неделя, 27 март 2016 г.

MAC Brush Cleanser ft. Zoeva Brush Cleanser

      Когато стане дума за почистване на четки, последно май ви говорих за немския сапун за петна Weisse Kernseife, който закупих от ДМ през есента. Той ми стана любим, защото успява да изчисти четките за лице от упоритите фдт-ени перфектно и стават като нови. Преди него обаче се сдобих с разтвора на MAC миналата пролет. След това приятелка ми подари мини от този на Zoeva и реших да ги сравня, макар че разтвора на немската марка не се продава отделно. Даваха го като подарък към някои комплекти четки. Сега обаче не го виждам, вероятно са го махнали.


       Разтвора на MAC има дългогодишна слава и ми беше любопитно какво му е толкова специалното, че да се кълнат в него. В началото не бях особено впечатлена, защото хич не успявах да почистя добре мръсните четки. Но напоследък открих, че трябва да ги мокря повече и всъщност се справя много добре. Идеален е, ако гримирането ви е професия или просто нямате повече от една четка от вид. Съхнат бързо и могат да се ползват почти веднага след процедурата. Четките за лице и тези от синтетичен косъм най-вече, съхнат малко по-бавно. Не е особено икономичен, но и не изчезва бързо количеството и ще стигне за доста време или поне на мен. Цената му беше 21 лв като го купувах. Сега нямам представа дали има промяна.



    Не ми харесва дозатора му, защото се разтича и се налага с някоя четка да обирам течността, при което се цапа капачката, ако е мръсна и става леко мазало. Може би ще си пресипвам във флакона от този на Zoeva, който почти изразходих вече.

   
       Разтвора на Zoeva е в по-удобна за употреба опаковка, но пък той свършва светкавично. Ползвах го около 5 пъти, когато почиствах по около 10 четки. Особено тези за лице се налага да пръскам по 5-6 пъти и количеството направо се изпарява. За тези за очи не ми е особено любим, защото струята е по-голяма и половината отива на вятъра, както и по-металната част. Трябва да натискам леко помпичката и да държа възможно най-близо до четката. Освен това, ако са с пухкав косъм като плоските, не могат да "светнат" и са наполовина чисти. При прекалено търкане в хартията, се разперват и космите стърчат.



       Разтвора на МАК е по-силен и по-бързо почиства, но и от него аз изливам директно върху четката, така че и това оказва влияние вероятно. И двата имат почти идентичен аромат, на алкохол и нещо леко, което не мога да определея. Този на Zoeva ми се струва малко по-силен. Предполагам се дължи на факта, че алкохола при него е на първо място в състава, а в този на МАК на второ.



       За доказателство, ето няколко мръсни четки за лице и очи, които почистих паралелно с MAC & Zoeva.


       За Zoeva Buffer ползвах разтвора на МАК. Успя да я почистя перфектно почисти. Не знам в дълбочина как действа, но на външен вид изглежда супер.


      102 Silk Finish почистих с този на Zoeva. Както виждате, тя също изглежда много добре и сякаш няма разлика между двете четки. Все пак, този на МАК ми се струва идея по-силен.





      Както споменах, четките за очи с пухкавият бял косъм (естествен) са по-трудни като че ли и не могат да се почистят идеално с разтвора. За двете отдясно (142 и 223) ползвах MAC, а за другите две вляво - 234 и 231, разтвора на Zoeva.


       Ето и резултата.


        Като заключение ще кажа, че харесвам разтворите, но категорично предпочитам за дълбоко и като цяло почистване, по-бюджетни продукти като сапуните. Не мога да оправдая цената от 20 лв за някаква си течност, след като мога с нещо от 2. А и трябва да изхабя половин ролка кухненска хартия, плюс да търкам до припадък в нея. Не съжалявам за покупката на MAC Brush Cleanser, но не бих повторила. Предпочитам да си купувам по една четка за очи на Zoeva за тези пари. Видях каква работа върши и мисля, че не ми е жизненонеобходим. Може би е по-щадящ, но едва ли успява като сапун и вода в дълбочина да проникне и разтвори "мръсотията". А и допреди това съм прала с години с обикновен бебешки шампоан четките си, никоя не ми се е разлепила или повредила. Не са мръднали. За мен разтворите са глезотия или ако грима ви е професия и ви се налага бързо да дезинфекцирате и почистите инструментите си. Да ги подготвите за следващия клиент. :)


2 коментара:

  1. Аз съм от кълнящите се в Мак-а :D Можеш да пробваш не да изливаш върху четката, а първо върху кухненската хартия, след което започваш да "търкаш", но без въртеливи движения, а само напред-назад - лично при мен това е по-успешния начин. Но и при мен понякога се разлива, но някак му хванах цаката, вече сигурно 10 бутилка ползвам. Иначе от сапуна на Дм аз не останах доволна - нещо не ми се понрави аромата, а като почистващ ефект не ми се понрави. Шампоанът на Риал Техникс пробвах последно, но той бързо свършва и не е нищо специално за цената си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото сякаш пробвах така, но не се получаваше нищо. Ще я приложа пак тази техника. :D На мен сапуна ми е ок, почиства ги перфектно. Аромата му е по-особен, ама и той е за петна. :)

      Изтриване