неделя, 11 юли 2021 г.

Oriflame Eclat Mon Parfum

                 Обичате ли виолетки в парфюми? Ако са сред любимите ви съставки, този парфюм би задоволил апетита ви за такива през лятото. Не е от най-трайните, но ако сте свикнали често да  подновявате и не обичате силните присъствени аромати, Eclat Mon Parfum ще ви хареса. Впечатли ме аурата му, която е женствена и елегантна, но и излъчването на съставките. Не е с онзи натрапчив пудрен и сладък шлейф (Insolence EDT), но и не е съвсем без характер.


               Eclat Mon Parfum започва със сочна и зелена хрупкава круша, потопена в чаша с водка и поръсена с розов пипер. Леко наподобява цитруси началото, но я няма онази кисела нотка. Усещам ги като парченца в пълна с водка чаша. Свежите и в същото време леко пудрени виолетови нюанси започват да се появяват още в първите минути. Има го онзи намек на бонбоните от пакетче, но е по-обран и ефирен.

Няма я типичната прашна и захарна сладост. Не е и толкова хладен, зелен и дървесен като She wood на Dsquared. Като поръсени с ирисова пудра и хелиотроп са виолетките. 


                  Лека сладост, умерена пудреност и свежи виолетови акорди. Като прибавим и зелените круши с привкус на водка, ето това е цялостната картина на Eclat Mon Parfum. Свежест, ирисови оттенъци, виолетови листенца с пиперливи нотки и пачули за повече дълбочина.


                   Базата е хладна и чиста. Усеща се плътност и тъмна страна от пачулито. Представям си мокра гора през есента, след дъжд и по залез. Влажни дървесни видове, обвити в мъх и зелени храстчета. Муска придава свежест и естествен чар, а бадемите са в млечната си обвивка и го няма вкуса на хрупкавите ядки.


                     Дали заради името или заради виолетката в него, но намирам прилика с Eclat d'Arpege на Ланвин. С разликата че в Oriflame Eclat Mon Parfum са по-дълбоки и пудрени виолетовите нюанси, по-женствени и елегантни, а в аромата на Ланвин са момичешки и ефирни. Пудреността напомня малко на Guerlain Insolence, но съвсем бегло. Във ФР виждам сравняват с Linstant Magic. Нямам скорошен допир с него да потвърдя, така че повече не мога да кажа.


                      Хубав парфюм със скъпо звучене, развитие и красиви виолетки, обаче причината поради която спрях да купувам от марката и препоръчвам, е трайността. Правиха страхотни и много трайни аромати преди 10 год, само че в последните орязоха дори от емблематичната серия GG. Ако тогава са оставяли невероятен шлейф и са издържали цял ден, сега след 3 часа не търсете никой. Точно същото е и с Eclat Mon Parfum. В първите 30-40 минути се усеща, но след два часа е skin scent и трябва да допрете нос, за да го помиришете.


                       Не съм пробвала другия вариант Eclat Amour, но предполагам че освен сладост от малината и ванилията, откъм трайност няма да е нещо по-различно. Приятен и луксозен парфюм, но малотраен и липсва плътност. Може би и цената е ниска, за да очакваме повече. На пазара за щастие има голям избор и не бих ви го препоръчала горещо. Освен ако не умирате за виолетки. :) Опаковката обаче признавам си е сладурска и кокетна, та компенсира малко от трайността.

                Ползвате ли парфюми на Oriflame и какво ви е мнението за тях?

Няма коментари:

Публикуване на коментар