неделя, 11 октомври 2015 г.

Свищов

     Вчера моя милост официално завърши магистратура. От тук натам започва сериозното. :)
Ще получа дипломата си чак след половин година и Свищов малко или много ще ми липсва. Затова вчера се разходих като за последно, направих няколко снимки и си припомних изминалите няколко студентски години. Имам хубави спомени и запознанства там, града е малък, но пък някак уютен. Прави впечатление с архитектура, сградите са в различни стилове. На много места определят голяма част от зданията във виенски стил. Има къщи с орнаменти, купули и украси по фасадите. Града е с доста голям наклон, затова откъдето и да тръгнете винаги вървите по надолнище или обратно. Известен е със 100-те първи неща. Можете да разберете кои са те тук. Но няма да ви пълня главите повече, можете да прочетете доста от историята в интернет, ако се интересувате или пък ми пишете, ще отговоря каквото знам. Реших да посветя на града този пост като събера малко снимки от годините ми там.





     French Cafe





      на Дунава край местност Паметниците





     античния град Нове край Свищов, но тук е още недовършен






    Свищов през пролетта :)




  French Cafe

      Вчера за награда, минах през любимата ми сладкарница Съни кейк да се почерпя, която беше затворена още докато бях редовно обучение. След това остана само малко магазинче в самия цех и като видях къде са я преместили и отворили в ретро стил, напомнящ ми на Щастливеца, много се зарадвах. Ако имате път натам, непременно я посетете. Има много хубави сладкиши - торти, пасти, мъфини, пурички, брауни, баклава, еклери, тарталети и други. Няма да съжалявате. :)








      Мнооого беше вкусно браунито :)))











       Крушунските водопади не са в Свищов, но тях вероятно сте ги чували или посещавали, намират се в едно близко Ловешко село - много е красиво през пролетта, бяхме там на една Цветница и случихме на чудесно време! Който учи в Академията, не пропуска да отиде. :)




3 коментара:

  1. Града е страхотен! Аз също уча там и много ми харесва и Академията и града - тих, спокоен и приятен за разходки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно. Няма нещо кой знае какво, но пък са почти само млади хора и е готино. Ти редовно ли си? :)

      Изтриване
  2. Да, редовно съм. Трета година вече. И на мен това ми харесва, че са само млади хора, а и града като е малък и бързо стигам от точка А до точка Б и почти всичко е събрано на едно място-главната улица. :)

    ОтговорИзтриване