четвъртък, 10 юли 2014 г.

China Glaze Thistle Do Nicely

       Ето че най-сетне дойде реда на хваления Thistle do Nicely от пролетната колекция "City Flourish" на амерканската марка China Glaze. Бих го нарекла вторият Flip Flop Fantasty. Има защо да е възхваляван толкова и се радвам, че не се отказах от покупката му заради наличието на доста други. Дори мога да кажа, че е по-хубав от Джапанката.


     Честно казано вече рядко се впечатлявам от лак като се има предвид огромната ми колекция и опит през годините. Този обаче си заслужава, ако обичате неоните. Thistle Do Nicely е много ярък розов неон с коралов подтон. И на маникюр, и педикюр е като светофар. Супер готино стои и със сигурност ще отнесете много комплименти с него.



       Като недостатък бих посочила единствено формулата му. Типично за всички неони, завършека му е матов и нанасянето кофти. А като се добави и жегата в момента, ви е ясно че без балони или поне аз не се разминавам. Добре, че има бързосъхнещи топове като Poshe & Seche Vite. Те придават страхотен блясък и всички балончета, черти от неравномерното нанасяне изчезват. Забравяте за нервите по време на апликация и се радвате на тази красота. Тук е добре да спомена, че е крем. При бюджетните марки неон и крем е мисия невъзможна, да не кажа освен няколкото Флормара от стандарната серия, други аз до момента не съм виждала (и едно зелено неоново Габрини). Повечето са тип желета.


        Нанесох 2 слоя, като с първия трябва да сте внимателни. Аз ползвам Avon Mineral Fix за основа по принцип, но заради тези неони ще се наложи да я сменя и да се сдобия с нещо от типа на ridge filler-ите. Понеже е прекалено лъскав като база Минерал Фикса, ако повторите на място, което сте минали веднъж - лака се свлича от горната част. Като цяло за мен няма нужда от трети слой, защото толкова свети, че дори да прозира на някое място едва ли ще го забележите.


       Препоръчвам като лакирате едната ръка или поне 3 пръста, да затворите и разклатите шишенцето. Аз го направих след като свърших с първата ръка, понеже започна да се сгъстява и ми беше трудно вече.


         Claire's Surfer Chick е също готин лак за декорация към неони. И той обаче изисква известна доза умения и нерви. Базата е рядка и трябва да си ловите частичките. За 2 пръста не е голяма драма, но ако искате да лакирате и двете си ръце, трябва да се въоражите с търпение.


    Трайността знаете е строго индивидуална. На мен показалците ми се цепят от известно време и затова винаги първо там ми се очуква ъгълчето в единия край. На останалите пръсти обаче нямах проблеми. Свалих го на 2 дни без поражения, понеже блясъка му се беше помътнил. Аз ползвам доста ръцете си през деня и няма как да остане перфектен маникюра.



     Взех лака от www.transdesign.com / www.naissupplies.us за 10 лв. Трансдизайн при мен от доста време не зарежда, затова не знам дали може да се направи поръчка от там, но от втория сайт няма никакъв проблем. Поръчват се по 9 лака и от двата сайта. Едни и същи хора ги поддържат, доколкото знам. Доставката на 1 брой излиза 3,20 $ по спомен. Пиша това, защото често получавам запитвания откъде съм взела. Но помолете да ви отбележат ниска стойност на пакета или подарък, защото ще отидете на митница иначе.
 

     Харесвате ли неони, тогава не се колебайте. Грабвайте го - страхотен е. На снимките не е толкова хубав, колкото наживо. А от бюджетните марки, вижте Gabrini Neon N015. Има по-голяма прозрачност на 2 слоя и определено не е толкова ярък като Чайната, но пък се нанася лесно и има хубав блясък. В съотношение цена - качество, е идеален.






1 коментар: