сряда, 8 юни 2016 г.

Essence Lights of Orient

      Не само заради интересните продукти с красиви принтове, но и заради качеството на някои от тях ме е било яд, че не всички лимитирани колекции стигат до България. Lights of Orient почти я бях отписала за себе си. След като при първоначалното зареждане в нашия град нямаше, а и отзивите ме накараха да преосмисля и да не занимавам познати да ми търсят. Но миналата седмица късмета ми се усмихна и в единият ни ДМ беше заредена. Исках само тъмния бронзър 02 Oriental Beauty, но отзивите за червилата бяха добри и реших все пак да погледна и тях. Така че се сдобих и с мауви лилавото 02 Princess Jassmines Choice.


        Червеното и нюда също са страхотни, показах ви ги тук, но вече имам такива цветове и взех само по-нестандартния. И от двата продукта съм с добри впечатления, дори изненадващо. Не очаквах че ще са с толкова прилично за цената си качество.


      Бронзъра "Oriental Beauty" е не само с красив принт, но и с чудесна пигментация. Цената му е 7,29 лв. Цвета има хем топла жилка, хем не жълтее. Според мен е подходящ за цялата година, а и бих казала че е универсален. По-светлия не ме вълнува и не мога да кажа нищо, защото дори не го погледнах. А и картона беше доста нависоко, едва стигнах този. Не очаквах да е толкова пигментиран. Мислех че ще е нужно напластяване, но уви. Прокарвам едва четката и за ежедневен грим това е достатъчно. Но ако натисна повечко, мога да загреба голямо количество и контура ми ще е по-силно изразен. Тогава има и малко разпрашване. В никакъв случай не мислете за трудно боравене. Много лесно и бързо оформям и преливам контура. Нужни са ми няколко секунди буквално.


         Стои естествено и най-важното е, че издържа цял ден. Ако сте с мазна кожа и в движение непрекъснато, може би в един момент ще избледнее малко. При мен не съм забелязала такова нещо, но и моята кожа на лицето и особено в зоната около бузите, е суха. От сутрин до вечер е бетон. Пудрата има фини частички, които обаче не се виждат или поне отдалеч. Икономична е, вече съм я ползвала 4-5 пъти и да не кажа не личи изобщо.
           Хайлайт "точката" казват че наподобява златната Здрачовска пудра и съм съгласна, но сякаш имат мъничка разлика в цвета. Като ефект съм склонна да се съглася. Финиша им е сходен. Не е от натрапчивите и тип Мери-лу хайлайтъри. За ежедневен грим е добра. Тя се разпрашва повече от контуриращата част. Принта се изтрива, Меги показа нейната скоро и се вижда, че е само на повърхността. Но и честно казано е прекалено малка, едва успявам да взема само от нея. Няма да ми липсва.


        За контура напоследък ползвам четката Flat Contour от луксозната серия на Real Techniques. Моята е китайско копие, но пък ми е толкова удобна и върши идеална работа. С нея нанасянето е като детска игра.


        Червилото 02 Princess Jassmines Choice ухае на малинки с ванилия. Много готин и сладникав аромат, който обаче не се задържа след нанасяне. Усещам го само в гилзата. И няма вкус, изпробвано. :) То е с матов или по-скоро кадифен финиш. На суочовете изглеждат с блясък, но всъщност завършека е матов. Добре пигментирано е, не се разтича и издържа почти цял работен ден. Избледнява постепенно и най-вече след като обядвам. В зависимост от състоянието на устните ви, може на места да подчертае недостатъци, но като цяло при мен липсва. Важното е, че не изсушава и е комфортно за носене. Не усещам нищо нанесено, освен ако не реша да прокарам една върху друга устни. Сякаш съм с балсам, който вече съм изяла. И след изтриване, устните ми са меки и гладки.


        Нямах представа какво се крие зад тази гилза и почти насляпо грабнах, но не сбърках и с кеф ще си нося този интересен цвят. Смесица между мауви и лилаво със сивеещ подтон. Ако нямате подобни нюанси на червеното, нюда и лилавото, не подминавайте. Цената е 5,49 лв.


         Вие какво си избрахте от колекцията и въобще стигнахте ли до нея? Аз исках и ружа, но той не е зареден при нас, така че ще остана само с тези 2 червилото и бронзъра. Оказаха се страхотни!


                                                  Тук съм с бронзъра:


                                                            Червилото:


2 коментара:

  1. Ивче, чудно ти стоят и дветe! И аз я чаках много тази серия, накрая си взех само спрея за тяло (заради блестящите частички, изобщо не ми харесва как мирише) и хайлайт стикa (от него съм много доволна, не знам дали го погледна). Бронзъри не ползвам, но това червило как съм го изпуснала! Благодаря за поста, удоволствие е да те чета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спрея и на мен не ми хареса, а и мирише много слабо. Да си беше взела някой от лосионите на Laura Vandini (Pearl или Cashmere). Мисля че имах Pearl и освен страхотния блясък, ухаеше невероятно! Марката я има ги в Лили и ДМ, по други магазинчета също съм виждала. Балеа и те пускат всяко лято някакви лимитирани с блестящи частици. Хайлайт стика не го погледнах, че обедната ми е малка и бързах. Имам доста финиш пудри и затова пропуснах. Иначе от стиковете на Голдън Роуз бях впечатлена, но и от тях не купих по тази причина. :)

      Изтриване