вторник, 21 юли 2015 г.

Wycon Baked Eye Shadow Wet and Dry 100

     Wycon, в случай че ви е убягнало, е нова марка италиански козметика за нашия пазар, която наскоро отвори първия си магазин в Сердика. Сравняват я с Кико и понеже имам лакове и не малко неща от декоративната им козметика, подкрепям това твърдение.




     Wycon имат голямо разнообразие, както от продукти, така и от цветове. Не съм ходила лично, но от снимките на няколко български блогърки, магазина им изглежда страхотен, цветен и с удоволствие ще го посетя при някое ходене до столицата. Исках да пробвам сенки, руж и от пясъчните лакове, но в крайна сметка се спрях само на едни от печените сенки. Само от тях избрах интересен цвят, какъвто мисля че нямам. Dusty Cushion изглеждат чудно също, обаче ме притеснява факта да не изсъхнат след време. Пигментираността им е феноменална и вероятно ще са доста икономични, това и ме спря. Лаковете пък бяха все в цветове, каквито имам и реших да се въздържа за момента.


      Baked Eye Shadow Wet & Dry 100 са в светъл люляков цвят. На клепача ми стоят по скоро светлорозови към бежово. Много пигментирани са, "мазни" и блестящи. Дори без база са страшно плътни и залепват добре. Ронят се съвсем малко, дори при мен почти не се забелязва - ползвам ги с мека четка. Могат да се ползват и с мокър апликатор за още по-голяма наситеност. Аз лично не бих ги пробвала така, защото и със сух клепача ми е като полиран с тях и приятелка днес го потвърди. Ако се нанесат с мокър, сигурно ще наподобят фолио. :)




     Вдясно са над NYX HD Eyeshadow Base, а в ляво без. Взела съм от сенките с лек допир на пръста. Аз лично не виждам разлика, но на окото дори и да има, едва ли ще е голяма. Може би с база, цвета изпъква идея повече.




      Относно трайността - носих ги 2 дни подред в тези 33 + градусови жеги над базата на NYX и издържаха без никакъв проблем. Днес дори беше ужасно топло и цялото ми лице стана мокро в един момент, но грима на очите ми не помръдна. Гримирах се в 7-7,30 сутринта и в 17,30 като се прибрах ги свалих. Имаше наченки на събиране в средата на подвижния клепач, но то се забелязваше само от близо и с вглеждане.
      Цената им беше 11,90 лв. Ето и състава:

2 коментара: