сряда, 5 август 2015 г.

MAC 217 Blending Brush ft. Zoeva 227 Soft Definer

     Дълго отлагана и желана покупка беше MAC 217, най-известната четка в цял (блогърски/влогърски) свят вероятно. Цената ме спираше (и докато се наканя, платих 47 лв вместо 36 преди няколко години), но преди 2-3 месеца не издържах и реших да я взема, за да разбера защо всички я харесват толкова много. Доста преди нея имах еквивалента й на немската марка Zoeva, така че успях да ги сравня. Вече ползвам 217 от 2 месеца, като не спирах по това време да редувам с тази на Zoeva.


     Знаете, че формата понякога може да се окаже различна, защото никъде няма 2 абсолютни еднакви неща, но на пръв поглед моите една до друга ми изглеждат много близки. И в дебелина, и в дължина на косъма. Опитах се да направя разлика в самия косъм като прокарвах по дланите и пръст и двете заедно, но по такъв  начин аз не можах да намеря и двете ми се струват да не кажа 100 % еднакви. Вече работейки/гримирайки се с тях, на око, разбирате каква е разликата.
      Едната ми 227 беше мръсна и я изпрах преди да снимам, затова изглежда малко като проскубана. :) Най-горе е китайчето.




     MAC 217 е с мек косъм, но правещ добро сцепление. Успява хубаво и бързо да прелее сенките. Zoeva 227 е също с мек, но малко по-пухкав косъм и изисква идея повече време, само че при нея се усеща леко като боцкане. Но и с нея аз постигам много добри резултати и понякога приключвайки грима, съм поглеждала коя от двете съм ползвала, иначе не разбирам. Дръжките им се различават - тази на MAC е с матово покритие, а на Zoeva - гланцирана.


     Най-вероятно съм единствения човек, но за моя начин на гримиране и опит, аз лично не успях да се впечатля толкова, колкото очаквах. Не казвам, че не си върши работата 217, но не виждам някаква коренна разлика в "стила ми", от както имам MAC 217 и същите резултати постигам със Zoeva 227. Не съжалявам, че я купих, обаче ако сте с ограничен бюджет и умеете да се гримирате, то и с по-евтина алтернатива бихте се справили. Жив пример за това е Верджи или познатата foxita. която умее и с пръсти да се направи перфектно. Това е мое мнение естествено. Четката може да усъвършенства и направи по-лесно гримирането, но човек без усет за грим, каквато и четка да му дадеш, не би се справил. Имам познати, които са с 2 леви ръце, затова пиша горното.
     Не се подлъгвайте от китайските копия само, защото преди 2 години получих бледо копие на MAC 217 от buyincoins, което е всичко друго, но не и копие. Много по-голяма, груба, скубе се и освен за хайлайтър или някакъв контур на носа, едва ли би свършила работа. То и за долар, няма какво да се очаква и все пак не си струва грам.



2 коментара:

  1. Здравей,от къде си поръча четката на MAC? От фирменият им сайт ходят ли поръчките до митницата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Четката си закупих от магазина на МАК в София (от мол София, имат и в The Mall). Мисля че струваше 49 лв. Можете да преведете парички по сметката им и да ви изпратят продукти с куриер. Ето телефон, на който да питате - 028787845

      Изтриване