сряда, 6 май 2015 г.

Fresh Spring Look

       От дълго време ползвам 3 от продуктите, които ще ви покажа днес, а третият вече ми е любим макар след 5 пъти употреба и реших да ги обединя в една публикация, понеже всички са декоративна козметика и направих миналата седмица приятен за ежедневието и сезона грим. А именно, това са:


       Flormar Pretty Compact Blush-on P115
       Oriflame Perfect Fusion Foundation
       Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal
      

       Пудрата, която редувам с още 2-3 продукта, но тя е най-често използваната от всички и съм ползвала в този грим, е Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder. Втора опаковка ми е и имам още една нова. Откакто излезна колекцията, не спирам да я ползвам. Много е лека и фина, има съвсем ситни частици и кожата изглежда много свежо, отпочинало и е мека.
       Червилото пък макар и не много употребявано, също харесвам. Нестанадартен, но хубав цвят е. Обичам червилата на марката, имам доста - качеството за цената им според мен е много добро и нареждам Avon Ultra Color Rich "Instant Mocha" в тази публикация като любимо също. Кремообразно, меко и не се врязва, разтича. Не изсушава. Цвета ми е трудно да определя. Може би смесица между капучино и убито оранжево. Трайността е около 3 часа.





     Flormar Pretty Compact Blush-on P115 си закупих след няколко добри думи от приятелка и от тогава е един от най-често ползваните ми ружове. През цялата година мога да го нося. Не знам защо на подобни продукти забравям да им напиша ревю. Текстурата му е много мека и приятна за работа, пигментиран е, прелива се с лекота и за секунди, ефекта който дава е добре оформени скули. Може да се напластява и в зависимост от желанието ми, да постигна лека сянка или по-ясно изразени скули. Освен това е адски икономичен. Ето как изглеждат един до друг моят (купих го есента на 2012 г.) и чисто новият, който взех за приятелка миналата седмица.
       * снимката е с телефона ми и излезнаха доста карамелени кафевите части

         * тук с фотоапарат, цвета бих казала е по средата /оказа се труден за снимане/


     Кафевият цвят е идеален за контур и подчертаване, а лятото и като руж заради фините си частички. А прасковената част придава чудесен здравословен вид на бузките. Много свеж прасковен е цвета й. Не блести прекалено и е постигнат идеалния баланс. Цената му и 5 лв, та ако някак сте пропуснали, ви съветвам да си го набавите.


Има и още един двоен руж, който е матов - светлокафяво и пепел от рози. Него така и не го поисках или поне още като купувах P115 не можах да го харесам достатъчно, но не съм го забравила. Срока на годност на Флормарските продукти, ако сте забелязали обикновено е доста дълъг. Като купувах ружа за приятелката ми обърнах внимание и беше 5 год. /Дори и да не успеете да го изразходите за това време, няма да му стане нищо./ Явно при печатането на етикетите, са избрали голям шрифт и липсваше датата на този и др.налична бройка, но стоеше тази на производство и сравнихме с другата двойка, та от там видях.


      Трайността му не е феноменална при мен. Дължи се вероятно на факта, че моите фдт са по-леки и не матират така добре като подходящите за мазна кожа. Сутрин се гримирам в 7,30 и към 15-16 ч. вече е поизчезнал на места прасковеният цвят от бузките, но не е фатално. За цената си пак казвам, мисля че е идеален.

       Oriflame Perfect Fusion Foundation го обмислях известно време за покупка. Не знаех дали да вярвам на видяното в нета /снимки преди и след/, но беше намален на 9,90 в края на миналото лято и го взех. Ефекта му е сходен с Bourjois Healthy Mix Serum, но текстурата му е по-гъста, кремообразна и не е толкова мазен /сочен на върху лицето/. Има и малко по-добра трайност, сякаш залепва идея по-плътно за кожата. С малко количество скрива дребни недостатъци и изравнява тена, а с повече се постига средно покритие. За моята чиста кожа, може би и по-плътно. Стои супер естествено и лицето е гладко, тена е здравословен, вечерно време ми е изчезнал само в зоната около носа заради очилата. Не изсушава и не подчертава пори. Врязва ми се в назолабиалните бръчици само ако съм прекалила с количеството /повече от 2 помпички/. Зимата го редувах с Maybelline Better Skin, този на Буржоа и ББ крема на Garnier, но последният месец ползвам само него. Много ми допада финиша му и се чувствам комфортно, когато съм с него. Определено се оказа добър и си оправда цената неколкократно.
Моят е в цвят Ivory. От години поръчвам този, а от някои серии е Light Ivory и ми пасва перфектно.



      Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal 03 Brown си го купих в началото на април, но вече ми е сред любимите продукти. Мек и кремообразен е като Avon Supershock Gel Eyeliner, но не е чак толкова силен пигмента му, за да се отпечатва доста на коста. Като се има предвид, че го нанасям на гол клепач и над коректора на Essence, не се отпечатва изобщо, т.е. има някаква съвсем лека и едва забележима сянка. А аз съм с паднал клепач, затова за мен е нищо.


С Ейвънските моливи Supershock, без база и над коректор, е недопустимо да ги нося. След 2 часа костта ми вече и все едно съм слагала тъмни сенки. Scandaleyes свалям почти непокътнат от сутрин до към 18 часа, може би избледнява съвсееем леко. Цвета на 03 Brown, както показва и името, е кафяв. Шоколадов с бронзови частици, които блестят дискретно и ненатрапчиво.




     Цената му е около 7-7,20 лв. Миналата седмица видях, че имат и много хубав златен 011 golden, но все още се чудя как мога да го ползвам, за да го взема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар