събота, 9 ноември 2013 г.

Zoya Gemma

   Gemma е рядко срещан зелен цвят, затова и в началото на моето хоби "маникюра", ми беше много интересен. Не крия страстта си към зеленото, но доста се лутах между цветовете докато открия подходящия. Купувах безразборно, докато не стигнах момент, в който разбрах с какво се харесвам и ми отива. Доста от вас хващат лака и го слагат, не влагат чувство и емоция, което е разбираемо и неналудничаво разбира се. Тези обаче, които са запалени като мен на тема маникюр, със сигурност ще ме разберат.
   Джема го определям като светло каки зелено със лилавосин шимър. Отговарящ според мен на пролетната колекция Intimate, от която е и част.
http://www.scrangie.com/2011/01/zoya-intimate-collection-spring-2011.html
  Другите не са кой знае какво, затова и само Caitlin запазих. За мен е перфектното сиво, което лилавее и мога да нося. Не харесвам тази гама като цяло и много трудно избирам цвят от нея.
Danni мина пък отдавна през ръцете ми и беше един от първите лакове Zoya, които имах, но нещо не го възприех или по-точно завършека му. Не беше матов, а топ лака сякаш го гълташе и бързо зарадвах съфорумка с него. Дълго време обмислях и Jules - много ми допада на снимки и се "лутах" постоянно, но в крайна сметка я отписах. Видях, че не се одобрявам с подобни светли бежово-златни лакове и щеше да ме е яд, ако пак трябва да и търся нов собственик. Има много други, които си заслужават.



   Отново се отплеснах, но всеки лак си има история или нещо друго, което ми напомня, а и искам да изкажа впечатленията си от цялата колекция. Извинявам се, ако това ви товари - можете да ми направите забележка, ако е неуместно и неприятно за четене.
    Gemma покрива на 2 слоя, макар и да е малко рядка. Шимъра е ситен и недостатъчно забелязващ се на снимките, но наживо не е нужно да го "търсите с лупа". Вижда се нормално. Основния цвят обаче ми идва светъл и не успя да задоволи капризната ми "зелена душа", ето защо и него запратих. От известно време насам, ми допадат по-тъмни каки цветове.
 Сигурно се чудите сега защо хваля толкова марката, а във всеки втори пост казвам, че вече не притежавам дадения лак... ето причините:
- колекцията ми е огромна;
- постоянно излизат нови колекции, от които харесвам и купувам по нещо, което вече замества старото... следователно то ми е омръзнало, скучно;
- мястото за съхранение ме притиска;
- няма как да изразходя всичко;
- наситила съм се;
   Марката е страхотна, всички ползващи я ще ме подкрепят - трайност, цветове, покривност... просто желанията, вкусовете ни се менят с времето и затова вече нещо (независимо какъв продукт) не ни е толкова любимо, както когато сме го придобили. :)

  Нямаше слънце, когато правих суочовете и съжалявам, че не можах да я покажа и на такава "светлина", но в нета им достатъчно снимки.... ако Джема ви е харесала и искате да си я вземете. 

     За офиса, повод изискващ семпъл грим и аксесоари или жени на възраст, които не си падат по ярки, тъмни и шантави лакове, би бил страхотен. А и вкусовете ни няма как да си пасват, затова на земята има безброй цветове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар