петък, 2 април 2021 г.

Lancome La Vie Est Belle En Rose L'eau de toilette

             С проблясването на първите слънчеви лъчи, с разцъфването на дръвчетата, пеещите птички в ясните небеса и свежестта на най-красивите цветя, ни обзема чувството за добро настроение и сякаш света се събужда от дълъг зимен сън. Началото на всеки сезон е като рестарт за съзнанието, като глътка свеж въздух. Да усетиш аромата на окъпаните от хладната сутрешна роса рози и пухкави божури.... да погалят лицето ти и докато си в градината, да вдишаш от розовото ухание. Преплитат се бодливи храстчета със зеленина и капчици малинов сок. Безценна е тази картина!


             La Vie Est Belle En rose носи точно такова настроение. Кара те да мечтаеш за предстоящите топли дни, безгрижие, свобода и те връща в детството. Тичайки бос в градината на село, хапвайки директно от градината на баба. Невинен, чист, ефирен и кристален като чаша с розова вода с няколко ярки малини със стръкче пачули. Розов, омаен, благодатен и красив по един естествен начин. 



               En rose започва тръпчиво с бергамот, сякаш се е пукнал балон със зеленина и цитруси около вас, но много бързо сочните и ярки червени боровинки и малини с щипка розов пипер изпълват пространството наоколо. Минути по-късно вече и розата се прокрадва, но тя не е тежка, маслена и пищна. Не очаквайте онази гурме сладост, наситена и обвита в локумена ванилия. Тук розата е като госпожица с леко поруменели бузки и блестящи като кристалчета очи. Не е напудрена и превземаща всичко. А просто очарова с естествената си красота. Представете си че носите шифонена рокля с ниски пантофки, в косата е приплетено розова роза, а устните ви са обвити в малинено червило. 



                  Леката сладост и пудреност от оригинала я има, но е много по-нежна и на ухае на сладкиш, в който сте прекалили със захарта. Този десерт е диетичен и с пресни малини. Не е калоричната бомба, каквато е La vie est belle EDP. Буквално си го представете като нисковъглехидратна версия. Ако Rose Extase на Nina Ricci е малиново сладко с рози и от него има вероятност да ви скочи кръвната захар, защото си има отчетлива сладост, в този La Vie говорим за прозрачна малиненорозова панакота. 


                    В базата се долавя много приятен и луксозен мускус с момина сълза. И точно в този момент от развитието, се усеща лукса. Като много скъп сапун, не с онова типичното на чисто звучене. А обвито в ирисов оттенък и дори леко кремав от белите цветчета. Сандаловото дърво балансира и червените плодове, и розата - придава женственост и чар. Пачулито в комбинация с ириса бих казала че изрисуват онази нетипична сладост. Заместена е ванилията и ако не си падате по парфюми с топла и пухкава сметанова основа, е много вероятно да си паснете с това бижу. 


                   Въпреки че En Rose не е никак сложен, точно тези последни щрихи, които виждате в картината, го правят очарователен и с луксозен подпис. Перфектен за момиче или млада дама, но всъщност виждам как добре би стоял и на жени. Прекрасен избор за пролетта и ранното лято. Свеж, сочен, с ярък старт, деликатна сладост, нежна пудрена обвивка и дървесно-цветен подтон.

 


                   Ако първия La Vie este belle EDP ви е твърде ванилов и нахален, а розовата Нина Ричи малинена и силно розова, но искате все пак по нещо и от двата, което да е ефирно и подходящо за топлите дни, този фланкър е идеалния. Плодова сладост с малко роза, муск и момини сълзи, деликатна ирисова пудра със сандал. Без да се замисля бих го подарила на абитуриентка или подрастващо девойче, а самата аз го виждам и на лятна сватба. Кокетен, с тръпчинки и розови бузки. Единствения минус за мен е трайността. Усещам го първите 2 часа, на третия отслабва и до 5 часа е изчезнал. Но пък и тук говорим за L'eau de toilette, така че е нормално. Аурата му е прекрасна и затова прощавам. ;) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар