пръска през 5 мин и за около 20 дни приключи, та вероятно през 36 ще стигне за 2 месеца, колкото Air Wick и Glade.

         Кокосовите трици за лице на Христина в началото харесах, но тази зима ми дойде в повече слоя, който оставят след измиване и не чувствах кожата си чиста. Доизразходих ги за тялото. Не бих повторила. За сметка на гела от Yves Rocher Hydra Vegetal, който ми стана любим. В началото ви споменах че е неикономичен, но се оказа обратното. Нужна ви е една голяма капка, с която измива чудесно, не изсушава и ухае супер свежо. Освен това сваля и грим почти на 100 %. Оставя кожата мека и чиста без да е премита. Определено ще повторя.


           Не съм фен на пилинг маските, защото имам доста мъх по лицето и ги избягвам, но се научих да не нанасям в проблемните зони и Avon Planet Spa Oriental Radiance Energising Face Mask с бял чай, изразходих с удоволствие. Има ободряващ бих казала мирис, след изсъхване се сваля сравнително бързо и почиства доста прилично. Не вади черни точки и порите не са като нови, но за моята суха кожа е добра. Скраба за ръце и стъпала Blissfully Nourishing също не е лош. Меки и гладки са петичките след него, но задължително с пемза. Ако имате по-сериозни проблеми обаче, не би бил достатъчен.

          Постоянно сменям пастите за зъби. Последните месеци ползвах dentalux Ultimate Freshness на Lidl по препоръка на приятелка, но на мен не ми допадна особено. Не измива толкова добре сякаш и не ми е достатъчно освежаваща. Другата на Bilka с хималайска сол има малко по-странен вкус, леко солен и не че не измива, но не я чувствам като моята. Усещането не е на току що измита уста като чели.


            И любимата ми част са тези барчета - Rocky Rice Coconut е оризово десертче, покрито с бял шоколад с вкус на кокос. Много лек и ненатрапчив вкус. Има баланс между сладост и лека солена нотка заради оризовия снакс. Хрупкав без да е твърд и калориите са само 93.
            Кокосовия протеинов бар на fit spo вече съм ви показвала. Любим ми е! Мека текстура, страхотен вкус на кокос и засища. В тази опаковка бяха 2 малки, взех го от Била. Баунти не го обичам, прекален ми е и този ми пасна перфектно. Шоколадовият Eat & fit е на руската фирма Faberlic. Не беше лош, но не се отличи с нищо и по-скоро не бих повторила. Цената му за 30 гр е твърде висока, а дори и на промоция е почти 2 пъти колкото Roo Bar, когато са намалени.


          Quin Bite brownie май ми хареса, но честно казано не си го спомням особено. Повече ми допадна от какаовия Roo Bar сякаш и бих повторила. И него бях си купувала от Била. И за финал няколко чая - Lord Nelson Wintermelodie е черен с ябълка и канела. Наситен беше, но явно се наситих на тази комбинация и малко се помъчих с изпиването му. Laudatio Chai Latte е по-различен от миналогодишния. Цвета му е като на мляко с щипка какао и вкуса подобен. Но беше супер вкусен. Отново ще си поискам от Ина! Sir Edward Pear & Caramel е страхотна комбинация от плод и лека сладост от карамела. Най-хубавият чай, който има в нашият Лидл!


          Това бяха празните опаковки, които изхвърлих в началото на месеца и продължавам с нови сили към следващите. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар