неделя, 4 юни 2017 г.

Catrice Eyeshadow Base Prime and fine

      Базата ми за сенки на NYX вече остаря доста и трябваше да си взема нова. Изпробвала съм познатите и хвалени на пазара, затова се спрях на Prime and fine на Catrice. Бял чела добри отзиви за нея и реших да я пробвам. Струваше 8,20 по спомен. Закупих я от Лили. Имам я от началото на зимата и я тествах доста (с дрогерийни и по-висок клас сенки), затова мога да ви кажа как се държи при мен.
       Имам паднал, но със суха кожа клепач. Обикновено нямам проблем със събиране и трайност. Ползвала съм 5-6 основи за сенки до момента, но от двете на Artdeco (в бурканчето и минералната) и NYX HD, съм останала най-доволна. С тях грима ми е издържал цял ден. Последните месеци базата на Никс започна явно да не върши работа - следобяд вече са се събрали леко. Бях и с матовата на Zoeva преди 2 год, като тя също не успяваше да ги задържи докрай непокътнати. Казвам всичко това, за да направите сравнение с някои от познатите за вас марки.


        Prime and fine тествах много и възлагах големи надежди да сработи за мен, но истината е че това е най-лошата база от всички минали през ръцете ми. Отворих я когато беше студено (в края на зимата), давах и шансове през пролетта и сега когато вече се затопли доста, обаче всеки път положението е едно и също. Независимо какви сенки съм нанесла, до обяд те са се събрали. А когато се прибера от работа, на подвижния клепач почти няма останал цвят. Вместо да фиксира, тя сякаш ги прави меки. Все едно съм нанесла крем, а не база. Пробвах с повече и по-малко количество, но това не повлия.


        Няма аромат и е с апликатор за нанасяне, но е с доста течна/водниста формула. Според мен базите трябва да са с малко по-стегната консистенция.


        Дадох я на колежка с мазен клепач, за да разбера дали проблема не е в моите умения, но не - и при нея положението беше същото. Тества я само с молив, с по-скъпи и нетолкова сенки, никаква разлика. Дори сподели, че започвали да се стичат след няколко часа и да люти.


         Относно това дали прави наситени цветове, да помага им. И въпреки това, ако формулата на сенките е добра и те са пигментирани, няма голяма разлика. Направих суочове с 3 цвята на Catrice, като само с едните е видимо къде има и къде не от базата.


       За мен Prime and fine е неуспешна покупка, затова не ви я препоръчвам. Ако нямате паднал и мазен клепач, може би при вас ще върши работа, но в противен случай се насочете към друга.

2 коментара:

  1. Ех, много жалко. Тъкмо мислех да си я взема, след като изхабя базата на NYX. Предпочитам такъв тип бази, по-хигиенични и лесни за нанасяне са ми, но явно няма да е точно тази :/

    ОтговорИзтриване
  2. Има на римел база за сенки,около 5-6 лв.е,изсъхва бързо и някак си изсушава клепача,може би затова,задържа по дълго сенките без да се събират,но по трудно се блендват!

    ОтговорИзтриване