сряда, 16 септември 2015 г.

Yves Rocher Apple Star Anise Refreshing Shower Gel

     Yves Rocher са ми любима марка, когато става въпрос за лимитки, защото също като The Body Shop изкушават с цветни опаковки и готини аромати. Разликата е в цените само. Роше са по-бюджетни. Една от последните Limited Edition за лято 2015 г., е тази със зелена ябълка и анасон, има също и Lemon Basil. Освен душ гелове в опаковки от 400 мл, има минита по 50 мл, ексфолииращи гелове за тяло и спрейове в пластмасови шишета по 100 мл. Аз взех моя душ гел от близкия Ивис в града за 7,88 лв. Само минитата нямаше тук. Иначе спрейовете и ексфолииращите гелове бяха налични на почти същите цени. Отдавна си бях харесала този със зелена ябълка и веднага щом го видях, го грабнах. Помирисах и другия аромат, но ми дойде прекалено цитрусов и банален, може би за супер големите жеги, би бил хубав. Мисля си, че и тези от вас, които са фенове на Satsuma серията на The Body Shop, ще го оценят повече.


     Опаковката ви е позната сигурно, марката има други ароматни линии в редовния си асортимент в такива шишета. За някои вероятно не са удобни, защото в Ивис ми предложиха и помпичка за него за 1,60 лв, но аз никога не съм имала проблем с тях и отказах. Да, отвора не е малък, но пък не е единствения такъв и не ми се е случвало досега да се разлее или прекаля с количеството. Съвсем спокойно си слагам колкото ми е нужно на гъбата или в шепата. Затваря се стабилно и не мисля, че дори при пътуване би се отворил.


     Цвета на душ гела пасва на аромата идеално. Ухае на зелена ябълка, примесена с анасон. Сякаш сте под дърво със зелени ябълки и късайки, вдишвате от мириса и на кората. Напомня ми на пяната за вана Green Apple на Avon. Много е освежаващ, приятен и ви пренася в градина с дръвчета. Не е толкова силен аромата и да се разнася из цялата баня, но пък по кожата се задържа малко дори след баня. На гъбата също остава. При следващата употреба и намокряне, още преди да сте сложили какъвто и да е продукт, ухае на Apple Star Anise Shower Gel. :)


     Текстурата е гъста гелообразна, като на повечето гелове. Обаче прави жестока пяна. Супер мека и кремообразна е, сякаш нанасяте лосион на тялото си. Не съм оставала никога толкова впечатлена от пяна. Плътна и достатъчно обилна е от много малко количество. 


      Измива кожата на тялото ми като я оставя мека и гладка без да е пресушена. Не бих казала, че може да замести лосиона, но и да не нанеса при липса на време, няма да имам неприятно усещане. Смело потвърждавам чувството за свежест след душ и препоръчвам, ако ви допадат такива аромати.



     Докато заредят по нашите ширини тези лимитки, от Yves Rocher вече са пуснали нова с познатото име Apple Delight. Подозирам, че аромата ще е топъл и сладникав, идеален за есента и наближаващите коледни празници, надявам се само и при нас да ги има. С удоволствие ще си взема нещичко, т.к. имам от предишната лимитка Apple Delight за 2012 г. гел за душ в мини размер, а тя ми допада (ухае на ябълка в коледен сладкиш - леко сладък е аромата, като примесена с ванилия) и затова за сравнение трябва да пробвам. :)


     Бих тествала и новият аромат So Elixir Bois Sensuel, но ако има от ароматизираните парфюмни кърпички. Виали май не съм виждала на Yves Rocher.

4 коментара:

  1. Купих си лимончето още докато беше много горещо и са много приятни, но имам два проблема с тях - капачките на винт и огромната разфасовка - още съм на средата, а вече честно казано много ми омръзна миризмата...Което не значи, че няма да се изкуша от тази апетитна есенна ябълка, де :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами нормално е, на мен лично много бързо ми омръзват ароматите. Затова и съм натрупала 30 душ гела, а парфюмите умножено по 3 и все нещо не ми достига... на склад съм го обърнала. Не че няма да ги ползвам, но добре че са майка и приятелките, та помагат. Цитруса на мен ми дойде в повече, не беше лош ама...

      Изтриване
  2. Много бяха приятни и двете летни серии, почти се изкуших да взема нещо. Yves Rocher са доста по-бюджетния вариант на The Body Shop като качеството остава съвсем същото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление.... обаче пак налитам към TBS, ужасни са. Искам бронзъра им, ексфолианта за стъпала и по един продукт от сериите с мед, мохито, зеления чай, какао и скраб, масло с моринга. :D

      Изтриване