четвъртък, 4 юли 2019 г.

Да опазим природата

              Напоследък много се говори за еко инициативите и няма как да сме пропуснали поне частта с използването на торбички от разградими материали или разделното събиране на отпадъци. Днес няма да ви поучавам, но ще ви напомня да сте разумни и да не посягате при всяка необходимост към наелоновите пликове и пластмасовите бутилки. Не изхвърляйте на забранени места, събирайте капачки за добрата кауза, използвайте повече от веднъж чистите опаковки и си носете торбички в дамската чанта. Ще спестите пари. :)
               Една от любимите ми марки от доста време се грижи за природните блага и техните продукти достигат до нас в биоразградими опаковки, използват хубави за кожата и косата съставки, които извличат от растения и ухаят прекрасно.


              Получих тази 'зелена' кутия с някои от новите продукти, които веднага наредих в банята и вече близо месец използвам. Затвърдих си мнението, че Yves Rocher са правени сякаш за мен. Текстури, аромати, влияние върху кожата и удоволствие при употреба от приятните формули.


               Не мога да кажа кой от всички харесвам най-много, защото всеки ми е любим с нещо. Ще започна обаче от най-приятната изненада, а именно новия флуид за тяло с алое вера. Знаете какъв фен съм на Hydra Vegetal и обожавам аромата на серията - свежа зеленина и водата едулис, затова си представете физиономията ми при усещането на почти същата миризма върху ръката ми. Плътна кремообразна формула, която се разтапя и абсорбира за секунди. Попива бързо и не оставя никакви следи. Идеален за времето в момента, неутрален мирис и не се натрапва, което го прави точния за парфюма ви след това. Не се задържа дълго, но удоволствието след намазване е несравнимо. Успокояващия аромат е толкова естествен!



               Хидратацията е по-слаба, но и аз съм със суха кожа. Дори през лятото сякаш повече, отколкото през студените месеци. Страхотен е за забързаните сутрини обаче. Не лепне и не напомня за себе си, както е след маслата на Боди Шоп. ;)


                Не по малко ми харесаха и двата концентрирани душ гела, които ухаят просто разкошно! Отворих първо този с малина и нар и бях отвяна. Хем деликатно сладък, хем сочен, хем свеж и сутрин изпитвам необходимост буквално да посегна към него. Малинките тук не са досадно сладки и  нара не киселее. Комбинацията е балансирана и толкова хубаво те отпуска, не ти се иска да приключва това едноминутно удоволствие. А само едно стисване на тубичката е достатъчно и с няколко капчици вода, сваляте сънливото настроение или умората, ако тренирате. :)

              Още по-освежаващ е гела с манго и кориандър, който те изпраща директно на тропичен остров, но рано сутрин. Когато все още въздуха е свеж и се усещат хладина от буйната зелена растителност. Сочно манго и няколко стръка кориандър за разкош правят вземането на душ едно от най-приятните занимания. Малките и компактни опаковки пък са идеални за пътуване или дългата ви лятна почивка. Хем ще спестите от място, хем ще се къпете на воля.


                Не възлагах големи надежди на концентрирания шампоан. Капризна съм по отношение продуктите за коса и мислех че ще премива, краищата ще се заплитат и няма да има никаква форма след сушене. Сгреших, защото шампоана се оказа много хубав! Не само че ухае доста свежарско, но и измива отлично без да пресушава и да губи от виталността на косата.


               Подчертава обема и придава лек допълнителен, придава блясък, крайчетата са блестящи и с някаква лека грижа изглеждат подхранени, гладки. Освен това голям плюс за мен е факта, че нямам обичайния проблем със заплитане и разресвам лесно с четката.

             Доста икономичен е! Дори след 4 дни и видимо омазнена коса, само с едно стисване на тубичката и сапунисване с количеството, косата е почистена отлично! Ако използвам два пъти повече, се пени много и аз го намирам за разхищение. :) Скалпа ми до момента е спокоен, няма  лющене и това го прави идеалният шампоан. Както за добро измиване, така и като грижа. Струва под 10 лв и не мога да не ви го препоръчам!


              Оставих за последен звездата или да го наречем черешката на тортата, а именно почистващия гел с екстракт от лайка. Тази зима си купих почистващото мицеларно олио от серията, но имам толкова други сходни продукти отворени и все още не съм го пробвала. Но скоро очевидно ще го направя, защото гела просто ме отвя. Не бях срещала толкова добре измиващ и в същото време деликатен към сухата кожа и околоочната зона най-вече.


              Аромата е на нещо зелено и дори сурово, което познавам от друг техен продукт, но убийте ме - не се сетих на кой точно ми напомня. Не е силен и натрапчив. Измива мнооого добре и дори сваля грим на 98 %. Остава съвсем нищожно количество от спиралата и тук там от фдт. Не щипе или пари върху очите, не изсушава деликатната зона и лицето като цяло.
              А да не споменавам с колко капчици измивам всичко - може би колкото 2 бобови зърна. Ако стисна повече и излезне двойно количество, осезаемо гела отива в небитието. Ползвам го от около 2 седмици и не съм свалила дори 1 пръст от опаковката, което за мен го прави супер икономичен. Цената му пък от ~10 лв, е без коментар.
            
               Споделете ми кои са вашите любими продукти на Yves Rocher и можете без грам съмнение да препоръчате. Как се грижите за майката природа и обръщате ли внимание на опаковките, които ежедневно минават през ръцете ни?

Няма коментари:

Публикуване на коментар