четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Impala Antibacterial Powder 02 vs. Impala Blush-on 02

     Impala е немска марка за декоративна козметика, която от години се продава на нашия пазар и е позната с бюджетните си продукти. Познати на повечето от вас са водоустойчивите, а от последните години и гел-моливите им за очи. Четките им за грим също може да се каже, че са от харесваните предвид ниския клас (от начинаещи), но не всички. Аз лично не съм ги пробвала, защото не ми вдъхват особено доверие на фона на моите. Имат обаче и много хубави пудри, както и ружове. Днес ще ви разкажа за компактната им антибактериална пудра и руж в прасковено-розовата гама.



 
      В ученическите си години ползвах само рефил пудрата на Constance Caroll, която купувах всяка година като изразходех до грам предишната. Спряха обаче да внасят цветовете, а и аз започнах да пробвам различни марки. Докато миналата есен моя позната не се появи пред мен с перфектно матирана кожа на лицето и се поинтересувах каква е пудрата. За справка тя е на 40, кожата й е мазна и има широки пори. Показа ми я и след 2-3 дни си купих Impala Antibacterial Compact Powder. В началото не я ползвах почти, защото си имах любима, но това лято жегите ме накараха да я извадя и да разбера колко съм пропуснала. Когато термометрите сочеха 40 + градуса, към обяд се е случвало в зоната на носа и челото ми да е появи лъщене, но и тогава имахме период на работа без климатици и е разбираемо. В момента обаче грима ми не помръдва от сутрин до вечер. Единствено в зоната на носа преди да сваля се забелязва леко изчезване и лъсване. Като цяло кожата ми изглежда перфектно дори след часове носене и е мека на допир. Към 10,30 сутринта:


     Освен това стои естествено, не се разпрашва и когато взема голямо количество с четка. Нанасям и с тампончето, което върви със самата пудра, то върши перфектна работа през лятото. Супер удобно и пухкаво е. Не ми се налага да го пера често. Аз нанасям с розовата му страна. Сякаш матира по-силно и прави много гладко лицето. Блестящи частици в пудрата няма. Не мога да излъжа за активното ползване, защото последните 3-4 месеца съм я вкарала в дневната си рутина, но както виждате не е мръднала почти и според мен ще стигне за още няколко месеца. Има си огледалце и се затваря стабилно опаковката, носила съм я няколко пъти с мен при пътуване и няма поражения по опаковката. Струва 4-5 лв и спокойно мога да я сравня с Healthy Mix (Bourjois) например, като за мен е по-добра от нея. Разликата в цената от 10 лв не е никак малка за този клас.
      Следобяд към 15-16 часа (на снимките съм и с ружа):


     За ружовете на марката бях чела 1-2 отзива и се препоръчваха като страхотни за парите си, затова и макар година да се дърпах, това лято си взех набелязания светъл прасковен цвят с розов подтон (02 номер). Има много ситен шимър, който не се вижда на лицето. Текстурата му е мека, но иска доста напластяване, за да си проличи че е нанесен при мен. Не е достатъчно пигментиран или е за много бели кожи. Сложила съм по 5 пъти с четката на снимките по-долу, иначе едва ли ще се забележи. Като трайност съм доволна и от грима личи, че не мърда и го свалям с малко избледняване вечер. Но за моят тен, трябва поне идея по-наситен цвят. Ако търсите супер естествен завършек и правите грим тип "без грим", тогава е ок. В противен случай ще останете разочаровани. Не се разпрашва. Цената му беше около 4 лв.




      Затваря се много добре опаковката и на ружа, има огледало и четка, но както виждате не съм ги ползвала. Нямам навика.



      Номера със срока на годност на пудрата са отпечатани на самата опаковка точно над стикера, но е толкова блед цвета, че чак аз се очудих като не видях. Трябваше ми известно време, за да открия. Моята е номер 02, изглежда с жълт подтон в опаковката, но на лицето ми пасва перфектно. Суочнала съм я и до ружа, напластих, за да си проличи.


      При мен розов цвят на скулите не виждам, както изглежда от суоча, стои прасковено.


     Харесвам и двата продукта, особено пудрата ми е любима. Ружа за мен е светъл и трябваше да си взема по-наситен цвят. Ако не сте им обръщали внимание досега, за ценовия си клас не са лоши.

7 коментара:

  1. Иве, марката е българска, но се произвежда в немски заводи. Иначе пудрата ми е много любима и постоянно я ползвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за поправката. Още преди някъде се беше споменало, че е българска марката, но пък на опаковките друго е посочено и реших, че аз съм в грешка.

      Изтриване
  2. От къде може да се закупи пудрата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От малки, квартални магазинчета. В Елитис също може би я има. В дрогерии ДМ и Лили не се продава.

      Изтриване
  3. Има ли покривност пудрата на Impala

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би лека, но при мен не променя постигнатия с фдт цвят.

      Изтриване
  4. Много си хубава! Полезно ревю. :)

    ОтговорИзтриване