събота, 30 ноември 2019 г.

Rumi Ilieva - пяна за лице, революционен крем и пухкаво масло за петички

             Козметиката на моята любимка Руми, с която тази година влезнах в най-добрата си форма, е на пазара повече от година. И имах желание да я пробвам. Пречка бяха моите запаси в шкафа и липсата на място. Когато си закупих последната тренировъчна програма в края на октомври обаче и получих подаръчен ваучер, нямаше за кога да отлагам. Не си мислете че съм опразнила скрина, но не можах да пропусна и се възползвах. :)


             Двуомях се какво да си взема и в крайна сметка избрах революционния дневен крем заедно с пяната за чувствителна кожа + био пухкавото масло за пети. Последното поръчах на шега, макар да имам проблем със суха кожа през зимата, но останах впечатлена още от първа употреба. Стана ми фаворит веднага.

 

  
                 Козметиката на Румяна е само с натурални и сертифицирани съставки. Така че нямах съмнение за качеството. Ще започна с измиващия продукт, т.к. важна стъпка за хубавата кожа е правилното й почистване. Спрях се на пяната с розова вода и успокояващо алое, защото лицето ми е сухо през студените месеци, появяват се леки червенини понякога и нямам нужда от агресивни формули. Избрах си малката опаковка от 60 мл., която според мен би стигнала за поне месец употреба при 2 пъти на ден. Ползвала съм я около 10 дни, просто имам отворени и други в момента, но не съм свалила повече от 2-3 см от опаковката. Въпреки че е по-лека от останалите пробвани пяна до момента и са ми нужни 3 помпички за старателно измиване, едва ли ще е неикономична.


               Аромата е на българска роза, типичния на Казанлъшката долина и напомня скъпото розово масло. Не си представяйте силен и маслен, който да дразни и да се натрапва, ухае като розовата вода на Българска роза Карлово. Ефирно и приятно, но не знам дали би се харесал на всеки. Много хора не го обичат. На мен ми доставя удоволствие и си се представям с кошница в ръка на розобер. :)


                 Текстурата както споменах, е по-ефирна от останалите тествани пяни досега. Ако от тях ми е нужна само една или 1 и 1/2, защото са големи помпите, тук ми трябват 3 за цяло лице. Първата пуска наполовина. Не свалям грим с нея, защото не е предназначена за това и си личи нежното й действие. След като съм почистила с мицеларна вода, влизам в банята и измивам. Но още повече обичам да я използвам рано сутрин след събуждане, защото ме ободрява и уханието действа страхотно като старт на деня.


               Още докато масажирам, усещам как почиства без да премива. Странно е, но чувството след изплакване е на почти скърцаща кожа, само че няма опъване и сухота. Мека и еластична е, запазена е влагата и в зоната около очите не изпитвам дискомфорт както с други. Подготвя идеално за крема, в домашни условия мога да остана и без. Аромата не се задържа и ви съветвам да й дадете шанс, дори да не сте фенове на розите. Не съм попадала на измивен продукт, който да е толкова нежен и същевременно да успее да свали нощната грижа отлично без да пресуши кожата.
                Цената на тази малка 60 мл-ова опаковка е 17 лв. Голямата от 150 мл струва 29 лв.


                Продължавам с революционния дневен крем, който съдържа масла от арган и таману. Той се предлага само в разфасовка от 30 мл и е на цена 39 лв. Подходящ е за всеки тип кожа. Съдържа специални и патентовани съставки за запазване влагата, оптимизиране циркулацията, предпазва и възстановява, придават сатенен ефект и увеличават еластичността.


                 Пристига в картонена кутия, на която има информация за състава, производителя, как се нанася и какъв е ефекта му. Много ми допадат свежите етикети, които са избрани. A опаковката на крема е херметически затворена, за да не влиза въздух и да запази максимално качествата му. Напомня ми на концентрата на La Roche Posay Toleriane Ultra, който е с наелоново пликче и се свива при всяко изпомпване. Предполагам и този е на същия принцип. При първите няколко изпомпвания, не пуска въобще и се налага да натиснете поне 30 пъти. След това няма проблем.


                  Аромата е на луксозни чисти масла, на зеленина и на ядки. Усеща се аргана, но и свежа тревиста нотка. Средно силен е. Напомня парфюм, но няма никакви изкуствени примеси и малко след нанасяне спира да се усеща. Действа ми аюрведично. :)


                   Формулата е лека и напомня гел, абсорбира се бързо и не оставя слой или лепкав филм. За моята суха кожа, както и предполагах, сега ми идва слаб. Пробвах го и със серум, но сутрин имам нужда от малко повече хидратация преди фдт. Смятам че за лятото ще ми пасне отлично и го прибирам за тогава. Ако вие сте с мазна или комбинирана кожа, трябва да ви е идеален.


                   А сега и звездата на тази публикация, защото ми стана любимец. Става дума за био маслото за меки петички с масла от мента и лимон. Колебанието ми за неговата поръчка беше цената. Предполагам малко от вас биха дали 27 лв за кутийка вазелин на пръв поглед и то 50 мл. Проблемните ми стъпала през зимата и наличието на само един крем за тях в шкафа, наклониха везната и бързо се озова в кошницата.


                  Въпреки малкото на пръв поглед количество, ви уверявам че продукта е икономичен. Необходимо е минимално количество, защото текстурата е по-твърда и се разтапя от телесната температура. Подобна е на маслата на The Body Shop. Около 1/2 чаена лъжичка е достатъчна. За зимата мисля ще ви стигне тази кутийка. Разбира се, ако не сте се със супер проблемни и напукани пети. Има опция с подарък пила, така че цената пада малко и е оправдана. В случай че не ползвате всяка вечер крем, се предлага и 25 мл.


                 Текстурата е като на био масло - веднага се сещам за кокосовото ми в буркана, с което готвя и бъркам сладкиши. По-плътно и гъсто е, с блед ванилен цвят, но се разтапя лесно между пръстите и плъзга с лекота. Аромата ме грабна веднага. Ухае на мента и моя нос долавя евкалипт, макар че няма. Дори ми навява мисли за бор и мокра гора, напомня на Коледа. Точно толкова натурален и хубав е, каквито са био чая с мента на dm drogeriemarkt и Clipper. Мога да го сравня с билки, които се използват в кулинарията.


                 Друго с което ме плени, освен страхотния мирис, е ефекта на сутринта. Освежаващо и омекотяващо действа още от първото нанасяне. Имам голям проблем с изпотяване на ходилата, особено през лятото. Но и в студеното не ме пропуска, когато се завия с поларено одеяло и сутрин усещам хлъзгавата, лепнеща кожа. А ако крема не си е свършил работата и сухите участъци продължават да са там, разбирате как усилията ви да спите дори с чорапи, са били напразни. Мразя чорапи! :)
                 Препоръката за по-добър ефект е да използвате пилата, с която да премахнете мъртвата кожа и след това маслото. Така ще проникне по-добре в дълбочина и няма да остане само на повърхностния слой.


                С това масло го няма неприятното потене, ура! Грубите участъци на петите са осезаемо омекотени, но видях подобрение и на пръстите ми. При мен се образува нещо като ъгълче на безименните от високите токчета и втора година не мога да "поправя" щетите. След маслото определено забелязах промяна в положителна посока и са значително по-меки. Когато се събудя и допра ходилата си едно до друго, забелязвам колко гладки са и няма мазни или лепнещи следи. Не е продукт, който ще остави отпечатъци върху бельото.

               Въпреки че е предназначен за ходила, съм го ползвала и върху ръцете си. Действа страхотно и на тях. Веднага ги прави копринени и сухата кожа става като кадифе. Аромата пък е толкова готин, че нямам търпение да дойде време за сън и да се омажа прилично. :)


                Останах доволна от всичко и ще да дам шанс на серумите и дълбоко хидратиращия крем следващата зима. Ако сте пробвали някой от тях или друго от козметиката на Руми Илиева, споделете ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар