сряда, 6 ноември 2019 г.

Artdeco - Eyeshadow Brush, Blusher Brush

              Artdeco е немска марка за декоративна и бяла козметика, която не е особено популярна за българската аудитория и е "пренебрегвана" дори бих казала. Рядко виждам да се говори за нея, но имат хубави продукти. Сенките им са чудесни, фдт-ените, ружовете и разбира се четките. А основата им за сенки в бурканче е сред бестселърите и едва ли не сте чували за нея. Аз съм я ползвала заедно с минералната и определено бяха страхотни! Минуса им може би е слабата реклама и малко по-високи цени, които не всеки би платил. Интересни от доста време на мен ми бяха плоската четка за сенки и скосената за руж от лятната лимитирана колекция Make up Your Sunset. Затова си ги поръчах тази пролет от parfimo.bg. Техните цени са съвсем прилични, така че не се чувствам гузна да ви ги покажа.


             Колкото и четки да има вече на пазара ни, ако трябва да съм честна, наистина качествени и на нормална цена, са Ecotools и Real Techniques. Техните обаче са основно в сетове и често се налага да купуваме комплекти, от които половината не са ни нужни или просто не вършат работа.
           Опаковани самостоятелно, от асортимента на Artdeco си струва да потърсите днешните герои - четката за сенки и за руж. Мога да ги сравня с тези на Zoeva! Косъма е синтетичен, но стабилен и работата с тях е лесна, бърза и резултата безупречен.

 
              Пристигат в пластмасови кутии, в които има от мрежичките за пътуване и на вид изглеждат сравнително луксозно бих казала. На гърба на всяка има описание и къде е произведена. Не знам защо си мислех че са с естествен косъм, а сега прочетох за наелонов на четката за руж. Важното е, че са отличници и смело мога да ви ги препоръчам.
              Blusher Brush е с точната големина и мекота, идеално гъвкави са влакната и успява с 2 загребвания от продукта да нанесе на изпъкналата част на бузките или пък контура, да прелее и почти не разпрашва. Последното знаете зависи и от формулата. Трудно ще се направите на клоун, защото главата й е леко разперена, взема средно количество и няма как да се орумените стабилно. Е, разбира се в случай че не сте завъртели стабилно в някой ярък руж с висока пигментация.
            

                Четката е сравнително гъста и не съхне толкова бързо след пране, нужни са поне 10-12 часа. Забелязах и че от моята падат косъмчета под течащата вода, но това не ме тревожи. Имам същия вид и на Zoeva, която също страда от косопад и не е оплешивяла все още. ;)
                Малък минус - хубаво е да й сложите мрежата след като я изперете, защото започва малко да стърчи във всички посоки. Аз лично не го правя всеки път, но е препоръчително за запазване формата й.


               Не очаквайте да е мека като перце и пухкава, но не се усеща неприятно драскане по кожата. Точно това й качество я прави отлична за преливане и бърза работа, да взема от почти всички формули с лекота и нанася без забележки.


              Откакто я отворих и наредих до останалите ми четки, посягам почти ежедневно към нея и я намирам за голям помощник!

               Четката за сенки не мога да кажа, че е най-доброто и определено няма да измести любимите ми шейдъри на Zoeva и Gosh, но със сигурност ще използвам наравно с тях. Защото е много добра за нанасяне на цвят върху подвижния клепач предвид големината, прелива лесно и е сравнително мека.


               Минуса, който аз лично намирам за себе си е, че сенките тип "пресовани" пигменти ги разпрашва идея повече и не успява да загребе достатъчно количество. Налага се да потретите понякога. Не е и така мек косъма, има боцкане върху клепача и някои формули е нужно да прелеете допълнително.


              Все пак, ако трябва да избирам от четките в дрогерията, тази определено би била една от тях. Aura имат хубави също и Impala, но са идея по-големи или пък малки тип smudger. Та откриването на перфектната shader brush или blush brush, не е лесна задача. Нищо че по щандовете в Лили последните 2 години има избор и за всеки джоб.


                  Вероятно ревюто ми ви остави със смесени чувства и се чудите дали си струва да инвестирате в тези две четки с цени между 17 и 25 лв за бройка, щом RT и Еcotools предлагат сетове с по 5 бр. за максимум 50 лв. Само човек пробвал много марки и с афинитет към грима, би могъл да ме разбере. Ако търсите аксесоар, който да ви върши работа и сте с що годе добри умения, ще се справите и с по-бюджетни. Но ако сте любопитни и търсите нещо ново, стремите се към перфекционизъм или обичате да колекционирате дори, тогава им обърнете внимание. Определено има какво да ви дадат и няма да сте в задънена улица, когато всичко в несесера ви е за почистане.


              Ако имате впечатления от марката и сте доволни от конкретен продукт, ще се радвам да ми споделите.

2 коментара:

  1. Много популярна е базата за сенки на марката, но така и не я купих. Иначе имам само един продукт на марката - това червило
    http://beautyshop.bg/product/16856/artdeco-make-up-long-lasting-lip-stylo-dalgotrayno-chervilo.html
    Но то е толкова добро, че си заслужава да го спомена.
    Купих го за 25 лв от Douglas. Съвършено е - текстура, цвят(за мен), аромат, гилза и обещаната дълготрайност за пълен разкош. Оказа се, че някой от някого е копирал преди време и Catrice имаха абсолютно същото червило като цвят, аромат и на 90% същата гилза, също дълготрайно, но за разлика от това на Artdeco, малко по-сухо. Нямам представа, кое от двете е първообраза, но ги сравнявах паралелно и по цвят, и аромат, както и по дълготрайност, разлика нямаше! Червилото на Catrice се появи, хареса се, но изчезна от асортимента скоро след това и повече не се завърна.
    Ще подновя червилото на Artdeco, защото наистина го намирам за много добро и покриващо всичките ми изисквания.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно звучи! И аз имам спомен, че червилата им са хубави, но не посмях да го спомена предвид факта че нямам допир с тях. Имаме в града на едно място марката, но ме е страх да купувам заради срок на годност. Ще проверя обаче. :)

      Изтриване