събота, 24 август 2019 г.

Празни опаковки - 3 част

             Повече от 2 месеца събирам поредната торба, пълна с празни тубички и кутийки от разни козметични продукти. Но се натрупаха и опаковки от доста изкушения. Ще кажете "нали си на режим", но истината е че това е най-голямото ми прегрешение. Не силя към пържено, тестяно, мазно и газирано... за сметка на сладкишите. :D
              Да карам по същество обаче, защото отдавна изхвърлих боклука и искам да ви споделя кое от него си е струвало и бих повторила пак.



              Започвам с продуктите за тяло, които напоследък бързичко намаляха. Сухата ми кожа сякаш изпива всяко мазило. Хидратиращият крем на Cien Soft се оказа приятна изненада с пухкавата си формула и доставяше нужното без да е тежък. За летните месеци може би е идея по-силен, но не неприятен и като масло. Аромата е неутрален, напомня Нивеа. Маслото на Avon Planet Spa със средиземноморска маслина също ми хареса доста. Плътна текстура с фини частички, които обаче се разтварят за секунди и не оставя никакво неприятно усещане. Освен това ухае супер отпускащо и оставя кожата мекичка, подхранена и еластична. Още по-голям любимец ми беше крема със смокиня и грейпфрут на Arko Nem, който ме спечели първо с разкошния си аромат. Хем е свеж от грейпфрута, хем смокинята придава онази типична за нея лека естествена сладост. Имаше уникална пухкава текстура в небесносин цвят и буквално се топеше. Кожата след него е мека и чудесно хидратирана. Мириса е лек и се допълваше идеално с летните ми парфюми. Видях че в Елитис и Фламинго тук са заредили крема за ръце, но този за тяло и в Турция от година не откривам по рафтовете....


               Не останах впечатлена от сухите олиа на Nuxe и Caudalie, но това на Gamarde Beauty Satinee ми хареса. Първо заради аромата си на кайсия и ядки, след това с ефекта. Комбинирах го с някакъв крем през зимата или през пролетта ползвах самостоятелно. Не е уау, обаче на мен ми бе приятно и го изразходих с удоволствие. Попива бързо и не лепне. Кожата на лицето и тялото и го хареса. Загряващия антицелулитен гел на Avon Thermal Tone с л-карнитин загрява стабилно и съчетан с тренировки, наистина ви подпалва дупето. Свърши за около месец, но предвид жегите не поднових. Въпреки това смятам че има ефект и бих повторила.


             Душ олиото на полската марка Vintage Spa Body Oil с масло от шеа имаше хубав и ненатрапчив аромат на рози и пачули, но за мен си беше гел. Не разбрах защо са му сложили това име. Иначе не изсушава, обаче не ме впечатли с нещо. Гела за бръснене на Nivea върши работа, приятелка ми го даде за проба, но аз не съм свикнала да посягам към такъв тип продукти и за мен не е нещо незаменимо. Стандартен си е и не ми подразни чувствителната кожа. Ексфолииращия гел за лице на Yves Rocher Hydra Vegetal ми е любим и си имам нова опаковка. Чудесен и за ежедневно използване, не пресушава и дразни сухата. Има много свежарски аромат и ви го препоръчвам. Знаете колко харесвам цялата серия всъщност като изключим околоочния гел, защото ми е твърде лек. Маската на The Body Shop Ethiopian Honey омекотява и подхранва нежно, сравнително икономична е, но за мен е малко прехвалена и цената не оправдава ефекта. По-добър видях от сашето на Apivita с морска лавандула.


            Кремчето за ръце с манго на Balea е прилично за пролетта, с по-лека текстура и мирис. Не очаквайте дълготрайна хидратация и подхранване. За повърхностно сухи участъци е ок.
            Не предпочитам L'oreal като козметична марка, но майка ми си беше купила този крем Revitalift Laser Renew уж за околоочен. Предложили й го предвид милилитрите, обаче се оказа дневен за лице. Та го измазахме бързо и неочаквано ме изненада. Ухае много хубаво, плътен и богат е, определено за сухи и/или зрели кожи, запълва линиите и си струва да се пробва. Видях че тази опаковка я има в Била за около 10 лв. Двойната околоочна система на Avon Anew Lift & Firm също е доста добра. За първи път майка ми каза за крем "беше хубав, може да ми поръчаш пак от него". Не е тежък, но хидратира и запълва чудесно. Очаквах да свърши бързо, но ми стигна за около 2 месеца. Гела за около 3 предвид формулата. Elixir Jeunesse на Yves Rocher има прекрасен аромат и се отрази също отлично. Богат е и за топлите месеци на мен поне ми дойде в повече. Но зимата е неговото време, та го ползвах сутин и вечер понякога. Без забележка съм. Подхранва, хидратира и омекотява кожата. Цената му е по-височка, но пък си заслужава.



               Следват малко добавки и мостричка на универсален прах за пране на Faberlic, с който изпрах бели дрехи. Сякаш ги извадих идея по-бели и с деликатен аромат на чисто. Та бих си взела и цяла опаковка от него. Маслото от вечерна иглика пия вече от година и половина предвид хормонални смущения, свързани с МЦ. Това на Хербамедика е изгодно и смятам че се отразява положително. Като цяло е ок за дамите и с тежък предменструален синдром. Селен ми беше изписан заради увеличен TSH и продължавам с него, макар да са ми в норма показателите, но сега избрах на друга марка предвид захарта в някои. А без магнезий вече не оставам заради тренировките. Мускулите ми се възстановяват по-трудно и много ми помага. Скоро приключих на Doppel-Herz и не ми действаше особено, сутрин сякаш бях схваната. След капсула от Scitec Nutrition и ден в който имах мускулна треска на задните части, на следващия съм като нова.


            Предпочитам по-парливите или пък стягащи вода за усти, които са предназначени за чувствителни зъби, но от време на време си купувам неутрални за разнообразие. На Donto dent са средна хубост и не ги намирам за кой знае какво, въпреки че за ниската си цена стават. Предпочитам Листерин и Елудрил за моите проблеми, които освежават чудесно. Затова и почистващата паста на Paradontax Ultra Clean ме спечели. Доскоро използвах все за чувствителни венци и зъби, обаче започнах да натрупвам много бързо зъбен камък и зъболекаря ми даде 2 мострички на тази. В комбинация с четка с по-твърди влакна, зъбките ми скърцат от чистота и дъха е супер свеж. Не е неприятна на вкус каквито бяха отзивите за старите пасти на марката преди, а е много ментов без да изтръпвате. :)))


         Екстра Свежест на Фаберлик не ме спечели с нищо. Просто паста, лек ментов вкус и толкова.

       А сега преминавам към шоколадовите изкушения. Suchard Sensations с портокалови корички е с наситен какаов вкус и лек цитрусов привкус. Хрупкав и много фин, личеше си че е "марка" и на по-изтънчените вкусови смятам че би допаднал. Спорен е въпроса с Lindt 60 %, който се оказа с течен център и бях разочарована. Аз обичам и млечни шоколади, но когато ям черен си държа на плътната текстура. Не бих повторила определено. А и какаото в него не ми хареса. Този на Godiva Masterpieces обаче беше страхотен без да е твърд. Нито сладнеше досадно, нито пък е горчив. Идеалния баланс за моя вкус. Тук обаче ги няма, от Турция ми донесоха. Loacker White Creme не ми хареса откровено. Нито вафлата, нито самия шоколад. Но пък обожавам Dark Creme и Napolitaner. Ulker с шам фъстък ми е голям фаворит.  Точен баланс между ядки и сладост, хубав млечен шоколад и леко хрупкав от парченцата. Винаги си купувам като пътуваме до Одрин заедно с малките квадратни на Nestle от серията 1927 по 60 гр. Белия от снимката беше уаааау. С парченца бадеми и млечен шоколад, който напомня на качествен ганаж с масло. Топеше се в устата...ммм!


              Голяма находка за мен се оказаха тези от Алпийската седмица от Lidl. И състава им е доста добър, струват по 2,90 по спомен и като пуснаха отново пролетта, си бях купила по още един. Шоколада, пълнежа.... усещането при разтапяне. Честно казано, Линдовете не са ми толкова вкусни. Белия особено е вълшебен! Има вкус на швейцарски шоколад, на Тоблерон! Черния няма много бадеми, може би около 10-12 малки цели, но пък какаото е чудесно. И като цяло наистина си заслужават всяка стотинка!




              Kit Kat Dark 70 % и той се оказа находка. Много добър плътен какаов вкус, хрупкава вафла.... само цената от 1,50 ми се струва височка за 3 хапки. :) До него беше едно яйце с нуга и марципан от немско, което е обвито в млечен шоколад и има вкуса на любимия ми коледен Baumstaumm Nougat. Чак ми се прииска пак да е Коледа. Пуричките на Biscolatta Nirvana са супер вкусни. Вече съм ви показвала бялата и с млечния шоколад, тази също не отстъпва. За протеиновите барчета на Fit Spo Active съм ви говорила и друг път. Кокосовото ми е Number 1 и като видя намалени, винаги си вземам за междинна закуска. Вафличките на Nestle с черен шоколад ми харесаха много, но тук няма от тези видове.


              Откакто опитах суровите барчета на Livity Raw Bar, почти не купувам други. С кокоса и какао ми е топ. Видя ли ги на акция в Била и веднага се запасявам. Усещате всяка съставка в тях. А не просто да са забъркани и пресовани. На горните редове виждате Rawsome, които бях купила от Watsons в Одрин и също не са лоши, но не са по-яки от Ливити. Fellas с кокос и чиа вече не си спомням как е бил, обаче щом не съм го запомнила явно не може да измести вече утвърдения ми любимец. На better sunflower butter bar напомня на слънчогледов тахан и халва, приятен без да се е отличил съществено. Ако не сте фенове на какаото и кокоса, червените плодове - пробвайте.


            Rawsome са по 40 гр и имат доста ядки, което ги открои пък от нашенските  Roo bar.


             Какаовия им е като брауни с лешници и ме изкефи, че напомня на този силно какаово-шоколадов сладкиш. :)


              И нещо което се чудех дали да ви споделя, блога не е кулинарен, но знам че ме четат и хора, които пътуват често до Турция. Вече 2 пъти си купувах от насипните сладки в Мигрос и тези 3 вида за мен са най-вкусните. Бадемовите са огромни и суууупер пристрастяващи. Също като в Кавала. Отвън са с плътна маслена обвивка, а вътре са толкова крехки и от бадемите пък хрупат приятно, абе ако харесвате тези сладки - силно препоръчвам! Кръглите с орех приличат на курабии, но не са и вкуса е различен. Те не са много сладки, а сърцевината е мекичка.


           Най-много се откроиха шоколадовите, които приличат на трюфели, но всъщност са като масленки. Имат плътна обвивка, но не са твърди, представете си основа за чийзкейк. С какаов център от тъмен шоколад и бяха мека ЯКИ! Не обичам да се прехласвам, просто тези си струва да се опитат. Яд ме е че само 5 поисках тогава.


             Е, това изхвърлих последно и вече имам малко събрани за следващия такъв пост. Смятам да го оставя за септември или началото на октомври. Козметично не съм се представила прилично все още. :)

2 коментара:

  1. И аз гласувам за Elixir Jeunesse с две ръце! Аз ги използвам в комплект с нощния, но през лятото слагам предимно дневния нощем или дневния в Т-зоната и нощния на останалата част. Заслужава си всяка стотинка според мен и бих купила пак.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се да го чуя, щом и друг го е оценил, значи наистина си върши работата. За суха кожа на около 30 и над тази граница, е точния продукт. Бях си харесала да пробвам крема с фактор, но казваха че е мазничък за топлото и се отказах за момента. Може би зимата е неговото време.

      Изтриване