четвъртък, 10 юли 2014 г.

China Glaze Thistle Do Nicely

    Ето че най-сетне дойде реда на хваления Thistle do Nicely от пролетната колекция "City Flourish" на амерканската (професионална) марка China Glaze. Бих го нарекла вторият Flip Flop Fantasty. Има защо да е възхваляван толкова и се радвам, че не се отказах от покупката му заради наличието на доста други. Дори мога да кажа, че е по-хубав от Джапанката.
    Честно казано вече рядко се впечатлявам от лак като се има предвид огромната ми колекция и опит през годините. Този обаче си заслужава, ако обичате неоните.
     Thistle Do Nicely е много ярък розов неон с коралов подтон. За ръцете не знам, понеже още не съм почерняла достатъчно, но на педикюр е светофар. Супер готино стои и със сигурност ще отнесете много комплименти с него.
     Като недостатък бих посочила единствено формулата му. Типично за всички неони, завършека му е матов и нанасянето кофти. А като се добави и жегата в момента, ви е ясно че без балони или поне аз не се разминавам. Добре, че има бързосъхнещи топове като Poshe & Seche Vite. Те придават страхотен блясък и всички балончета, черти от неравномерното нанасяне изчезват. Забравяте за нервите по време на апликация и се радвате на тази красота. Тук е добре да спомена, че е крем. При бюджетните марки неон и крем е мисия невъзможна, да не кажа освен няколкото Флормара от стандарната серия, други аз до момента не съм виждала (и едно зелено неоново Габрини). Повечето са тип желета.    Нанесох 2 слоя, като с първия трябва да сте внимателни. Аз ползвам Avon Mineral Fix за основа по принцип, но заради тези неони ще се наложи да я сменя и да се сдобия с нещо от типа на ridge filler-ите. Понеже е прекалено лъскав като база Минерал Фикса явно, ако повторите на място, което сте минали веднъж - лака се свлича от горната част. Като цяло за мен няма нужда от трети слой, защото толкова свети, че дори да прозира на някое място едва ли ще го забележите.
    Препоръчвам като лакирате едната ръка или поне 3 пръста, да затворите и разклатите шишенцето. Аз го направих след като свърших с първата ръка, понеже започна да се сгъстява и ми беше трудно вече. За в бъдеще ще знам "тайната".


    Трайността знаете е индивидуално нещо. На мен показалците ми се цепят от известно време и затова винаги първо там ми се очуква ъгълчето в единия край. На останалите пръсти обаче нямах проблеми. Свалих го на 2 дни без поражения, понеже блясъка му се беше помътнил. Аз ползвам доста ръцете си през деня и няма как да остане перфектен маникюра. Имам съмнения за шишенцето ми от топ лака, че е за смяна и го отдавам на това най-вече.
     Взех лака от www.transdesign.com / www.naissupplies.us за 10 лв. Трансдизайн при мен от доста време не зарежда, затова не знам дали може да се направи поръчка от там, но от втория сайт няма никакъв проблем. Поръчват се по 9 лака и от двата сайта. Едни и същи хора ги поддържат, доколкото знам. Доставката на 1 брой излиза 3,20 $ по спомен. Пиша това, защото често получавам запитвания откъде съм взела. Но помолете да ви отбележат ниска стойност на пакета или подарък, защото ще отидете на митница иначе.
     В България се продава на цена от 18, ако сте нетърпеливи. Има го в магазини Мориа на Витошка и Гарибалди (освен, ако не се е изчерпал) и при вносителите, а може би и на друго място...
     Харесвате ли неони, тогава не се колебайте. Грабвайте го - страхотен е. На снимките не е толкова хубав, колкото наживо. :)

1 коментар: