неделя, 20 януари 2019 г.

Нови придобивки и коледни подаръци

          Здравейте.

          Не очаквах че ще направя такава дълга пауза, но след празниците нямах желание да включвам компютъра. Особено след като работните дни минават пред него и вечер си скапан. Най-малкото което ми се прави, е да стоя отново и цъкам. Та така, има нужда от почивка човек. Не знам колко редовна ще съм, но ако ми се пише и имам нещо готино за споделяне, ще има четиво. Dнешния пост ще е първият с нови придобивки за 2019-та. Събрах доста дрехи, обувки, козметика и снимките са готови от 2 седмици, когато все още не бях махнала елхата, но ми е трудоемък за писане и все отлагах. Вчера надвих мързела и седнах да го обработя. Определено си вземете нещо за пиене, хапване или просто се въоражете с търпение. :)


             Събирам от ноември месец насам, когато имах 3 поръчки покрай черния петък (то пък едни намаления тук, мижави), след това дойдоха празниците и в началото на месеца имах имен ден. Та се затрупах с какво ли не. Започвам, за да не губя повече време.



           Тази зима ми се отпуши пак хобито откъм гардероб и освен че получих няколко готини пуловера, поли и рокля, аз също си накупих и вече наистина трябва да спра. Едвам съм ги натъпкала в гардероба. Ако ви кажа, че от 2 месеца не съм обличала едни и същи дрехи два пъти и има сигурно за поне още месец, няма да преувелича. Преди години купувах и не носех, а сега е обратното. Хем си обличам почти всичко, хем купувам двойно повече. Пфууу, ама само се изкушавам покрай витрините и си казвам "такова нямам, хайде ще го взема". Да видим дали ще успея да си спазя обещанието през тази година. А сега по същество и първото са тези супер сладки туристически боти от Deichmann, които са от естествена кожа. Поръчах ги онлайн обаче, няма го модела в магазина тук и са уголемени с номер. Реших да ги задържа и си казвах, че с плътни чорапи ще са ми ок, но отговарят на 39 и ми идват широки. Обух ги, защото не издържах да се разходя с тях и нямаше как да ги сменя или върна. Все още им търся нов собственик, за да си взема по-малкия номер, но уви. Нямам излишно място вече.


              Досега винаги съм купувала 38 номер за боти и ботуши, но явно естествената кожа са им уголемени и трябва да посягам към 37 от марката.


              Никога не бих обърнала внимание на този тип спортни обувки със скрита платформа, но ги мернах случайно в сайта и имаха малко намаление, та реших да видя ще се харесаме ли. Допаднаха ми и мисля че пролетта ще са ми идеални за ежедневието и спортно-елегантните рокли, поли. Удобни изглеждат, надявам се и при дълги разходки да нямам проблем.


              Основната причина за поръчката всъщност бяха тези лачени боти. Бях харесала други с бродерия от цветя, но приятелка ми каза "ще им мине модата, не ти трябват" и така се спрях на изчистения вариант с малък надпис отзад.


             Не са ми създавали проблеми с ходилата, а аз съм с много проблемни крака и винаги нещо ми убива. Пречупиха се естествено, но поне не съм дала една камара пари. Та за 60 лв съм доволна и ще си ги нося без угризения. :)


                 Вече съм ги показвала в instagram, ако ме следите там сте ги видели - цък.


             Продължавам с друг чифт боти, този път са с платформа и в актуалния милитъри зелен цвят. От магазин Flo в Erasta в Одрин. Бяха много случайна покупка и за крупната сума от 38 лв. Но са супер удобни и топли, което за есента ми е идеално. За моите стъпала, цената не е от значение и 5 пъти по-скъпи обувки могат да ми направят ужасни рани. Та важното е как се чувствам с тях.



            Много исках подобни в черно (кубинки) и попаднах на тези в Bianki. Веднага залепнах за тях и ги поръчах, но не бяха моя модел. Да не кажа че са почти същите като горните, с разликата в металните капси, връзките и че са естествена кожа. Над глезена обаче са с ластик, който пристяга и за дебел прасец като моя, въобще не стояха добре. Стягаха и подчертаваха още повече, затова ги върнах.


            Ако вие сте със слаби крака, много ще ви харесат. За по-едри дами обаче, не биха стояли толкова добре по мое мнение. И продължавам, направо не знам откъде да започна. Но нека е с тази супер мека и комфортна блузка на цветчета от Clockhouse. За пръв път обличам дреха от био памук и ме плени от първия допир. Толкова е нежна!


             Носих я в комбинация с бяла пола от жакард и тъмносиньо сако, чудно стои въпреки класическата права кройка!



              Отново от Clockhouse, са тази пола в горчица с принт на Burberry и супер мек пуловер в любимото небесносиньо. Само палто не мога да си намеря в този цвят. :(



             Ако имахме магазин на марката тук, щях да съм им редовен клиент. Намерих си обаче в такъв за вносни стоки и този техен пуловер в пудра, та вече съм екипирана и за следващата зима с броя горници. :D


              Приритах за червена барета, след нея видях тази плисирана пола и нямаше как да пусна поръчка само с тях от HM. Разглеждайки сайта, видях този пуловер в нежни пастелни цветове и след това колието.... та стана тя една.


               И баретата, и полата можете да погледнете как стоят отново на този линк в Instagram.


            Пуловера ми идва с малко по-широка яка от желаното, но излезна под 20 лв и реших да се прежаля. За тази сума е без забележка. Мек, топъл и стои страхотно с дънки или панталон.


             Колието е голяма находка! Струваше 11-12 лв по спомен, та заради пръстена и синия камък реших да рискувам. Невероятно е в комбинация с кралскосиньо и горчица!


             Блузката с паднало рамо в бяло я премерих в Sateen при последното ни есенно ходене до Одрин и я купих просто за да не излизам с празни ръце. Нищо друго не ми хареса тогава и тя се оказа пък перфектна за червената пола. Щях да съжалявам вероятно, ако не я бях взела.



              Трета пола с дължина под коляното за 3 месеца. Не мога да повярвам, че се реших да пробвам подобен модел и се одобрих. Черната е от Only, има брокат по нея и е мноооого празнична. С бяло поло стои прекрасно! Търся си и нюд за нея, но не съм открила още. Нямам търпение да я облека отново. Подготвила съм бяла дантелена блуза с паднали рамене, но си чакам червените боти обратно. :(




           Поръчах тези невероятни червени ботички на Solo femme от obuvki.bg, дебнех ги от есента. Откакто ги пуснаха ги мислех, но не ми се плащаха 200 лв за велур. Точно по Коледа с намаление ги грабнах за 113 лв, обаче преди да ги обуя миналата седмица, видях че токата на лявата се е откачила без да съм ги носила изобщо и се наложи да пусна рекламация. Едва им се порадвах. :( Надявам се до месец да са при мен, защото си ги искам незабавно. :)




             Още не мога да преживея, че не съм открила реплика на прословутата чанта на Chloe. Сънувам я! Кога ли ще ми падне в ръчичките, чудя се.


             Миналата седмица отново решихме да отскочим до Одрин, но този път се представих скромно. Имаше само големи номера на повечето стока и съответно е обрано след Коледа. Но и аз не търсех нищо конкретно. Взех си желания Loris, имитацията на Guerlain Insolence EDT, която е много добра между другото. Има виолетки, но и леко унисекс начало. С лавандулови нотки, каквито има в Brit Rhythm на Бърбъри. Трайността му е чудесна и струва 15 лири за 50 мл, което си е 5 лв. От Sateen грабнах шапката за крупната сума от 10 лири. Като видях синия цвят и просто нямаше как да я подмина. Накупих си доста чоропогащници и клинове, но сега нося редовно и се сдобих с още 2 от Penti. Този път избрах от по-плътните по 12 лири. Да видим дали са по-издръжливи от другите.



             Да споделя и че ми смениха единия сутиен през ноември без проблем. Не се одобрих достатъчно у дома с изчистеният черен и исках да взема този с розова дантела, защото същият в бяло и черно ми стана любим. Имаше акция тогава "плащаш 2, взимаш 3" и не беше изтекла, та си го размених. Дори и единия чоропогащник си замених за друг цвят, та останах с добри впечатления от обслужването в магазина.



               От DeFacto грабнах този дълъг пуловер в светли ментови нюанси заедно с аромата Jade Excellent, който е копие на Chloe EDP. Заради инициативата за опазване околната среда, вече във всички магазини питат за торбичка и се плащат. Та бяха пуснали от еко материя и за 3 лири си избрах тази със зимен принт. Почти винаги си нося наелонови пликове, но в мол никога не ходя с такива. Вече ще си знам обаче, защото у дома има 3 шкафа с всякакъв размер торби. 




            Бях харесала черна слим фит рокля от сайта и много се зарадвах като я показах и ми я донесоха консултантите. На секундата я грабнах да меря и S-ката ми заспа. С някое готино колие за акцент, е чудна! Носих я с едно от Avon, което взех наскоро и много ми харесва.


            Нали не си мислите че кротувах покрай януарските намаления? Искаше ми се, но не можах да устоя на тези боти в бордо. В любимия ми магазин Милвара има 30 % докрая на месеца и отидох да разгледам, премерих ги и си казах "не, имам подобни и не ми трябват". Два дни ги мислих и накрая се предадох. За първи път купувам на марката Gabina и съм мнооого доволна. Още от първото ходене разбрах колко удобни са, извивката ми пасна идеално и са топли. Разбира се, когато навън е -10 градуса, краката замръзват и е нормално. Но през останалото време, са чудни!


            Чантата взех няколко дни след тях. Видях другата (няколко снимки по-долу) на витрина и влезнах да я огледам, но и тази привлече вниманието ми с животинския принт на капака. Почти същия е като задната част на ботите, а и ми се стори достатъчно широка, затова си купих и двете да ги сменям. Обичам този цвят през зимата. :)


             Има и в тъмносиньо такива. В сайта на марката предлагат същите, само че подметката е светлокафява. Имат супер много модели и харесах поне още 3-4 на прима виста. Но вече нямам право на повече боти тази зима. Мястото свърши, лимита също. :D


             Тази е с 2 прегради и макар компактна на пръв поглед, също събира доста. Заради халките ме спечели, то е ясно. Кожата на дръжката не е добра, но в крайна сметка мога да я сменя в случай че сдаде багажа.



       Приятелка има усет да изработва декорации за дома, прави страхотни опаковки, торти от памперси и дрехи за бебенца и ме изненада с този свещник върху парче от дърво. Следващата Коледа ще си го сложа на трапезната маса с удоволствие. 

  
            Освен това е и голям майстор сладкар, всяка година ни прави вкусни сладки и мъфини, затова и в подаръчната торбичка отново намерих комбинация от 2 вида коледни бисквитки в красива кутия. 



                От позната получих този красив планер с кадифени корици и много готина коледна картичка. Бяха опаковани страхотно!



             Поръчките ми от Avon вече са скромни и добре премислени. След като се влюбих в Incandessence Lotus и го взех за подарък, нямаше как да не го купя и за мен. Много харесах и часовника с мраморен ефект Amabella, определено Ейвънци са добри в този тип аксесоари. Душ гела Winter Magic пък ухаеше на вкусни захаросани червени плодове и също не му простих. Както и на колието Coveted Allana, който видяхте на снимката с черната слим фит рокля. :)



           Влюбих се в този топъл, сладък и леко гурме парфюм на Kenzo Jeau d'Amour l'Elixir в безмитния. Затова и си го поръчах преди 2 месеца. При мен издържа буквално от сутрин до вечер, но след няколко носения вече искам нещо друго. Твърде бързо ми омръзват ароматите за съжаление.


           От Faberlic поръчах няколко продукта от чисто любопитство. За себе си запазих течното матово червило с металически финиш в нюд цвят и хидратиращия фдт Absolute Comfort, който е като ББ крем. С гъста кремообразна текстура, средно покритие и стои супер натурално. Не съм търсила отзиви за него и взех насляпо, но се оказа перфектен за моята кожа. Околоочния с нощния крем Botanica 40 + подарих на едната ми леля, както и балсама за ръце с арган и восък на майка. Ще го пробвам и аз де. :D


           Бях поръчала от коледната им серия Зима в красиви опаковки бордо със златни надписи и снежинки - крем за ръце и мултифункционален за цяло тяло, но тях също прибавих към подаръци. Ухаеха на ябълка и канела, но с по-кремообразен завършек и не толкова изявено.



           Oriflame напоследък освен че си вдигнаха цените, според мен понижиха качеството на някои свои продукти. Чантите и шаловете пък са с направо цени като в мола. Затова и нищо не съм си поръчвала. За подарък купих от коледното кремче и сапун Secret Gift, чийто аромат леко напомня на Бразилските ядки и има дъх на джинджифил. За мен взех само едни обеци пчелички. Лаковете ги върнах, защото не ме изкефиха грам.

          
          Две познати искаха четки на Zoeva, както и палитри от малките на Huda Beauty, та покрай тях не се сдържах и аз. Реших да си взема голяма плоска четка за сенки от Premiere колекцията и да пробвам основата за сенки на Too Faced Shadow Insurance. Поръчахме от Cultbeauty и се изненадах колко бързо дойде пратката. След 2 седмици ми я донесе куриер преди нова година.


           Ако на някой му е свършила базата, склонна съм да се разделя с моята. Сега се сработих с 24-часовата на МАК, имам и Nyx HD, та не знам колко време ще ми е нужно да изразходвам толкова икономични продукти. :)

             Още подаръци от приятелка, са тиган от Aiko на любимата ми марка Nava. Вече имам тяхна форма за мъфини и тава, затова веднага си поисках и малък тиган като ме попита какво да ти взема за Коледа? Разбира се, подхрани ме и с кутия бонбони Merci.


               Избрала ми е и тези красиви коледни кърпи с ръкохватка. Следващата година трябва да й приготвя някой вкусен сладкиш, за да ги изцапам. :D


               В края на септември мисля, отвориха второ Лили в града и нямаше как да не го посетя. Взех си любимия интимен гел на Sebamed, но от касата ме върнаха да си избера още нещо за 2-3 лв, за да направя 15 лв сметка и да участвам в томболата. Така си избрах мини лосионче на Treacle moon Spiced plum. Спечелих кутия с 60 таблетки за съдомиялна на Somat. Жалко че нямам и дадох на друг. :)


           Приятно изненадана бях и като ми сложиха няколко мостри подарък в торбичката, за пръв път ми се случва в Лили. Явно са раздавали по случай откриването.
            Още няколко дребни подаръчета от колежки. Най-много се радвам на чая в метална кутия под формата на елха на Ahmad Tea. :)


             Тази есен имах голям късмет с намаленията в Одрин що се отнася до козметични магазини. Винаги влизам в Watsons и gratis, защото все намирам по нещо ново или пък изгодно любимо. През ноември си купих пресованата пудра на Wet n'wild и четка за бронзър от някаква лимитирана колекция. Смятам че за руж и хайлайтър също би била подходяща. Направи ми впечатление английската марка Simple, рекламираше се като нова за страната явно и реших да пробвам този хидратиращ измивен продукт. Дано да е добър.


               От watsons пък си взех розовия цвят от серията Diamond breeze на Golden Rose. Останах очарована от другите два, които купих преди това и нямаше как да пропусна. Забелязах че са пуснали нов топ с гел ефект на Revlon Ultimate Shine, та го взех за проба. Скъп е, около 32-3 лири и дано си струва. Чела съм стотици положителни отзиви за бързосъхнещия им, но казват че е спрян вече.


              Още коледни подаръци - сладости, аксесоари за банята и дома, декоративна козметика, бижута, парфюми, кремчета и бяла козметика. Не мога да се оплача, за поредна година ме заредиха с новости за пробване. :)


               Сигурно някой ще ме сметне за луда, но аз оценям високо дори кутия бонбони. А що се отнася до ръчнонаправени и в подобна опаковка, за мен са наравно със скъп парфюм. :)


              Тези кошнички бяха мнооого вкусни. С вкус на малина, мента, кафе и лимон. Без да са накъртващо сладки и със силноизявен плодов вкус, перфектен баланс и трислойни отвътре. Луксозен и деликатен намек от плодчетата, като скъп ликьор ги усетих. Разделих си кутията с майка и татко, защото нямаше как да изям 8 броя. :)


                Ако не искате да прегрешавате често със сладките, си купувайте скъпи и качествени десерти, за да се наслаждавате на всяка хапка. Да си заслужава греха. :)


               Какво е Коледа без любимия Baumstaumm Nougat? Обожавам този шоколад!


             The Rituals of Yalda е празничната лимитирана колекция на Rituals... за тази година. Исках да пробвам балсамите им за ръце с помпичка, но се предлагат само в комплект с течен сапун на безумно висока цена и се отказах. Душ пяни имам, както и масла за тяло, затова се задоволих само с чая засега. Чакам намаления, та да се възползвам. Мисля ги... :D


            Бях си обещала да не купувам нови чайове докато не изпия поне половината кутии в шкафа, но какво да направя като ми подаряват? А и аз наруших обета си, като се прибрах с нови 4 миналата седмица от Одрин. :D


             The Body Shop пак ме изкушиха с коледната си колекция. Много се зарадвах като видях че пак са пуснали сет с мини масла от трите серии - Peppermint Candy Cane, Berry Bon Bon и Vanilla Marshmallow. Ароматите са доста подобни на една стара лимитка от преди 4 години, в която маслата бяха в правоъгълна кутия и вместо мента, имаше глазирана зелена ябълка. Ванилията и малината са почти същите. Не са натрапчиви и сладки, а деликатни и мога да ги нося с парфюма си.


                Ароматни мини ванилови восъчни фигурки за лампа, лосион за тяло с вкус на вкусни червени плодчета и тоалетната вода на Figenzi с нежно зелено ухание, бяха също част от подаръците.


              Както и рамката в ментово с планера и химикал, телбод от Hema. Никога няма да ми омръзне този цвят. :))))


                 На приятелка бях поръчала да ми потърси почистващия гел и серум от Hydro Boost на Neutrogena. Откакто видях серията в BIPA във Виена, я мислех. След това отново в Migros, Watson и gratis. Знаете че си купих хидратиращия спрей. Чудя се да съжалявам ли за лосиона с фактор и дневен крем? Но да пробвам засега тези 3 продукта, пък ще му мисля. :)


              Следва един сладичък комплект diva duet от душ крем и масло за тяло с бонбонени ухания на Baylis & Harding Beauticology. Сякаш съм виждала сетове в Лили и Ивис тук преди (по Коледа) на марката, но не съм я пробвала.


            А в тази разкошна дървена кутия, смятам да си подредя някои от последните бижута. Тя разбира се не пристигна празна.


              Вътре се криеха още два желани продукта, за които си мечтая от година. И двата са с мед....


              Дано маската Honey Butter на papa recipe да си заслужава, както и хваления скраб за устни на Sephora.


             С напредването на годинките, грижата за кожата става все по-трудна и се изисква постоянство с правилните продукти. А моята е суха и трябва да полагам още повече грижи. Та точно навреме идват и тези ампули на Eliza Jones с витамин за хидратация и блясък.



               Получих и тези мини кошнички за баня, отново пълни с изненади.... Скрити вътре бяха лакчета, течно червило, кремче за ръце и мини аромат от коледната колекция на Rituals.


              Вече си имам балсам за ръце на Rituals... ура! Купих си пяната за душ от The Ritual of Ayurveda от Сефора в Рим през пролетта, защото уханието ме грабна на мига и съм супер щастлива за допълнението. Силно впечатлена съм от продукта, защото не очаквах толкова плътна маслена текстура. Прави ръцете копринени и не попива за секунди, което го прави идеален за тези студени месеци.


                Нямам търпение да пробвам лака на Misslyn velvet diamond 73. Прилича ми много на China Glaze Atlantis, който не си купих навремето. А червилото Glazed на L.O.V е в супер красив мауви цвят и с готин финиш. Имам си и сенки в бордо на новата марка на dm - 183 days. При нас не я заредиха, така че ще пробвам и споделя дали са добри.



               Влюбена съм в новата ми диадема в пудрен розов цвят от Bijou Brigitte. Не очаквах да ми хареса толкова и стои така кукленско. Бих си взела и друга подобна. :)




             И още малко бижута се присъединиха към колекцията ми. Ето с какво ще запълня бялата кутия. :)





             От магазина, в който си намерих пудрения пуловер, изрових и тази ментова рокличка заедно с блузка на H&M от pima памук в ярък жълт цвят.


              Следващия ден бяха изкарали пък това палто в ментово и макар кройката да не е от вталените и които предпочитам, реших да се разчупя. Толкова ми допадна материята и цвета, че го грабнах веднага.


             Близо до работа е Barka, в която винаги като влезна и си харесвам по нещо. Този фин пуловер в бяло с бледозелена втъкана блестяща нишка, ме грабна и си го взех за декември. Стори ми се идеален за черна пола с червен клин и се оказах права. :)



                От Мания изрових тази плетена рокля на Бенетон, която е с доста добра прежда и ми излезна 6-7 лв. Имам син клин като светлия цвят на райето от penti и си паснаха идеално. И черното сако, с което съм на снимката с роклята от Orsay по-долу е от там и чисто ново (Zara). За без пари се сдобих с двете находки. :)


            Не помня дали съм ви показвала тази фиба от Avon, която избрах да подаря и на една от вас в giveaway. Не очаквах да ми държи косата толкова добра, приятно се изненадах.


             А тази разкошна рокля от Orsay е подарък от чужбина. Този модел тук не го заредиха. Имаше в същия плат, но като сухкман. Наложи се да я свивам обаче, защото моя номер се изчерпа докато ми я поръчат и се съгласих на 38, но шивачката се справи блестящо и ми е точна сега. Шита по мен. :)


             Когато отида в Erasta в Одрин, винаги влизаме от подземния паркинг и минаваме първо покрай Linens, след това watsons и вече пред Karaca /Karaca Home изпадам в истерия. :D Все ме дърпат "хайде тръгвай, стига си купували чаршафи и чинии", но видя ли нова колекция и то в такива ярки нюанси, просто не мога да си тръгна без поне една бройка от всеки необходим размер. Moroccan е последната им и има още чайник, чаши за чай, солници, комплект за типичната турска закуска, ядки - цък за да разгледате.


              Наскоро изхвърлих едната ми правоъгълна дъска в среден размер, защото се беше надула и не ставаше. Оглеждах се и в Айко, но се спрях на този комплект. Намален на 50 %, струваше ми около 40 лири. От бамбук са и смятам, че ще ми служат поне 3-4 години. :)


              Препоръчвам ви да се отбиете в магазина, ако ходите в страната. Дори само за да разгледате, си заслужава. :)


               Казах ви че се прибрах с 4 нови кутии чай, ето защо трябва да минавам транзит покрай щанда в Migros. Почти щях да тръгна без тях, но си казах "ами ако другия път ги няма и са лимитирани?". Запасих се пак с 2 шоколада - на Ulker с шам фъстъка ми стана любим, защото не е твърде сладък и има много ядки. Този на Nestle damak gece пък смятам, че също ще ми хареса, предвид факта че чистите им черни бяха супер на вкус. Кутията с кокосови бонбони Monaco, които вероятно са вдъхновени от Raffaellо, купихме от друго място. Ще ги опитам по-натам и споделя, ако не забравя. :)


             И този път не пропуснахме да се отбием в Mado за вкусни сладкиши. Тези курабийки гледам всеки път и си купих по 2 от всеки вид за вкъщи. Напуканите са с кокосови стърготини и масло, но ужасно твърди отвън. Буквално могат да счупят зъби. Отвътре са като дъвчащи. С шам фъстъка като комбинация с кокос ми допаднаха обаче. Държах ги в хладилника, но не знам дали е от това. Масленките също бяха с тях и са меки, пръхки. Какаовите и с шам фъстъка ми харесаха доста. Не знам дали бих повторила, предпочитам онези меките сладки с какао, които сервират с чая им.


           И така, благодаря на тези, които са останали докрай. Споделете ми, за което искате да направя отделен пост и Вие какво получихте за Коледа?

4 коментара:

  1. Толкова да ги исках тея червени боти, но не ми се даваха 200лв.Сега като чета за дефека с тока, направо си представям какво е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано успеят да го поправят, че много ще ме е яд. И аз много ги искам. Доста се чудех дали да нося така, но за тази сума реших да ги рекламирам. Може и да ми пратят нови, ако има бройка от моя номер.

      Изтриване
  2. Продуктите на Simple за лице са страхотни.Определено са за предпочитане,защото са направени от съставки,които не дразнят кожата,мисля,че имат лайка и витамини в състава си.Кремът на Rituals е невероятен.

    ОтговорИзтриване
  3. За продуктите на Neutrogena много съм доволна от гела и серума. Гела е нежен,а серума попива много бързо и хидратира. Ползвала съм крема с фактор не ми хареса,не е много лек и не е дъстатъно хидратиращ да се ползва самостоятелно,а леко отежнява. За дневния крем и двата варианта,много са леки и хидратиращи,подходящи за лятото. Спрягани са двойник на Cliniq.

    ОтговорИзтриване