вторник, 13 септември 2016 г.

Sebamed Feminine Intimate Wash Sensitive

       До скоро ползвах само и единствено интимният гел за чувствителна кожа на Nivea. Сменяла съм го и с този за нормална, когато не е бил наличен другия. И това са геловете, които купувам от поне 6-7 години. Никога не са ми дразнили интимната зона и са супер икономични. Една опаковка ми стига за 6 месеца, та дори и повече. За справка - миналата година в края на август си купих този на Sebamed и реших да изчакам да изразходя отворения. Имах освен за чувствителна кожа, и варианта Double effect за бръснене почти пълен. Та с тях двата избутах до края на миналия месец, което си е точно година. През това време пробвах и 3 вида Lactacyd, но те изобщо не ми допаднаха. Преди доста време обаче, приятелка ми беше препоръчала гела на Себамед и току що го бяха заредили в ДМ (нов продукт за веригата), цената от 12 (редовна 15) лв ми се стори ок за медицински и го взех.


        Sebamed е базиран на биологични съставки - натурален органичен дериват тензид комплекс, които поддържат естествения баланс на женската интимна микрофлора и предпазват от бактериални и гъбични инфекции, поява на неприятна миризма. Достатъчно нежен и деликатен е, затова е подходящ за ежедневна употреба. Препоръчва се и по време на МЦ. Формулата му е без сапун и алкали, със същото pH като чувствителна кожа. Почти 100 % биоразградими. Без съдържание на агресивни съставки е. Не дразни, а естествено успокоява и овлажнява, действа противовъзпалително благодарение на съдържанието на алфа бизаболол, лайка и алое барбаденсис. Без оцветители. Гинекологично тестван.


        Гела наистина е много нежен и с деликатна формула. Прозрачен гелообразен и с лек аромат на роза. Ухае на чиста вода с няколко капки от луксозно розово масло в комбинация с малко лайка и алое вера, но нищо общо с онзи за повечето от Вас кофти аромат на роза. Много е приятен и се усеща освежаващо в банята при разпенване.


        Пени се леко, но въпреки това чувството за чистота след измиване, е на лице и се усеща. Не щипе или пари, изключително лек и нежен! Аромат не остава след банята, само чувството за свежест и чистота.


         Подозирам, че тази опаковка ще свърши по-бързо, но поне за 4 месеца, мисля че би ми стигнала. И пак бих го купила. Ако трябва да го сравня с геловете на Нивеа, не мога да кажа че имат огромна разлика, но на този формулата наистина е по-мека и аромата на чисто е идея по-свеж. Като цена излиза двойно и въпреки това смятам, че си заслужава да се инвестира точно в такъв продукт.


         Състав: Aqua (Water), Lauryl Glucoside, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Vera (Aloe Barbadensis), Bisabolol, Sodium Lactate, Hydroxypropylcellulose, Fragrance (Parfum), Sorbic Acid.
          Вие от коя марка интимен гел сте доволни и ползвате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар