понеделник, 12 септември 2016 г.

Yves Rocher Hydra Vegetal

       Ако имате нормална към комбинирана кожа, този пост ще ви е полезен и продължавайте да четете. Hydra Vegetal е чудесна хидратираща серия, дори бих казала и за суха кожа, която интензивно овлажнява и презарежда кожата. Основните съставки са кленов сироп, сироп от синьо агаве и бетаин. Действа в дълбочина. И си имам любим продукт от нея, а отскоро всъщност са 2. Гел-крема и новата интензивно-хидратиращата маска.


        Преди години случайно се сдобих с 24 часовия хидратиращ гел-крем и не очаквах нищо. Дори не бях особено запозната с Yves Rocher. Взех го просто така. Но толкова ми хареса, че с нетърпение чакам да изразходя запасите и да си го взема отново заедно с някой друг продукт от линията. Това е един от най-добрите кремове за лицето ми, които съм ползвала през годините.


        Има един от най-страхотните и освежаващи аромат на зеленина. Знаете колко успокояващо действа алое верата в комбинация с краставица. Ухае подобно. И не е силна миризмата, за да дразни. Текстурата е бяла и пухкава, точно между гел и крем. Достатъчно плътна, за да даде нужната доза хидратация и в същото време абсорбираща се за сравнително кратко време. Дава на кожата всичко необходимо, ако нямате бръчки. Лицето ми след него е супер меко, сияйно и се усеща толкова жизнено. Като напомпано. Не попива за секунди, което го прави идеален и за нощна грижа. Опаковките вече са обновени. Тук можете да разгледате пълния асортимент.


         Пробвала съм и крема от подхранващата серия Nutra Vegetal, новото име вече е Nutritive Vegetal и също беше чудесен. Аромат, текстура, ефект върху кожата. И от нея бих си купила няколко продукта с удоволствие, дори всички. :)
         Маската от Hydra Vegetal е с мек бял цвят и лека кремообразна текстура, подобна на гел-крема. Действието и се базира на специалния ботанически кленов сок, който улавя влагата в клетките. Тези сокове, се съдържат под кората на дърветата и се отделят при нараняването й. Представлява течност, която се придвижва в проводящата дървесна тъкан. Течността се нарича още мъзга или английското наименование в случая saps.


      Тя се състои основно от вода, минерални елементи, хранителни съставки, полизахариди и хормони. В общия случай мъзгата се провежда от корените към листата. А мъзгата на някои растения се събира и използва за консумация: напр. от клен. Тя е основната съставка за познатия ни кленов сироп.



         Нанася се нормално плътен слой и се престоява 5 минути, но аз стоя 15, след което се отмива с хладка вода. В началото има много лек бял цвят, но след това маската се абсорбира и той изчезва. Кожата е освежена, успокоена, подхранена и хидратирана. Чувствам я някак сочна, без никакъв намек за мазна. Дори бих казала, че усещам Т-зоната си някак чиста. Има същия нежен аромат, който действа супер отпускащо.
 

       Интересното е, че омазняването в зоната около носа ми, се регулира и действа в пъти по-добре от почистваща маска. Нещо като при шампоаните - ако имате мазна коса, не си купувайте такъв, а просто за нормална. Така ще контролирате омазняването, а няма да карате фоликула да произвежда повече себум. ;) Ще е хубава и за студените месеци, та дори и за цялата година, защото лицето ни се нуждае от хидратация постоянно. Цената й е 19,60 лв. Тази опаковка съм ползвала 3 пъти и имам за още един, максимум два.
        

        Hydra vegetal съдържа още хидратиращ тоник, освежаващ почистващ гел и кърпички, почистващо хидратиращо мляко, хидратираща мицеларна вода, серум (концентрат), ексфолиант, богат хидратиращ крем и 24 ч.хидратиращ с SPF 25, околоочен гел.


              А коя е най-подходящата серия за Вас? Открийте я тук:



     * Маската ми е предоставена от ПР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар