петък, 29 юни 2018 г.

Pomellato 67 Artemisia EDT

            Горещи летни дни и нощи, плаж, море и сини вълни. Вятър в косите, мохито с много мента, парченца лимон и голи рамене. Къси панталонки с изрязан потник и мечтаната почивка, далеч от тълпите. Какво е лято без отпускарска визия?


            Artemisia е като перфектния оазис за онези от Вас, които не си представят типичната ваканция. А искат да избягат в дивото, непознатото, в горите на Амазонка. Да опознават нови светове, хоризонти и да почувстват адреналина в кръвта си.


            Фини зелени подправки, много мента с лимон и пелин, и малко бели цветя за ефирност. Усещам го като нирвана. Толкова спокоен и отпускащ мислите, духа. Но и някак повдигащ настроението. Кара те да искаш да опознаващ нови величини. Не ти напомня постоянно за себе си, просто се чувстваш комфортно! Като втора кожа! Като мохито, но не в чаша, а носещо се във въздуха около теб.


            Началото е силно лимонено, но само за няколко секунди. Появява се онази свежа мента, която му придава необичайна изтънченост в комбинация с нероли. Представете си кристална чаша с вода, на която има дебел резен от пресен лимон и няколко ментови листенца. И горещия следобед става толкова хубав! Когато ви лъхне морския вятър и цветята погалят раменете. А крайбрежната ивица е пуста.... и се разхождате само двамата.


            Има една необикновена тръпчивост. Но не и цитрусова. Лимона има друго измерение в 67 Artemisia. Пелина е "виновника". Познат като съставка за вино, но неговите папратовидни листа са лечебни и се ползват за подправка също. Макар и с изключително горчив по природа вкус, тук се усеща точно зеленината му. Преплита се толкова красиво с маслиновите и крехките виолетови листа, че в развитието ще го усетите нетипично спокоен.


            Мускуса се откроява с онзи нежен привкус на чистота и в базата сякаш е открил своето перфектно място. Не е толкова ясно изразен и не дразни с типичния си сапунест финиш.


            Отива си точно като 4-те топли месеца. За такъв тип аромат, очакванията ми бяха час, но се оказа много повече. На моята суха кожа, се задържа цели 4! А в комбинация с лосиона, остава почти цял ден. Макар и течната му консистенцията, има сходни качества с млеката на Yves Rocher. Лек, но достатъчно подхранващ за температурите в момента. И самостоятелно го тествах, защото пристигна преди тоалетната вода - от сутринта до следобяда остана.


            Няма сложни композиции в Artemisia, всичко е балансирано. Хармонично преплетено във всяка една фаза от развитието си. Напомня на одеколоните, но не евтинее. Изключително стилен аромат и на луксозен, като кутия с пауч. Не очаквайте някакви офанзива и силен шлейф. Фееричен като шифонена рокля е. Свързван силно с Guerlain Homme EDT и спряган за негово копие. Аз не мога да направя паралел между двата, но ще ви дам като сравнение Parlez-Moi d'Amour Eau Fraiche на John Galliano. Лимона и бялото грозде в него веднага ме препращат на същия бряг. Чудесното предложение е това съкровище на Pomellato за подарък на близка приятелка, която си пада по различно свежите парфюми. А ментовите гравирани кутии с ретро вайб, изглеждат толкова красиви! За цената от под 20 лв - няма какво повече да се желае. Щом и колежки веднага ми казаха поръчай, а едната от тях си пада по сладки и тежки, значи чара му се усеща на мига. Макар и да е марка, позната с бижута, Pomellato ме изненадаха с ароматните си композиции. Пробвах още два - Nudo Rose и Nudo Amber, много са добри и те!




           *Лосиона ми е предоставен от сайта за козметика и парфюми, а тоалетната вода си поръчах аз след като стана объркване и ми пратиха него вместо нея. Та и за подарък грабнах с още един продукт от серията. Голяма любов се оказа! Случайните открия са най-сладки!

3 коментара:

  1. Страхотна си в описването на парфюми!!! Благодарение на теб си взех Parlez-Moi d'Amour Eau Fraiche на John Galliano,а още няколко са в списъка ми с желания. Явно и този ще се поръчва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Надявам се да си останала доволна! Следват и още ревюта, но напоследък не ми остава много свободно време и се бавя. Ако си падаш по рози и зелении, обърни внимание на Florabotanica на Balenciaga. Прекрасен аромат е!

      Изтриване
    2. Много ти благодаря!Напълно те разбирам за времето-и на мен хич не ми стига, а ме чакат толкова ревюта...Ще го погледна задължително!

      Изтриване