вторник, 18 февруари 2014 г.

Avon Ultra Colour Absolute Lipstick

    Ultra Colour Absolute е най-новата серия червила, която Avon пусна в кампания 2 за 2014 год. Цвят + балсам е специалното при тях и моето мнение след няколко проби и разносване на определени цветове е, че са наблегнали наистина повече от към грижа за устните. Покривни са, но искат напластяване поне 50 % от цветовете. Добра пигментация имат малинените и червените. (Ако търсите богати и наситени нюанси, то по-добре погледнете дълготрайните.)


    Съдържат защитен комплекс от витамини C и E, хидратиращи съставки, колаген и SPF 15 за по-здрави устни за по-дълго. След сваляне на червилото наистина устните са меки, но трайността е малка, без ядене 2 часа. Знаете, че е индивидуално все пак и при вас може да държат повече. Носих "Lovely Cherry" преди броени дни и стоя точно толкова, като след това изядох меден линцер и остана съвсем лек, близък до естествения цвят. Изтри се равномерно. Вчера направих експеримент и носих Bare Ruby с молив под него (не на целите устни, а само от външния край до средата). Издържа 3 часа и половина, но след това понеже обикалях магазините и нямах нищо в чантата ми, изсъхнаха леко. Вероятно е от молива или се дължи на факта, че съм свикнала постоянно да имам балсам.
   
    - Bare Ruby - разкошна наситена малина, допълваща се с много добра покривност (едно от малкото такива от серията) и устните изглеждат съвършено с нея, на бяла кожа стои перфектно стига да се възприемате с подобни цветове. Не се събира и не подчертава недостатъци. Със сигурност ще намери място в моята скромна колекция.


    Виждате какъв блясък има самостоятелно, а на следващите снимки съм с молива (Флормар номер 220) отдолу и с него става леко матово.




   - Caring Coral - хубав ярък и спокоен в същото време корал, има оранжев подтон и е едно от най-добрите червила за мен от серията. Също не подчертава недостатъци и има средна покривност. Можете да напластявате до желаната пигментация. Напомни ми на Tangerine Tango (UCR), което е кошмарно и невъзможно за носене. Устните изглеждат подхранени (няма блестящи частици в него, ако така ви се струва) и не се събира в гънките.
Подобно е на Vibrant Mandarin (Maybelline Vivid), но по-поносимо и за начинаещи, които не се осмеляват да сложат нещо по-ярко.




   - Coffee Creme - спокоен шоколадов нюанс с капка мляко, подходящ за жени (не момичета) според мен. Не че и аз не бих го носила, но честно казано винаги виждам 30 + годишни с подобни цветове и смятам им стоят много добре. Майка ми носи подобни също. Всяко нещо с времето си, са казали хората. Покривно е, не подчертава недстатъци, нанася се добре и не се събира в гънките.





   - Comfort Caramel - един от мъртвешките и тип фдт цветове, както им казвам аз. На по-бели от мен и с розов подтон кожи, биха стояли добре, мен обаче ме обезличават. Консистенцията е малко по-мазна от на горните 3, но поносима за разлика от Creamy Melon. Събира се малко може би, сполучлив е за такъв цвят. Не бих го препоръчала обаче за покупка или поне не без мостра за проба.



   - Creamy Melon - за мен е двойник на Ripe Papaya като може би е идея по-ярко. Красив ярък прасковен цвят, но с ужасно нанасяне също. Страшно готин, но този sheen завършек и черти, ме убиват. Много исках да харесам поне единия, уви. За плътност се иска яко напластяване и при най-малкото движение на устните, става на ивици. Неравномерно до болка и подчертава всеки сух участък и недостатък. На снимките изглежда може би дори перфектно, но на живо беше кошмарно!!! И ми стои толкова потресаващо.







   - Fresh Fig - труден за определяне цвят (нещо между кафява и червено), един от 3 или 4-те в колекцията с частици. Завършека му е перлен, но не си помисляйте бабешки. Напротив, точно заради самата консистенция на червилата стои много естествено и свежо. Не знам как изглежда на вашите монитори, но на живо ще се уверите в това. Иска напластяване, не се събира и не подчертава недостатъци.




    - Gorgeous Guava - сходен по отношение на завършек, консистенция, плътност и нанасяне с Fresh Fig, но оранжавеещ кафяв цвят. Запазвам си мнението за перлеността като тук съм малко резервирана - подходящ мисля за зрели жени. Бих го носила, но още не съм пораснала достатъчно. Също не се събира и не подчертава недостатъци на устните, ако има такива.




  - Lovely Cherry- oh baby, that's my color! :)))  Разкошен черешоворозов цвят с много добра покривност, нанасяне и завършек на устните. Има малинен подтон, близък до Bare Ruby, но идея по-светъл и ярък. Ето това имах предвид като казах "изкусителка". Точно така стои при мен и определено ще влезне в моята козметична чантичка. Няма събиране и стои перфектно. Устните изглеждат съвършено с него.







  -  Luscious Peach - приятен нюд с лек прасковен подтон. Интересен нюд с частички, но с консистенцията на Creamy Melon. Подчертава недостатъците и става на черти.




 - Natural Flush - тип фдт и мъртвешки нюд по моему.  Като цяло не стои лошо, отново обаче за жени с бяла кожа и розов подтон. Сравнително добра покривност и нанасяне.




 - Pink Renewal - запазвам си мнението за горното, като това е розово и ми стои по-кошмарно дори. Покривно, но мазно и събиращо се. Един от кофти цветовете в серията. Не препоръчвам. Има други 2-3 розови, които са страхотни.




  - Plush Plum - роза с виолетови частици и подтон. Много интересен цвят, финиша е подобен на Fresh Fig & Gorgeous Guava, но не стои толкова "строго" и е походящо за млади момичета. Дори му се замислям, вероятно обаче ще го слагам малко. Заслужава внимание, ако обичате розово. Не се събира и не подчертава недостатъци. С напластяване се постига прилична покривност.






  - Pure Peony - прекрасно младежко розово, любимо ми стана. Иска напластяване за красивия цвят от снимките, но си заслужава. Супер готино стои и макар подозрителната ниска трайност, ще си го взема вероятно. При положение, че съм от антифеновете на розовото, си представете колко е добро. ;) Не се събира макар и необходимите слоеве за плътен цвят да са няколко, не подчертава и недостатъци.






  - Radiant Raisin - виненогроздов цвят, единия от категорията "покривни" с леко допиране на гилзата. Не подчертава недостатъци и също като Чери и Руби стои перфектно почти. Проба все пак препоръчвам, заради лилавия подтон. Сполучлив цвят като цяло.






  - Red Velvet - това е другия ми любимец след Caring Coral. Точно от него тип е, като клони към доматено червено. Също не подчертава недостатъци, има средна покривност и стои естествено. Препоръчвам, ако се осмелявате да носите класическо ярко червено.




  - Rich Merlot - чувствен червен с кафяв подтон цвят, интересен и менящ се на различна светлина. В началото казах "бабее" ми, но сега се замислям дали нямам нужда от него. След Lovely Cherry & Bare Ruby този е третия с добра покривност и е нужно само веднъж да прокарате гилзата. Смятам, че ми стои перфектно, а Вие? :)  Не подчертава недостатъци
и не се събира. В стая на лампа за мен е кафяво, но на слънце и дневна светлина - червено.






 - Soft Coral - супер приятен момичешки "прозрачен" корал. За ученички или момичета, които не могат да сложат Vibrant Mandarin на Мейбълин или Creamy Melon, е мнооого подходящ. Тези от Вас, които се чудят дали могат да носят оранжево, сега е момента да се пробват. Точно за тях е! Няма частици. Иска напластяване, но за сметка на това не се събира и не подчертава недостатъци.



  - Тea Rose - ето го и другия ми любимец, който заслужава да приютя и ще го направя с удоволствие. Страхотен цвят мляко с какао и капка пепел от рози. Добра покривност и устните изглеждат перфектни с него, подхранени и чувствени. Идеално за дневен грим. Във възторг бях в момента, в който го сложих. Не се събира.




  - Tender Mauve - мисля, че това е най-поносимия и приятен нюд от всички. Без да изглеждам като мъртвец, добра покривност и нанасяне. Има розов подтон и не се събира. Препоръчвам за ежедневен грим.




  - Warm Honey - поредния нюд, подобен на Luscious Peach. Не толкова светъл като Natural Flush & Comfort Caramel и поносим дори за мен. Името му подсказва, че има меден подтон То се и вижда предполагам. Няма блестящи частици. Не подчертава недостатъци.





   Постарах се да направя снимки със светкавица и на дневна светлина без такава, за да добиете възможно най-добра представа за цветовете. Слънцето не успях да го хвана, само за Rich Merlot беше близо до мен и снимах него, но и той изискваше (капризен и по-скоро интересен цвят, който на различна светлина се мени).
   Цената в текущия каталог е 6,90 лв за брой. Аз лично ще си взема 3 цвята поне. Харесва ми това, че правят устните да изглеждат супер секси и привлекателни. Не изсушават, а напротив. Много добре са се съобразили с празника на влюбените и представиха продукта на време. С по-тъмните и плътни цветове сте изкусителка, а с по-бледите подчертавате естествената си красота. Моя милост понеже е с големи устни, изглеждат още по-обемни.
    Държа да отбележа, че снимките не са обработвани. Просто при намаляне на размера им и качвайки ги, качеството пада и някои изглеждат като такива (най-вече лицето ми е като фотошопнато). Но цветовете са реални!
   Поръчах си пълния комплект мостри, не мислете че Avon са ме спонсорирали. :)

5 коментара:

  1. Много ти отиват ярките червила, нюдестите хич не според мен :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ивче, благодаря за чудесния пост, много полезен за мен. Колебаех се между няколко цвята от тази серия на Avon, но сега със сигурност избирам за поръчйа Plush Plum и Tea Rose и се отказвам от смокинята. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо. :)
      Плъма и Розата са супер, но Фиг не е нищо особено. Пропусни го наистина.

      Изтриване
  3. Lovely Cherry потрясающе смотрится на вас!

    ОтговорИзтриване