понеделник, 9 декември 2013 г.

Avon Celebre Ice

     Напоследък все по-често си мисля да разнообразя лаковите публикации с "ароматни", но хич ме няма в описанията или не ми идва музата да пиша такива. Днес реших обаче да се опитам заради един нов аромат на Avon, който ми хареса и носи "зимата" в себе си, макар да не е типичния коледен парфюм или характерния ориенталец за този сезон.
     Да, наистина е по-различен от всичко, което съм свикнала да нося в студените месеци и макар да ми се стори прост в началото, след трета проба вече съм на друго мнение. Не очаквайте нещо уау и супер интересно, но и не е стандартната цветна вода с трайност от час.

                                      Връхни нотки: бергамот, зеленина, виолетка
                                      Средни нотки: роза, фрезия, праскова
                                      Базови нотки: мускус, дървесни нотки, ванилия


     Така са съчетани всички съставки, че те лъха една свежест и чистота, но без да е сапунен или да стърже на "сухо". Сякаш са цветя, потопени в ледена вода и тези снежинки по флакона, те пренасят в зимна приказка.
     Розата винаги ме е притеснявала и когато я видя в състава, едва ли не бягам като дявол от тамян. Не харесвам по принцип аромата на това цвете, но тук я няма онази българска роза, която всички познаваме (на характерното розово масло). В Celebre Ice е модерна и различна. В комбинацията със дървесните и зелени нотки, са успяли да я направят подходяща и за млади момичета. Ванилията при мен не избива или носа ми не я разпознава, нищо сладникаво не улавям.
    Мъчих се последните няколко дни да се сетя на какво познато ми ухае, но не успях. Просто го свързах с кристални чаши, снежна картина и чистота. Неангажиращ и с добра за цената си трайност, аромат. В текущия каталог е 13,90 лв (50 мл).

Няма коментари:

Публикуване на коментар