четвъртък, 27 юни 2019 г.

St. Ives Oatmeal Peeling + Mask

             Последната година започнах да обръщам доста внимание на кожата си, предвид някои проблемни месеци с нея. Накупих си маски, измивни гелове и някои кремове от ходенията до Одрин. Марките ги нямаше тук и добрите отзиви ме накараха да попълня луфите в шкафа. Така се сдобих с някои не само изгодни, но и много хубави продукти! Днес ще си говорим именно за такъв - скраба с овес на St. Ives.


              Виждала съм марката и преди, но не обръщах внимание. Сега честото разглеждане на брошурите на Watsons, gratis & Migros, ме накараха да се заинтересувам повече. Има и вариант с кайсия, а сега виждам и със зелен чай, но отзивите за овесения бяха по-добри и съответно се спрях на него. А и аз съм със суха кожа, което категорично наклони везната в негова полза. И не сгреших.
              Цената му беше 34,90 лири, а сега в Мигрос са 2 продукта на цената на 1. Ако имам възможност, с удоволствие бих си взела още поне една тубичка!



               Аромата му е леко странен. Освен на овес с мляко, ми ухае сякаш и химично. Все едно от материала на тубичката е попил, но не е силно и неприятно. Изтърпява се. Може и моя нос да не успява да разпознае съставките, въпреки че са ми минали стотици ароматизирани продукти. Не ме дразни, така че няма да драматизирам. Мина ми през ума, че може да е започнал да се разваля, предвид факта че няма парабени. Но да карам по същество.
                Текстурата е като на гъсто мляко с фини частички. По-рядка е от ексфолиантите, които съм ползвала досега, но не прекалено и с малко количество, се покрива цялото лице. При отваряне на тубичката веднага започва да тече, обаче с лек наклон и спира веднага. Лесно се контролира това, така че няма опасност да си напълните шепата, освен ако не сте супер чевръсти и с две леви ръце. :)))


              Частичките тук не са груби, дори почти не се усещат и сигурно изглеждат прекалено фини на снимката, но ефекта от скраба е просто несравним с нищо друго! Толкова нежен и мек, като пухкав лосион с млечна текстура се усеща при разнасяне и в същото време прави всичко необходимо. Изпълнява обещанията, изписани върху опаковката. Подхранва, омекотява и почиства едновременно. Невероятно, но факт. Мога да кажа, че това е най-доброто, което съм пробвала до момента през всички тези години. И да, определено действа като скраб и маска!


           Кожата е почистена отлично и дори може да скърца на места, но без изобщо да е пресушена. Усеща се не само невероятно мека и гладка, но и еластична на допир. Влагата е запазена! След попиване с кърпа, сякаш фините ми линии не са толкова видими. Носа ми свети и ефекта е като след маска. Да, нямам нужда от следваща стъпка. Просто нанасям серум и/или лек крем и приключвам. Няма опъване, нито какъвто и друг дискомфорт да е. Мога да го използвам ежедневно, че и по 2 пъти на ден без да ми навреди. Няма груби драскащи частици, нито пък нослето ми се бели.
           Количеството по-горе стига за 2 употреби. Ако сте изкарали повече, спокойно можете да направите масаж и на ръцете си. На тях им се отразява чудесно също. ;)


                 Изключително впечатлена съм от формулата и ефекта й. Мека и кремообразна, с почти недоловими на допир частици, но с фантастичен върху нежната и суха кожа ефект. Ако трябва да избера един почистващ продукт за цялата година, то несъмнено ще е този! И ви го препоръчвам без съмнение. Смятам че би бил добър за всеки тип кожа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар