събота, 31 януари 2015 г.

Guerlain Meteorites Powder "Mythic"

      Guerlain Meteorites са бижу, което почти всяка дама желае да притежава. Веднъж видени, малко остават стабилни и устояват на изкушението. Но си трябват силни ангели, да си знаете. Не толкова ефекта от тях, колкото самите топчета, самата кутийка и аромат, са предтекста на повечето купили ги. Стига само да красят тоалетката и да носят радост, май е достатъчно. Ако пък сте колекционери, то направо си е абсолютно задължително да имате едни поне!


      Дълго отлежавали и забравяни са моите "Mythic", които са отдаааавна спрени и 2 пъти реформулирани. Да не кажа голяма дума, но са има няма 8-10 годишни и без проблем ги ползвам до ден днешен. Сигурно 2 год. са ми стоели заради факта, че са красиви и аха на няколко пъти да се разделя с тях, защото не съм от колекционерите, но си ги запазих. Дойде и момента на просветлението, в който ги преоткрих и щедро започнах да нанасям. Все си казвам скоро ще свършат, а те с месеци се влекат и сякаш не помръдват. Много икономични са! Ако знаех как е най-правилно да ги ползвам и да не ги жаля, досега да съм изхабила още една кутия, но пък индустрията не спира да ни изненадва с нови версии. Mythic са от редовният асортимент на марката, който 2 пъти претърпя промени. Новите вече не са в картонена опаковка, а ако не се лъжа метална. Тук някой да помага дали е такава, за да не ви подведа.



      Количеството на старата версия беше 33 гр., а новите са 25 гр. Не съм ги тествала, но повечето момичета споделят за промяна във формулата. Новите са по-ронливи и нямате нужда от специална четка, за да загребете хубаво. Доста продукт остава на дъното в кутията, но пък от една страна са по-удобни и лесни за употреба.


     Аз напоследък си ги нанасям с тампончето, което върви към тях и съм много доволна. С потупващи движения и натрупвайки, освен че матират, озаряват прекрасно. Но задължително над бб крем или фдт. Аз нужда от фотошоп ефект нямам, какъвто твърдят повечето че дават, но и не мога да кажа "скриват недостатъци ". Така че не очаквайте като с магическа пръчка да изчезнат пъпчици и лицето ви да светне като бебешко. Частиците им не са фини, но не са и брокати като в пролетните от 2013 год, за които съм писала вече. Забелязват се, особено ако не пестите и въпреки това не приличам на диско топка.
      Аромата на виолетки е опияняващ. Дори да не ги ползвате, то само за да отваряте и вдишвате, ви стига. Макар и стари моите, мириса макар и малко променен, е все още хубав и няма намерение да се промени. Новите ухаят по-силно просто. Жалко, че парфюма Meteorites е спрян. Въпреки това не страдам. Insolence са едни от най-продаваните и шлейфови, запомнящи се аромати на Guerlain и като цяло в парфюмната индустрия. Струва си да се им дадете шанс. Те ухаят още по-силно. Затова ги обожавам и мина ли отнякъде, могат само по дирята да ме открият. На талази се стелят.



     Не съм правила специален грим за поста, но в доста от публикациите ми на тази тема съм била с тях и можете да видите колко добре стоят. По цял ден ги нося и свалям вечерта, почти непокътнати. Не коригирам, имам нормална към суха кожа. Няма лъсване и прочие.
     Помпозните изпълнения и кич, никога не са ми били по вкуса. Наскоро имах имен ден и ми подариха кутията за бижута, която виждате на снимките. Стори ми се точно такава. След като я разгледах на спокойствие вкъщи, установих че всъщност не е никак лоша. Веднага си прибрах някои от златните ми бижута вътре. Напомня ми на онези рокли, които са носели баронесите с огромните шапки. На карнавалите, на пищност и лукс.



     Освен красивата малка кутийка, Метеорити има и под формата на пресована/стандартна пудра. Те са обаче по-скъпи и неикономични, затова не са толкова популярни. База за грим, течен блясък за лице, четка и още красоти можете да разгледате тук. Много често има намаления и за 70 лв е възможно да се сдобиете с прекрасните перли. В България са 98 лв по спомен. На който не му се чака... :)
      И не се тревожете, че ще станат на "клошари" - материала, от който са направени кутиите явно е доста качествен, защото макар и леко износени, виждате че не са мръднали. Новите пък са още по-стабилни като гледам. И в чантата да си си носите, едва ли ще има поражения.


      Ако ви се струват скъпички и нямате възможност за Guerlain Meteorites, имат и бюджетен заместител в лицето на Oriflame Giordani Gold Illuminating Pearls (цена: около 20 лв). Преди 2 или 3 зими, се появиха на бял свят и те. Опаковката им естествено е по-проста и изглежда евтина, но и цената е 5 пъти по-ниска. Ухаят на бонбонки и са в същите сладурски цветове. Техните частици са по-малки и дискретни, матират по-малко, не стоят толкова пудрено, но въпреки това не са никак лоши. Ако не сте с мазна кожа, спокойно се ползват самостоятелно, а не като финиш над обикновена матираща пудра. Когато търся по-естествен завършек и искам лек грим, посягам към тях.



     Реших да включа и това огледалце, защото ми се вписа някак в "обстановката". Имала съм страхотни попадения откъм аксесоари на Oriflame. И това е едно от тях. Няма да крия, че ме е страх да го нося в чантата и си стои у дома. Но пък е толкова красиво. :)


      Успяхте ли да устоите на този разкошен продукт - Guerlain Meteorites Powder или му се радвате/обмисляте покупка? Всяка нова "кутийка" от сезонна колекция кара ли ви да треперите или се спирате само да една? Аз съм от въздържателите, старая се да съм разумна вече, но видя ли дъното на моите, непременно ще си купя от тези.

2 коментара: