сряда, 21 септември 2016 г.

Catrice Contourious LE - Strobing Duo Highlighter, Contouring Brush

       Контурирането и строубинг техниките напоследък станаха доста актуални, защото почти всяка дрогерийна марка напуска хайлайтъри или стикове с двата продукта. Последната колекция на Катрис "Contourious" също е в тази "насока". От нея си взех хайлайтъра под формата на пудра (има и стик) Strobing Duo Highlighter, както и контуриращата четка. Триотата с руж също са хубави, но имам много и пропуснах.



       Ще започна с хайлайтъра, защото е по-интересния според мен. Текстурата му е много финосмляна. Частиците са ситни (шимър) и няма брокат. Не е суха, но не е и мазна. По-скоро е добре пресована пудра, която не се разпрашва да не кажа изобщо. Финиша е подобен на хайлайтъра от SpectalurART, но частиците са по-ситни. Озарява, но леко и деликатно. Както като цвят (със студен подтон е, от белите), така и като завършек/блясък.


      Според мен е хайлайтър за мазни кожи повече, защото моята е нормална към суха и ми идва лек. А и ми пада, не успява да залепне добре явно. Вечерно време е останало малко от него (само частички) и почти целият е изпадал. Ако търсите по-незабележим хайлайтър, с който няма да блестите като диско топка, този е за вас. Супер нежно и деликатно озарява.



       Хубав продукт е, но определено има какво да се желае от него още. В случай че имате много, пропуснете го. Струва 10,19 лв.






         За по-интензивен ефект, погледнете стига от колекцията или тройките.



         Контуриращата четка е хубава. Косъма е синтетичен и са гъсто разположени, стегната е.
Добре прелива кремообразни продукти (за мен не е подходяща за прахообразни), но главата й е по-тясна и прави контура отсечен и според мен не е подходяща за начинаещи. Трябва ви с по-дебела и голяма.


       Качеството и като цяло намирам за доста добро. Не мисля че ще се скубе, стига формата да не ви притеснява и да сте сръчни, вземете я! Но контура ви няма да стане безупречен от раз и с минимум усилия. Особено ако ползвате значително по-тъмен фдт или тепърва ще се учите. На третата снимка от колажа съм се гримирала с нея и постигнах сравнително добър резултат.


                 Цената й е 9,49 лв.



        Колекцията е прилична. Заслужава си да й обърнете внимание, ако имате нужда от някакъв непретенциозен продукт за озаряване или контур, стига да нямате високи очаквания.

2 коментара:

  1. Много полезно ревю. Аз много им се чудих и на двете, но хайлайтъра нямаше тестер и нещо така и не се престраших, а четката предположих, че ще е по-подходяща за кремообразни продукти, каквито аз нямам :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много се чудех, но го взех насляпо. Бях гледала 1-2 суоча в нета и викам ще се жертвам. :D Можех и без него, както и четката, обаче съм голяма сврака и любопитствам.

      Изтриване