вторник, 5 ноември 2013 г.

Zoya Mimi

     Един от най-любимите ми лилави цветове през есенно-зимния сезон за маникюр е Zoya Mimi. Балансиран лилав цвят, който не е толкова тъмен, че да изглежда черен и разноцветния светъл шимър го прави много приятен. Блести красиво дори и в облачно/мрачно време, а на слънце е още по-хубав. Тъмните нюанси обикновено не се открояват на ръце с повече тен, но ми се струва, че този ще стои добре. Ако имате възможност - пробвайте го.


     Част е от "Sparkle Collection", от която сега погледнах съм имала всички без Alegra. Просто не мога да устоя при тези цветове и качество. Не напразно Zoya заема челна позиция в моята класация с любими марки. Ivanka е смарагдово зелено, толкова е хубав, че няма как да се пропусне. Препоръчвам я заедно с Apple на 100 %! Charla е тюркоазен едър шимър, доста блестящ също (типично за цялата колекция) и един от най-копираните някога лакове (Orly Halley's Comet, OPI Catch me in your net - вече спрени от производство, но вероятно мога да се намерят в по-забутани магазини). По-бюджетен вариант е Essence Choose me, който обаче отдавна не е на пазара. Не бих казала, че е нещо уникално, но в случай че го харесвате и решите да търсите, да го имате предвид. Аз имам само Halley's Comet, понеже не харесвам OPI, а Орли ми е втората любима марка откъм трайност след Zoya.


    Останалите: Nidhi - доматеночервен със златистоментов ситен шимър (Avon Ruby Slippers е негово копие, мое сравнение: среден и кутре Avon + Nidhi на показалеца и безименния)
http://media.snimka.bg/s1/0947/028137287-big.jpg?r=0 и Gilda - ярко розовоцикламено желе също не са лоши, но не достатъчно запомнящи се и уникални... затова и ги освододих отдавна от моето обкръжение. :)
 


    Мими вече не е при мен и тя (съвсем скоро я размених, макар и да ми е любим цвят), понеже не се спогодих с трите необходими слоя за пълна покривност и непрозрачност - с  т.нар. sheer консистенция е, т.е. по-рядка и много бързо се отдръпва от върховете. На снимките е на 2 слоя, но леко прозира. Аз лично съм капризна и при такива тъмни цветове и с видим хубав шимър, искам да са достатъчно покривни и лесни за нанасяне. Подобна на Мими е Julieanne, но по-тъмна. Не съм я пробвала обаче, за да съм достатъчно обективна. Бюджетен и добър заместител е Flormar SuperShine 14, а от дрогерийните марки любим ми е Artdeco 275.

http://lacquerdicted.blogspot.com/2011/08/kiko-278-swatches-und-vergleich-mit.html

2 коментара:

  1. Страхотна е тази колекция <3 Аз в момента съм с Иванка :D Имам и Мими, и Чарла. Но при мен Иванка по-бързо се отдръпна по върховете от Мими.
    Но са просто толкова уникално красиви, че си ги нося с голямо удоволствие. Само мацвам по малко по крайщата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Срам, ама не съм я носила още Иванка. Чарла наистина бързо се отдръпва. Това им е кофтито на по-редките и едрошимърни лакове. Почти всички се оголват при върховете бързо, но пък са много красиви и ефектни.

      Изтриване