понеделник, 3 юни 2019 г.

Грижа за кожата през лятото

             Наскоро ви разказах какви продукти използвам пролетта и особено в сутрините, които бързам за работа и тренирам преди това. Сега е ред на рутината за по-топлите дни, защото те вече дойдоха. Подбрах някои мазилца, станали ми любими през последните месец или два и смятам да изразходя това лято. Сдобих се с нови марки от Турция тази есен и зима, които ще вкарам в употреба сега. Ако ви е интересно, продължавайте да четете. :)


               В този пост ще ви споделя за козметиката за тяло и лице. Включила съм няколко кремчета за тяло, душ гелове, антицелулитен гел и продукти за гладки стъпала. Разбира се, не мога да пропусна и кожата на лицето. Там ще видите по-леки формули, а за истинската слънцезащита мисля да говоря отново, но когато имам повече впечатления. :)

               И така, започвам с хидратиращия booster на Simple, който ме спечели още при първите няколко нанасяния. Толкова лек и като чиста вода, но усещането след него е на свежа, напомпана и сочна кожа. Само с него не е ок при сухи кожи, затова вечер е нормално да се завърши с крем. Няма аромат и го намирам за подходящ за всеки през лятото. Страхотен като нощна или пък дневна грижа, е експресния хидратиращ спрей на Neutrogena Hydra boost.


            Като започнем от освежаващия аромат, минем през фината и в същото време достатъчна за топлите месеци формула, е чудесен за тези дни с високи температури. Много икономичен и изгоден! Спрея на Diadermine Hydralist е доста по-обран, обаче след дълъг ден действа приятно пред телевизора. Ако искате лицето ви да почине след почистването от грима и да изгледате на спокойствие любимия си сериал, върши работа. Марката е на Шварцкоп, ще говоря в отделен пост повече. :)


                В предишния ми пост ви споделих за дневния лосион Urban Shield с SPF 20 на корейската марка Pure Beauty, която е собственост на дрогерии Watsons. Все още го използвам и е супер за забързаните сутрини, защото попива бързо и се разнася за секунди. Не оставя бели следи, чудесен като основа за грим и под друг крем! Наскоро си отворих и пяната от серията Clarifying Foaming Cleanser с екстракт от нар, която също ме спечели.


              Има много свеж аромат с цитрусови нотки. Нужна ви е само една помпичка, ако сте с повечко грим 2 и сваля отлично. Остатъците от спирала са минимални. На моменти дразни малко очите, но не е нетърпимо. Чиста, мека и гладка е кожата. Не изсушава и върши отлична работа не само за почистване грима и нечистотиите, но и за започване деня.


               Имам и пудинг крема на марката, но не съм ползвала все още. В бъдеще ще ви го представя, щом придобия впечатления. ;)


            За къде без най-любимата ми хидратираща маска на Yves Rocher Hydra Vegetal, която освен че насища кожата с влага..... ухае просто невероятно на чиста и свежа зеленина, вода. А jelly cleanser-a с розова вода, ме изпраща в Казанлъшките поля. Ужасно любим ми е, а как ухае само. Рози, пудра и малко пачули... мечта! Ако трябва да избера един продукт, с който да сваля макиажа си, то това ще е мицеларния гел за суха и чувствителна кожа на Diadermine. Беше нов, когато го купих и се надявах да не съжалявам. Е, не сбърках.


               Приятно и свежо ухае, а след дълъг ден е топ! Има гелообразна консистенция. Нужно ви е малко количество и сваля доста успешно грима. Спиралата почти изцяло пада, като на моменти в околоочната зона се усеща лек дискомфорт. Цялостното ми мнение е много добро обаче и го препоръчвам!


              Продължавам с немалко любимата ми част, а именно вкусните и ароматни изкушаващи душ гелове и кремове. Банята ухае фантастично след тях и изпълва сетивата ви!


                От цяла година заглеждам душ крема Purely Pampering на Dove с шам фъстък и магнолия, но не съжалявам че го избрах от parfimo.bg. Разкошен във всяко отношение. Като крем за торта, но с минимално количество захар. Пухкав и галещ небцето!


          Ядката е толкова вкусна, с фин бадемов акцент..... а магнолията придава женственост и кремообразен завършек, както виолетката в Violette Angel на Thierry Mugler. Текстурата е като на току що приготвен салеп. Плъзга се по кожата ви като разтопен мед. А тя става мека и подхранена, обгрижена. Точно каквато е и след банановия душ крем на The Body Shop. С него пък се пренасяте под палмите на тропически остров. Все едно сте намачкали цяла чепка банани и сте ги сложили в тази бутилка! Сладък и отварящ апетита за секунди. Ако търсите нещичко, което да ви събуди буквално - the watermelon rain и one ginger morning на treacle moon, са идеалния избор.


                А за почитателите на розите и цветните ухания - British rose (The Body Shop) е вашето прегрешение. Толкова нежен, кристален и ефирен е мириса й, като на разцъфващи цветове през ранна пролетна утрин. На цяла градина ухае. Текстурата на йогуртите пък, е такава ефирна и топяща се между пръстите ви, че ще ви кара да посягате към нея всеки ден.


                  Пиете ли домашна лимонада в горещините? Ако отговора е Да, непременно си вземете от новата пяна за вана на Avon Traditional Lemonade, която ухае просто разкошно на истинска homemade лимонада. Резени лимон, стръкче мента, дори джинджифил.... в студена вода с кубчета лед. Напомня ми на желирани бонбонки даже. Текстурата е течна, но не мога да спра да изливам в шепите си щедро и обливам цялото си тяло. Страхотна е! Нямам вана и винаги си ползвам под душа този продукт, като 2 пъти през седмицата комбинирам със скраб. С него премахвам грубата кожа и помагам за кръвообращението. Върши ми работа й що се отнася до врастналите косъмчета, който има проблем с тях ще ме разбере. В момента си правя масажи със суууупер освежаващия мандаринов на Joanna. Ухае толкова реалистично на сок от сочни мандаринки, че няма как да не ти достави удоволствие. А частиците му са достатъчно и едри, което го прави идеален за лятото.


                  Да не забравим и за още една важна част през летния сезон, а именно петичките ни. Когато скрием чорапките и обуем джиджаните сандали, няма да имаме самочувствие с груба кожа. Увереността е друга при обгрижвани и гладки ходила! А в следващите 4 месеца моите ще бъдат глезени с тези благинки:


               Всяка година Avon пускат лимитка с готино ухание и тази, серията е с босилек и розов грейпфрут. Тръпчив и ободряващ е, с водниста формула и обгръща кожата с воал. Предпазва от изсушаване и сутрин стъпалата ми са толкова меки и хидратирани. Обичам да ги охлаждам с ментовото спрейче с алое, та признаците на умора бързо отшумяват и бързичко се пренасям в страната на сънищата. А сутрин посягам към лавандуловия гомаж на Yves Rocher, с който мъртвата и груба кожа изчезва за секунди. Гъст и с богата на частички текстура, затова е икономичен и оправдава цената си.
               Колкото и да е топло, не мога без някакъв лек лосион или пухкав крем за тяло. Дори при 30 + градуса, кожата на ръцете и краката ми е суха. За помощник и да запълня нишата в скрина, това лято си избрах новият лосион и маска за лице с банан от Avon Care Revitalising. Спокойно вече мога да заменя по-скъпите събратя от The Body Shop с тях. Тази серия има и сметанов привкус, но не натрапващ и лепнещ! Като крем с много банани и ванилия е. Хем засища глада за сладко, хем не натъртва. При мен се усеща около 5-6 часа и ми носи много лятно настроение!


              Лосион е с плътна, но пухкава и абсорбираща се бързо формула. Хидратира нежно кожата. Попива за около минута, така че можете да се облечете веднага след нанасяне. Чуден за закъснелите сутрин. ;)


                Маската за лице ме изненада, защото не очаквах нищо. Има белезникав цвят и гелообразна формула. Хем почиства, хем запазва естествената влага и избистря тена леко. Очаквах да не прави нищо, но за цената е попадение. Аромата е бонус към приятния ефект. Черните точки и широките пори не очаквам да свие, но ако нямате проблемна кожа, дайте шанс!



                   За къде сме без дезодориращ помощник в ужасните горещини? За второ лято се доверявам на стика на Jason с чаено дърво и съм доволна. Не спира потенето, но няма жълти петна и бели следи по дрехите ми, а най-важното е че предотвратява неприятния аромат. Кожата е мека и подхранена, диша и с 2 ръце го препоръчвам. За чантата ще заложа на мини део спрейче Ombia Sensitive.


              Още един любим аромат сред лосионите, а именно So Elixir на Yves Rocher, чиято трайност с парфюма е цял ден. Текстурата е като мляко и по-рядка, но идеална за топлите дни. Ако имам нужда от блясък и карибски привкус, посягам към маслото нa Avon Planet Spa Caribbean Escape. Страхотно ухае и кожата след него е озарена деликатно с фини частички в златисто. Най-любим обаче за мен остава крема с екстракт от смокиня и грейпфрут на Arko Nem. Ухае райско наистина. Прекрасна симбиоза между месестия плод и тръпчивия цитрус. Не е сладък, нито пък нагарчащ. Топи се и ви изпълва с благодат! Но за малко да пропусна! Хидратирана и мека кожа, но неравна? На помощ идва загряващия антицелулитен гел Thermal Tone с подпалващ дупето ефект. :))) Взех го на шега, но измазах почти. Сутрин освен след душ и притичвайки по път към работа, ми горят задните части буквално. Нанасяте ли го на влажна кожа, ви гарантирам че ще усещате залепени реотани и като кученце ще въртите опашка наляво-надясно.


                Това са моите настоящи открития и използвани мазилца за хубава кожа на тялото и защитена на лицето, а кои са Вашите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар