неделя, 1 ноември 2015 г.

Seventeen Natural-Matte Silky Blusher 03 Cafe au Lait

     Seventeen е гръцка козметична марка и е на пазара от 1962 г. Не е особено популярна в България, така че е възможно да не е попадала в полизрението ви. Ако сте чували Radiant - тя също е тяхна, но се води професионална. По-трудно се намират техни продукти, но Seventeen има в Елитис. От там се сдобих с първият ми руж на марката през лятото и като цяло от декоративната им козметика. Цената на ружовете е 16,30 лв. Знам колко кофти ще бъде "състоянието" на опаковката ако разлепя етикета, затова и съм го оставила.


     Самата кутийка е най-обикновена пластмасова, нищо особено и интересно. Няма картонена опаковка. Компактна е (5,5 х 6 см) - мъничка, малко по-голяма от на единична сянка и съвсем спокойно можете да я вземете с вас при пътуване. Почти не заема място. Затваря се с щракане, а за да я отворите натиснете леко с нокът.
   


    Цвета на Cafe au Lait е универсален според мен и бих го определила като средно между NYX Taupe и бронзираща пудра. Нито е студен, нито е прекалено топъл (жълт), идеалния с 2 думи. Затова и посягам към него ежеднежно последните два месеца и съм зарязала другите си любимци. Матов е, макар че се виждат някакви частици на места.
    ** На първата снимка цвета излезна малко по-тъмен, но ми беше доста трудно да го снимам. Постоянно ставаха с 2-3 тона отгоре. От тук надолу вече са реални или поне на моя монитор.


    Текстурата му е като кадифе, маслена почти. Много финосмляна е. Не се разпрашва изобщо, а съм го ползвала с 2-3 четки. Дори и да съм прокарвала сериозно през него, няма и една прашинка след това. Изключително лесен за нанасяне и за секунди успявам да прелея, така контура изглежда перфектно оформен и завършека е естествен. В зависимост от желанието ми, мога съвсем леко да подчертая скулите, както и да направя по-сериозен и изпипан грим за снимки.


       Относно трайността - при мен не помръдва от сутрин до вечер. Както съм го нанесла, така го свалям. А и от опаковката количеството сякаш няма изгледи да намалява, стои си все така пълен рефила, което за мен го прави икономичен. Ползвам без притеснения, да не си помисли някой, че пестя. ;)




     Има разкошни цветове тази линия Natural-Matte Silky Blusher, от които възнамерявам да си закупя поне още един. Мисля си за пепеляво розово, но на място ще избера. Тук можете да ги разгледате.
     Много съм доволна от ружа като цяло и го препоръчвам. Ако имате наблизо магазин, който предлага Seventeen, хвърлете им едно око. Заслужават си парите. А и всеки сезон пускат нови цветове и продукти, в сайта им публикуват различни визии. Поискайте си и от каталозите им.
Тук съм нанесла леко, но ако загреба повече със Zoeva 109 мога да направя и сериозен контур.



4 коментара:

  1. Изглежда прекрасно на снимките :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хвана ми окото, добре изглежда дори и за дневен грим. Вярно е, че не хващат много окото дисплеите им- и са по-скъпи от другите дрогериини марки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Именно затова и аз не ги поглеждах досега или просто минавах покрай дисплея им и като видя колко струват, подминавах. Особено сенките им, не ми вдъхват доверие. Случайно за 10ти път сигурно суочвах някои от ружовете, този ми се стори много добре пигментиран, хубав цвят и реших да пробвам. Лошото е, че сега искам още. :) Иначе приятелка ми е хвалила техен фдт, чела съм и добри отзиви за пудрите им и една спирала, но не съм купувала.

      Изтриване