събота, 30 ноември 2019 г.

The Body Shop Banana Shampoo, Hair Mask

           Банановата серия за коса на The Body Shop ми беше много любима през 2014-та. Тогава си я купих за първи път от Истанбул и я заобичах бързо. Нямаше маска, само шампоан и балсам. И двата продукта ми се отразиха чудесно обаче и затова ги взех отново. Опаковките са с малка разлика сега, но аромата е същият. Ухаят на истински узрели и много сладки банани. Точно все едно сте ги намачкали и нанасяте пюрето по косата. 


                Не знам дали косата ми е по-различна сега, но от цяла година се опитвам да ги изразходя и едва сега ще приключат. Не успях да се разбера с тях. Пробвах ги в различни комбинации и давах шанс всеки сезон. Шампоана измива косата, но не придава онзи естествен обем, който получавам с други. Няма го лесния за оформяне и гладък косъм. Нито пък хубав блясък.



                 Не е нужно голямо количество, но поради гъстата си текстура не се пени силно като повечето шампоани. Ако сте с по-дълга коса, определено няма да ви стигне за много време. Въпреки че е подхранващ, не съм забелязала да утежнява и омазнява по-бързо. Тази седмица издържах от неделя до четвъртък без да я мия. Но за мазни корени, не мисля че би се харесал.


                 Липсва ми ефирността, виталното усещане и пухкавостта, не усещам така чиста и гладка косата. И го забелязвам с други подобни продукти. Не съм боядисвана все още и подобни формули не ми се отразяват добре като цяло.
                  Маската е доста гъста и плътна, все едно е масло и затова ми е нужно много малко количество. Не се разтича като някои. Нанасям около 10 см над краищата и престоявам 4-5 минутки.


              Минуса при нея е текстурата, която придава. Моя косъм стои някак жилав и сякаш е обвит в слой, което не позволява лесното оформяне. Ако я хвана с шнола, след свалянето й остават разни чупки и не изглежда особено добре. Освен това при сресване след първия ден, краищата ми се заплитат и разресването не е приятно.


              Подозирам че на боядисана коса и третирана често с преса или маша, вероятно  би се отразила много по-добре. Например след прическа с повече лак и къдрици, ще подейства възстановяващо. За редовна употреба и естествени коси, не би била удовлетворяваща.


                  Когато ползвах серията преди 4 год., балсама беше страхотен за моите краища. Ресането мечта! Но сега нещата стоят по друг начин и определено не бих повторила.


Няма коментари:

Публикуване на коментар