четвъртък, 29 август 2013 г.

Essie Watermelon ft. Pastel 87

    Здравейте.

    Днес ще ви покажа 2 наситени динени нюанса, които са чудесни за пролетта или лятото. Единият е Essie Watermelon, с който реших да се разделя заради трайността при мен и се сетих за Pastel 87, който е доста близък цвят. Сметнах за добре да направя сравнението, защото цвета на Essie според мен не е уникален и който може да вземе Пастела или напр. Flormar Supermatte M118, M119 - ще си спести 10 лв. А и аз не съм 9т заклетите фенове на Еси, така че не очаквайте да ви подтикна към покупката на който и да е техен цвят, особено пък подобен на динен или розов.





       Много съм капризна в избирането и харесването на подобни нюанси и трудно намирам такъв за себе си. Та да кажа няколко думи за нанасянето и покривността - хора, обичащи желета и лека прозрачност могат да останат и с един слой, но такива като мен, които мразят предните 2 качества, ще нанесат втори. Блясък си има самостоятелно, съхне сравнително бързо, но не бих го нарекла уникален или мнооого хубав. Сега за Пастела - той нанесен до Еси изглежда по-малинен, но като цяло са от една 'тоналност'. Също на 2 слоя нанесен покрива, но съхне по-бавно от Watermellon. Аз ползвам бързосъхнещи топове обаче и никога не съм го смятала за недостатък това качество.
                                


         Причината всъщност да харесвам толкова лаковете на Pastel, е в наситените цветове и трайността им.

                                            * показалец и среден - Essie Watermelon
                                            * безименен и кутре - Pastel 87




3 коментара:

  1. Golden Rose Rich Color 13 e абсолютно копие на Еси, имам и двата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер. На тези ГР пък четките им са много удобни, така че още по-добре за любителите на динените цветове. ;)

      Изтриване
  2. По някаква случайност имам този лак на Essie и ми е един от най-любимите летни, нося го втора година и съм изключително доволна от него. Не мога да не се съглася обаче, че конкретно този цвят не е особено уникален и лесно може да се намери в по-евтин вариант, което аз вероятно ще направя, след като привърша с моята бутилчица :)

    ОтговорИзтриване