неделя, 28 февруари 2016 г.

25 факта за мен

             Уикендите са идеални за мързелуване и докато се излежавам в леглото сутрин, реших да не отлагам, както често се случва в ежедневието за много неща и да отговоря на вчерашната покана на Тони от tonisbeautynook. Тя ме тагна да направя нашумелия напоследък 25 facts about me и побързах, докато не съм забравила. Както споделих и с нея, четейки нейните отговори, разбрах колко много си приличаме. Поне половината важат за мен с пълна сила.


        1. Зодия лъв съм и винаги съм бойно настроена. :)
        2. Много голяма инат съм. Докато не свърша нещо, колкото и трудно да е то, не се спирам. Е, понякога нямам успешен край, но се боря докрай!
        3. Имам сини очи! Често непознати ме питат дали не нося лещи.
        4. Обичам да снимам.... каквото и да е.
        5. Не пия кафе. Мирише ми неприятно, дори леко гадно. Обожавам чая!
        6. Не харесвам особено умалителните думи и ме дразни когато се обръщат към мен със "скъпа", "миличка". Предпочитам да ме наричат по име, дори да звучи строго.
        7. Обичам да ходя боса! Затова и често боледувах доскоро, но се научих да нося чорапи в студеното. Много ми е неприятно, когато съм настинала.
        8. Обожавам синия цвят! И не само него, но той заема първото място в сърцето ми. Тюркоазено, ментово, лилаво и червено също.
        9. Не мога да спя  до късно. Събуждам се между 7 и 8 сутрин. И винаги съм се чудела как някои хора мога да прекарат половин ден в спане, до 13 часа наобяд напр.???
     10. Мечтая да посетя Истанбул отново някой ден. Откакто бях там, не спирам да мисля за друга екскурзия. Чувствам много близък до себе си този град.
     11. Музиката е нещото, с което мога да ставам и да лягам. Последния месец понамалих количеството, защото имаше застрашителни периоди в миналото. Родителите ми казваха, че ще оглушея. Слагам слушалките, усилвам и не чувам нищо и никой. Дори да изнесат къщата.
     12. Не понасям обелен маникюр и нокти с различна дължина. От години съм вманиачена на тема перфекционизъм в тази насока и ми е голяма страст!
     13. Есетата и като цяло изказванията в стил "дърпане на локуми", не са ми по силите.
     14. Мразя математиката! Винаги бях със слаби оценки по този предмет и чаках часа да мине с нетърпение!
     15. В продължение на горното - завърших Счетоводство и контрол, но не искам да работя това. Изобщо не предполагах, че ще ми е толкова трудно и безинтересно.
     16. Не мога без сладко! Колкото и да се опитвам да спазвам някакъв режим, издържам до 2 седмици и прегрешавам. Примирих се с факта, като се старая да не прекалявам.
     17. Обожавам риба и пилешко месо. Мога да ям само това.
     18. Не съм си боядисвала косата и също като Тони, много хора са ме питали каква боя ползвам. Иска ми се да пробвам друг цвят - медно русо, нещо в червената гама и черно, но ме е страх да не заприлича на метла и съм решила докато не видя бели косми, да не го сменям.
     19. И аз много харесвам аромата на кокос! Също и ябълка с канела.
     20. Обичам лятото. Всеки сезон си има своя чар, но предпочитам жаркото слънце пред греещата камина или може би защото съм родена през август. :)
     21. Мразя да бърша прозорци. Почти никога не съм го правила през живота си. Оставила съм тази работа на майка ми. Готова съм да я заместя във всичко друго, само и само да не се занимавам с това.
     22. Младолика съм, хаха. Почти всеки месец се намира някой непознат, който да ми каже че изглеждам като на 15-16 и не вярват като им кажа "почти на 25 съм". Тази снимка е стара, от преди около 8 години. :)


     23. Нямам брат или сестра и никога не ми е липсвало. Падам си леко самогъзник и съм свикнала всичко да е за мен.
     24. Трудно отказвам. С желание помагам на близки и познати. Много често се случва да ме помолят за услуга с думите "ако имаш време или минаваш от някъде провери, не ходи специално", но за мен става като задължение. И съм готова света да обърна, за да свърша работата.
     25. Не обичам да чета. Заради очилата често ме болеше глава като студентка, когато учех за изпитите. В тази връзка зъболекарката ми, ми казваше "трябвало е да станеш адвокат". Не го виждам като мое, макар че съм приказлива, но знам колко много четене трябва.


           Това е, за което се сетих първоначално. Има още много със сигурност, но няма как да вместя всичко. Който има желание и не е направил тага вече, да се чувства поканен. :)

2 коментара:

  1. за 9 те разбирам напълно и аз съм така :)

    ОтговорИзтриване
  2. Еха, ама наистина много прилики имаме. И аз мразя математиката и никога не ми е била силна страна. Когато някой ме помоли за услуга и аз го приемам като задължение и много рядко отказвам, но все пак трябва и това да умеем, защото хората лесно се възползват. И аз съм единствено дете, но винаги ми се е искало да не е така. :)

    ОтговорИзтриване