четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Dress Code Matte Lips

    Пореден ден с код "тъмни устни". Откога мислех да го нося това червило, че тази зима все не му идваше реда, но тази сутрин не му простих. Avon Matte Crimson е в много тъмен червен вамп цвят. Извади страхотна трайност за пореден път и макар да изглежда сухо, не вреди на устните /не изсушава/. Мислех да нанасям от Nuxe Reve De Miel, но пропуснах. От 7,30 и до 12 беше почти непокътнато. Разбира се, очертах с молива Red Brick за перфектен контур (Glimmerstick). След като обядвах, без никакво пазене, съвсем леко се беше изтрило в центъра на устните, но общо взето си стоеше. Издържа до около 16 часа следобяд без никакво подновяване. Имаше като стейн цвят. Тогава нанесох от балсамчето с шоколад на m&m, което придава лек нюанс. Той направи равномерен остатъка от червилото, омекоти и придаде блясък на устните - така издържах до 17,30 ч.

 




    Текстурата и финиша са много сходни с червената серия на Кейт Мос за Римел. Имате чувство, че можете да размажете с устни, но веднъж нанасено, си остава на мястото и няма мърдане. Подобно на кадифено е усещането. Естествено не очаквайте да са хидратирани, но просто аз не чувствам необходимост от нанасяне на балсам непременно, както след някои други. За справка - с матовите на ГР не се спогодих. Като кокоше дупе са ми устните с тях и след носене.

 

 

 

     Matte Crimson има много лек сладникав аромат, но аз не го долавям при нанасяне или е прекалено слаб. Този цвят заедно с още 4 бяха към Ultra color rich, но ги спряха и пуснаха нови по-ярки. Имам мостри от тях, въпреки че ми се струва, че не са чак толкова трайни.

2 коментара: