понеделник, 2 февруари 2015 г.

Lancome L'Absolu 302 Voile De Rose

     Розовото е цвят, който не харесвам особено по принцип (за дрехи най-вече) и избягвам заради връзката с всичко момичешко, детско. Е, имам няколко неща все пак, но определено не припадам по него. За щастие козметично не съм толкова песимистичо настроена и съм прибавила доста продукти в колекцията си. Ружчета най-вече. Стане ли дума за червила, няма да отричам - умирам за малинено и червено. Ако обаче бързам или съм навън, имам наложаща нужда от хидратираща грижа, нямам огледало под ръка, но все пак предпочитам лек цвят вместо балсам, почти в 50 % от случаите посягах към точно това сладурско мъниче Lancome Voile de Rose. То вървеше подарък към списание Грация преди година и половина поне.



     Както виждате, гилзата му е почти непокътната. А съм го разнасяла наистина много из чантите и не съм го жалила, дали ще се надраска или обели. Не е някаква специална и скъпа, луксозна на вид, но аз и друг път съм споделяла, че мен продуктите ме грабват заради качеството. Черна с цветен принт в сиво и знака на Lancome (златната роза) най-отгоре, лекичка и безкрайно удобна за разнасяне в огромна дамска чанта, в която няма само нас вътре или пък малък клъч. :)


     Цвета е светло розов с много фини частички, които не се забелязват почти, но придават един естествен блясък на устните. Аз съм сравнително бяла, затова ми е трудно намирането на точните нюанси прасковено и розово от графата светло. Да не говорим за нюдове. В повечето случаи или изглеждам като мъртвец, потресаващо просто, или ми стоят почти неоново и съм като онези магистрални феи с 2 тона фдт, с розово тип Ники Минаж. От една страна се радвам, защото иначе щях да съм затрупана.


     Текстурата е другото, заради което ме грабна Voile de Rose и се настани като вечен любимец в сърцето ми. Между масло и балсам е, плъзга се с невероятна лекота по устните. За цвета на ръката прокарах 3-4 пъти, но не го отчитам като недостатък и непокривно изобщо. Ако искате да е плътно, нанасяте толкова. С веднъж, ще е едва забележим. Завършека му ми прилича на sheen. Не се събира, не подчертава недостатъци, не се разтича и е перфектното за мен. Не изсушава, универсално направо бих казала и точно затова мога да го ползвам за много поводи и грим комбинации. Икономично е освен това. Изхабила съм на 50 % от него като гледам, а не е като да съм го пазила.
     Ясно е, че с такава текстура няма да е особено трайно, но на фона на всички плюсове, това ми е най-малкия проблем. Просто ще го подновявам по-често. Ако хапвате се изтрива бързо, а ако само говорите може да откара до 2 часа. Не съм пробвала с молив под него в интерес на истината, макар да съм го ползвала много. Вероятно по този начин би издържало повече.
     Аромата му и той ми харесва много. Имала съм преди доста години на Chicogo (спряна марка, която в момента е Rimmel всъщност) с подобен, може би и сега на пазара се намира, но си е на червило. От онези старите, но вечни класики. Не ухае на плодове. Напомня ми нещо винтидж. Ненатрапчив и приятен. Имам подобно бюджетно предложение в лицето на Avon Ultra Color Absolute "Pure Peony", което също ползвам доста често заедно с глоса Pink Shine. Постоянно ги нося с мен и по всяко време ме спасяват.

 
   Pure Peony е също меко и приятно за нанасяне, с ненатрапчив аромат, но е с по-различен подтон. Няма онзи блясък, подобен на глос, който е характерен за Ланкомското. Не е и с плътна, тежка текстура. Пак е като на балсам. И то е с много добри качества. Не подчертава недостатъци, не изсушава, не се събира. Цената му е 6-7 лв при намаление. Но аз харесвам тази серия като цяло, така че може би съм пристрастна. Имам още 4-5 цвята от нея.

     Бавно и славно виждам края на Voile de Rose, но макар и не особено благоприятната му цена, съм склонна да си го купя отново определено. Много критична съм, когато избирам и давам немалка сума, затова трябва да е на + по всички параграфи продукта, но след като е толкова мое, не виждам защо да не си го позволя. Аха да се зарадвам на намалението, само че няма 302. Мрън! Ще разгледам от тази серия дали няма нещо сходно.

     Ето и последният грим, за който посегнах към любимото червило



2 коментара: