понеделник, 1 февруари 2016 г.

Avon Advance Techniques Strenghten & Protect

      Advance Techniques Strenghten & Protect е серия, която обещава да направи косата по-здрава, да я възстанови от корена до върха и да предотврати накъсването. Съдържа аргинин, кератин и екстракт от бамбук. PH балансирани са и за всички типове коса.


       Аромата и на трите продукта е много готин ментов и оставя едно страхотно свежо усещане в косата. Задържа се през целия ден. Сякаш е млечен крем с прясна мента. Това беше причината в началото да ги харесам много, ползвах ги малко през лятото. Текстурата им е гъста бяла кремообразна. Шампоана добре измива и не омазнява, нито изсушава. Но сякаш не успява да я укроти и да заглади връхчетата както обичам или поне моята коса е капризна. Балсама и серума за мен бих казала, че имат едно и също действие. Ползвах ги по отделно, нанасях след измиване балсам и отмивах, след което серум с някакво олио, термозащита и сякаш не успяха да ми направят някакво впечатление. Точно като шампоана, дават усещане за чиста, свежа и хидратирана/леко омекотена коса. Придават и блясък, но я правят лесно податлива на температурни влияния. По принцип ми се наелектризира доста, но тези три продукта успяват да предотвратят проблема и почти няма залепени косми по палтата ми. Текстурата на серума е идея по-гъста от на балсама. Това намирам като разлика.


      Състава на серума:


        Не бих казала, че е направил по-гъста косата ми, но забелязвам че капе по-малко от преди. Може би лятото се отразяваше идея по-добре, но сега през зимата не помага по отношение влажното време и при най-малката мъгла, се разхвърчава във всички посоки. Вероятно я омекотява повече от необходимото или просто е за суха коса, каквато моята вече не е.

        Състава на балсама:


      Относно оформяне и разресване, не бих казала, че при моята гъста коса върши такава работа. Ползвам и спрей за лесно разресване от детската серия, иначе изпитвам затруднение. Общо взето имам ужасно капризна коса.


       Като цяло не са лоши и трите продукта. Имат доста положителни качества, но ми правят супер жизнена и мека косата, дори в корените, при което всеки кичур изглежда със собствено мнение и лесно се начупва. Сигурно звуча налудничаво при този ефект, че не ми допада. Ако видите обаче на живо как ми стърчат всички по-къси косми и бебешкия бритон, все едно съм бръкнала в контакта, ще разберете защо не бих ги повторила. През по-топлите месеци ми се отразяваше добре, но засега не ги намирам за подходящи. Цените им бяха приемливи, платих не повече от 15 лв за комплекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар