сряда, 24 август 2016 г.

Valentino Rock`n Dreams EDP

        Rock`n Dreams е един от четирите аромата, част от романтичната серия "Rock`n" и е последният излезнал на пазара (през април 2009 г.). С малко по-лек и нежен завършек е от останалите, но в базата и шлейфа си приличат. Тествала съм класическия Rock`n rose, той е по-опушен и "тъмен".


        Dreams започва с праскова по пирамида, като на моята кожа тя липсва и е най-отчетлив ириса с меките дървесните нотки. Усещам много малко ванилия, която леко омекотява сухата дървесина. Пудрен ирисов аромат е, в който се чувстам така сякаш съм се увила в копринено одеяло, обилно поръсено с пудра. Не долавям канела изобщо.


        Сравняват го с Light Blue на Долче & Габана, но за мен лично втория е много по-свеж и акватичен от Rock`n Dreams. Другият, който спрягат за сходен е Pretty Swan (Oriflame), но той е много мек и топъл сладък ванилен аромат или поне на моята кожа.


        Хубав аромат е за онези от Вас, които харесват ириса в съчетание с дървесните нотки. Трайността му обаче е слаба. Аз не го усещам почти (само като приближа носа си до китката и то 2-3 часа след обилно напръскване), макар че е в концентрация EDP. Не знам шлейф има ли, защото не си спомням някой да е направил коментар като съм с него. И откъм развитие е нула. Не го виждам наличен в бг сайтове, така че е много възможно и да е спрян. Няма да ми липсва като го изпръскам.

4 коментара:

  1. Направо ми става вкусно докато ти чета ревютата на парфюми (нищо, че няма нищо сладко (като колието), или дори хранително) :D Много хубаво ги описваш.

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми допадат много описанията ти на ароматите :D аз напоследък се научих да се ориентирам горе-долу дали един парфюм ще ми хареса по цвета му (съответно нотките) и определено всякакви светли и флорални в повечето случаи не са моята чаша чай :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, не се подлъгвай. :)
      Аз харесвам повече доста по-хард аромати, но не ги понасям през лятото. Тогава предпочитам акватици и зелени. Има флорални и флорални. ;)

      Изтриване