събота, 3 август 2013 г.

Avon Senses Shower Gels

     Привет.

     Току що излизам от банята и привършвайки поредния душ гел от серията реших да ви споделя малко за него, а и за няколко други Senses. От няколко години си купувам въпросните гелчета, макар и ниската цена и спорните мнения в нета на мен ми харесват - не ми изсушават кожата, миришат приятно..... след баня аромата не се запазва дълго, но пък аз така или иначе използвам крем за тяло, та това не ми е проблем. Изхабила съм доста от тях, сега също съм заредена с още около 15. Най-вече ги купувам заради шарените опаковки и свежи аромати. След 4 дни навършвам 22, но все още си падам по такива "детинщини". :D
Цената за 250 мл обикновено е 2,90 , но понякога ги намалят още. Има също опаковки от по 500 и 750 мл. Те са между 4 и 6 лв. Освен обикновените гелове има и кремообразни, които са гъсти и бели на цвят, нещо подобно на балсамите за коса. Те са по-силно ароматизирани, "по-богати" така да го нарека.
    Най-любимия ми аромат през годините е Reflection, изхабила съм 2 течни сапуна, 1 кремообразен душ гел (за съжаление го спряха и не можах да повторя), 1-2 обикновени малки и в момента имам голяма опаковка от 500 мл нова. След него се нарежда Lagoon, който е много свежарски. Наскоро ми свърши втория течен сапун и гел, имам и нов 500 мл в шкафа. Не знам дали биха ми омръзнали скоро. :)



  Друг любимец, но за съжаление лимитиран и вече извън каталозите е точно този, за който споменах в началото - приключеният днес "Magical". Толкова много ми харесва аромата му, абсолютно отговарящ на името и описанието на опаковката "elegant & dreamy". Направо се разтапям в банята с него!


  От редовните харесвам също Tropics и разбира се Mystique. И двата отговарят на имената си:
Тропикс си е типичен тропичен аромат. Мистик е по-силен, тип ориенталски, но не подправков. Имам останал в банята от кремообразния вариант и ми се свиди да го ползвам, като знам че и него вече го няма. :(



   От последните лимитирани, ако мога така да ги нарека предложения взех този, който е от типа на "Magical" - "Seventh Heaven".


    Не знам как го правят, но Ейвън улучват картинки, имена, описания на тази серия и за мен си отговарят напълно. Коледните аромати също, там вече са подправкови и от типа на "коледни сладки с канела". Досега само веднъж попаднах на един, който не ми хареса (не коледен), светлорозова опаковка - под формата на пяна за вана. Аромата беше толкова лек, че почти не се усещаше и веднага го махнах.
    От наскоро пуснатите имам също Blissful, който отново е чудесен.


   И за последно в тази публикация, по-натам може би ще направя нова след като влезнат в употреба и останалите налични у дома, ще спомена за "Summer Breeze". Той е стар (пуснаха го през 2011 год. лятото), може би вече от година липсващ в каталозите, взех го със спрей лосиона за тяло към него. Мирише подобно на Тропикса, свежо и лятно. От лосиона обаче не се впечатлих и след като изпръсках 2 пръста от него си замина. Не видях ефект от него, предпочитам или само спрей, или лосион. Обикновено продукти от типа 2 или 3 в 1 не вършат никаква работа, при този май беше същото.



    Позволявам си да допълня публикацията с още 5 аромата, т.к. Деси ми напомни за един от тях, а аз търсейки картинка мернах други 4, които се сетих че имах и свърших преди няколко месеца.
   - течен сапун Waterfall - доста свеж и тръпчив унисекс аромат, за жените които харесват мъжките нотки :)))

     Не на последно място разбира се, нареждам и тези 4 лимитки (Lazy Daze, Sun Goddess, Waterbabe, Beach Party) от пред 3-4 лета.

     Всички бяха хубави, но лилавия отново ми легна на сърце и мисля Beach Party. Sun Goddess по спомен също беше готин и летен, топъл аромат. Lazy Daze обаче миришеше толкова коледно, като на печени сладки, разкошееен.  Яд  ме е, че свърши и го няма вече. Също като Magical. Синият Waterbabe беше от типа на Waterfall & Lagoon, средно между тях двата. Може да ми прозвучи малко странно, но миришеше воднисто. Не се очаровах от него честно казано.
Beach Party е от типа на Тропикса, тропичен и екзотен аромат, много готин и перфектен за топлите месеци, а защо не и за студените? ;)

     Ще се радвам, ако споделите дали и вие сте доволни от тази серия и кой е любимия ви аромат?
     А също и да кажете дали сте доволни от ексфолиантите им за тяло, т.к. нямам спомен дали съм ползвала от тях. Минават доста продукти през ръцете ми и вече не помня какво е било преди години. :)


Усмихнат слънчев ден ви желая!

4 коментара:

  1. Здравей,Ив, ще споделя...Лагуната ми е в банята, току-що ползвах опаковка,обаче,от 750 мл и ми се струва!,че сякаш не е така концентриран гелът и ароматът почти не се усеща,а преди година/,когато ползвахме друга опаковка,банята ухаеше. Тропикс- не свикнах с аромата му- някаква гоrчивина сякаш долавях/подарих го на майка ми/.А имам и ексфолиант със същия аромат,който явно ще подаря.
    Двата лилави Reflection & Blissful- сякаш хубави,по-силно ароматизирани,ориенталски аромати, според мен.Рефлекшън е по- тежкият аромат.
    Маджик е като парфюм - ох,...много ми харесваше и ми напомняше доста на хубавия парфюм лимитирана серия ТТА Romantic
    Картинките и наименованията на д-геловете също смятам като теб, че са сполучливи.
    Водопадът/Waterfall/с унисекс аромат-свеж ,но с остротата на подправки, силен аромат. Харесва ми и новия мъжки Xtreme - свеж и ароматизира банята.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е, Деси да са променили текстурата. То е като всичко - хората го заобичват и те го развалят, няма да се очудя. Тропикса на мен ми е приятен, но вкусовете ни са различни.
      Рефлекшън на мен не ми е тежък, Мистик го намирам за по-по. :)
      Романтик парфюма го имам, но ми е по-сладък и бонбонест от Меджик. Ако направят точно такъв аромат като душ гела ще се радвам много. :P
      Waterfall го имах като течен сапун, добре че ми го припомни и ще го вмъкна в публикацията. Наистина беше доста свеж, но по-остър и унисекс. Съгласна съм с написаното от теб.
      Благодаря ти много за включването.

      Изтриване
  2. искам банята ти! ;-) ;-) ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа то не е всичко в банята. :D Има по 4-5 отворени обикновено и като свършат зареждам пак. Държа в шкафове прибрано всичко. :)

      Изтриване