сряда, 4 май 2016 г.

Inglot Eyeshadow Palette (Matte)

      Имах голямо желание да направя "своя" палитра на Инглот и преди 2 години, при едно пътуване до Варна през август, се отбих във вече затворения отдавна магазин и взех 5 матови цвята + празна палитра. Много отдавна исках матови прасковено, розово и тюркоазено. За съжаление обаче от бюджетните марки не намирах и се примирах с факта, че ще си напълня една петица. Харесвам много лилаво, а кафяво ползвам в почти всеки грим и бързо реших проблема с какво да завърша. В началото мислех да взема също 1-2 перлени цвята - страхотно горско зелено, прословутото бяло злато, което сравняват с небеизвестния пигмент Vanilla на MAC, но тогава не беше наличен той и останах само с петте мата.


       Перлените нюанси със сигурност бяха много добре пигментирани или поне с такова впечатление останах аз. От мазните и наситени, каквито принципно са повечето с такъв финиш. Носех си четки и база в магазина, защото знаете колко лъже проба с пръст и на окото какво излиза дори над основа. Стоях поне 30 минути, докато не подбера най-точните. И в действителност цветовете ме устройват, но не и качеството или поне пигментацията им за моя начин на гримиране. Не знам от базата ли е, от моите умения ли е, но за 55 лв (рефилите бяха по 8 лв и палитрата 15,50 по спомен) очаквах малко повече.



        Прасковено - 361, Розово - 362, Лилаво - 325, Кафяво - 329 и Тюркоаз - 372



         Розовият (362) и прасковеният цвят (361) са най-слаби. Пробвала съм да ги нося на подвижния клепач, изцяло матов грим и са слаби. Трябва да напластявам много, за да извадя плътен цвят, който да личи, че е розов или прасковен. Освен това се и събират на по-късен етап. Намирам ги за удачни за сгъвката (преливки), за по-леки пролетни гримове или акцент. Най-доволна останах от тюркоаза (372). Той наистина е супер пигментиран и не мърда цял ден. Цвета е разкошен и се оказа попадение. Миналото лято правих този страхотен грим цък с него и опуших с шоколадовото. Лилавото (325) и кафявото (329) очаквах да са добри, защото са тъмни и би трябвало да са поне с нормална наситеност, но не. Не са толкова бледи като горните 2, но определено не са маслени. Шоколадовото е по-наситено, но лилавото дори след 4-5 пъти наслагване и буквално чегъркане, то просто стига до едно положение откъм пигментация и не иска повече. Тук съм повторила поне 3-4 пъти, за да постигна това:





      Сенките на Флормар и Golden Rose, са по-меки и качествени. Не знам в мен ли е проблема или пък базата, партидата, но за още 30 лв бих купила една палитра на Too Faced с идеално качество. Относно разпрашването - почти липсва.
       



         След като направих суочовете, си казах че нещо не е наред в мен и я подложих отново на тест. Виждате колко наситени изглеждат цветовете. Пробвах пак и най-вече лилавото. И за съжаление не мога да кажа нещо по-различно. Мнението ми си остава същото.



          Палитрата се затваря с магнит, ако някоя от вас не е попадала на ревю и не знае на какъв принцип са. Стабилна е доста и тежка. Но май плюсовете са в това и богатата гама. Отдавна трябваше да напиша това ревю, обаче като не съм ползвала нещо достатъчно и избягвам, за да не подведа някой. Затова и грима на долните 2 снимки, е още от като я купих (преди 2 год.). Уменията ми тогава не бяха кой знае какво, но се придобива някаква представа за наситеността.


          От една страна не съжалявам, защото наистина много трудно се намират прасковени, розови и тюркоазени матови сенки, но от друга почти не посягам към палитрата и така ми стоят затворени парите. Тази пролет реших да правя по-леки и различни гримове от преди. Вместо скучното кафяво и тоуп, поставям розовото или прасковеното в сгъвката. Опушвам малко и резултата е свеж и ненатрапчив, но закачлив грим.





          Знам, че има много доволни от Inglot, но вероятно съм си избрала по-капризни цветове, каквито явно трудно се "правят" и за в бъдеще не бих потърсила начин за сдобиване с други.

           * Тук съм ползвала прасковеното в основата и шоколадовото за сгъвката. В средата е зеленото от Wet n'wild Comfort Zone.



6 коментара:

  1. Аз имам един светъл матов цвят и ако трябва да съдя по него не бих си купила други, просто не е нищо специално. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно. Не си струват парите и като купиш палитра да ги сложиш пък съвсем!

      Изтриване
  2. Жалко, че не са ти харесали, но гримът се е получил страхотен въпреки това.

    aoi-box.blogspot.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Цветовете са хубави, но не и качеството им за тази цена. :)

      Изтриване
  3. Аз имам предимно сатенени нюанси и съм много доволна от тях.Матовите им съм пробвала и не бих заложила на тях, но така или иначе вече нямат магазин във Варна.Доколкото разбрах има и повишаване на цените, което съвсем не оправдава по-нататъшни покупки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно. По-добре матовата палитра на Too Faced, но който иска папагалски цветове, няма да му свърши работа. Инглот замряха отдавна според мен. Бяха доста актуални, но като всяко нещо им мина времето.

      Изтриване