сряда, 11 януари 2017 г.

Hristina Cosmetics - трици за лице

       Тоалетните трици за лице на козметика Христина открих преди няколко години и съвсем случайно. Бяха ми препоръчани в парфюмерия, когато си търсех ексфолиант за лице и взех без да очаквам кой знае какво. Толкова ми хареса този продукт, че вече над 5 години аз не спирам да поддържам и ползвам. Харесвам ги, защото не изсушават, много икономични са и лицето изглежда обновено, кожата сияе. Освен това кутията струва само 4 лв. Пробвала съм няколко вида и любими са ми седефените, но сега след изразходени няколко опаковки виждам, че всички работят отлично (сходно) и започнах да ги сменям. Имала съм с ориз и лен, ако не греша. В момента редувам три вида, а именно с пшеница, роза и кокосови стърготини.


         Забелязах, че кокосовите не са с толкова гъста консистенция като паста, а някак млечна. Сякаш са разредени с вода, но те са за суха кожа и може би това е причината. Като се замисля, винаги продуктите за мазна кожа са по-плътни и гъсти. Та триците с кокос не ухаят типично на тропичен плод. Ако очаквате силен и вкусен кокосов аромат, ще се разочаровате. По-скоро на кисело мляко с кокосови стърготини е аромата. Тези са и най-леки откъм мирис от всички трици, които съм ползвала.


         За разлика от седефените, оризовите, пшеничните и триците с роза, тези оставят слой върху кожата. Стои влажна и сякаш сте нанесли някакъв лек крем. Почиства, но не по начина, по който го правят останалите. Идея по-леки са и типично за суха кожа. Според мен са идеални за зимата. Дори и да не ползвате хидратант след тях, няма да усетите никакъв дискомфорт като след повечето скрабове.


       *Забележете превода на BG на етикета - почистват и премахват горния слой мъртви клиенти. Посмях се и го показах на продавачката в магазина при следващото ми ходене. Явно цялата им партида е такава. :)
         Доволна съм от тези трици и ще си ги ползвам сега, докато е студено. Държа кожата на лицето ми да е максимално хидратирана и подхранена. Най-вероятно ще ми стигнат и за следващата зима, защото са много икономични.


       Пилинга с роза е по-силен от кокосовия и според мен е на едно ниво с пшеничните трици. Той почиства добре, но не изсушава и в същото време не оставя онзи подхранващ филм. Ще попитате вероятно дали се усеща онзи аромат на роза, който доста хора не понасят - да има го, но не е силен и натрапчив, а лек и поносим. Мен лично не ме дразни. Не мирише на масло от рози, а на цвете. 


         Пак бих купила от този вид като ми се разнообразява, защото не ми влияе зле.




         Пшеничните трици са почти толкова гъсти, колкото и пилинга с роза. Може би са посредата между тях и кокосовите. Аромата им е по-силен за подобен продукт, но т.к. се отмива мисля че е поносим. Не мога да кажа на какво ми прилича, не е неприятен обаче.


        Нужно ми е много малко количество и по същия начин не изсушават, почистват и освежават. Ползвала съм ги като ексфолиант за стъпала и тяло, така че и за тези части вършат работа, ако искате да изразходите по-бързо.



        Много бюджетен продукт, който ми върши добра работа и ще продължавам да ползвам. Някои дами казват, че не всичко е изписано в състава на опаковката и отказват да ги ползват по тази причина, но на мен не са ми създали проблеми. Поинтересувайте се, ако кожата ви е прекалено чувствителна или пробвайте на малък участък.

2 коментара:

  1. Хах това с "мъртвите клиенти" ме уби :D От скоро ползвам седефените, но изобщо не съм впечатлена, особено след толкова прехлаване по тоя продукт в нета.Явно в моя телевизор е проблемът :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, то не е задължително всички да го харесваме. Като всяко нещо - на един му харесва, на друг не. Има толкова много избор на пазара. :)

      Изтриване