четвъртък, 1 юни 2017 г.

Emilio Pucci Vivara EDP

      Дълго чакано, дойде и лято 2017. Слънчево, цветно, изпълнено с много емоции и усмивки ще бъде и тази година. И не само заради хубавото време, красивите багри, лазурното море обичам толкова сезон, а и заради едни от любимите парфюми, на които ще се наслаждавам през следващите 3-4 месеца. Днес ще си говорим за дългогодишната ми любов към "Vivara". Безкрайна, очарователна и нестихваща. Създаден през 2007-ма и до днес остава един от любимите ми аромати ever.
      Запознанството ми беше случайно и от човека, запалил ме силно по този клас парфюми. И в началото не го оцених силно, но започнеш ли да изучаваш в дълбочина, аромата му ще ви завладее на мига!


         Дори само красивата опаковка, ще ви накара да поискате да усетите какво има във флакона. Дали е морски, зелен или пък е сочен и тропически, предстои да разберете. :)


        Vivara ухае като новите модерни шипри. Каквито са Coco Mademoiselle, Miss Dior Cherie или Cristalle (Chanel). Слава богу, нищо общо със старите и остри шипри. Тук говорим за много зеленина, галбанум, ветивер,  сочен и леко горчив лайм, а за основа прекрасно пачули и ирис.


   Ако познавате Alien (прословутото Извънземно) на Тиери Мюглер, със сигурност сте срещали коментари че този парфюм ухае на лилаво или вие го усещате по такъв начин. И аз самата съм му лепнала етикета лилав. Върнете лентата и си спомнете за Avatar. ;) На Вивара обаче не само капачката и течността му е зелена, а и същността му. Сякаш е радиоактивен в началото, но по един стилен начин. Чувствам се като амазонка, дива и непреклонна. Препускаща в мокрите и дъждовни гори през лятото. С бурни коси, попили от сочната кора на високите дървета. А слънчевите лъчи се прокрадват и галят сетивата.


      Vivara е много променлива - развива се бързо, но е изключителен парфюм за летния сезон. Малко са ароматите в EDP концентрация и с такъв интензитет, нюх и душа. С нея винаги отнасям комплименти.
        Началото е остро и дори за някои би било горчиво, странно и неприятно. В тази бутилка има много галбанум, бергамот и ветивер. Но сочния лайм ви пренася за кратък миг на тропически остров през нощта. Сякаш това е вашият оазис, в който виреете в горещините. Като студен и леко тръпчив коктейл мохито, който утолява жаждата и оставя онзи zingy вкус в устата. :)


      Галбанум и ветивер са главните и топ съставки. Но парфюмът омекотява характера си от амаретото. Ако обаче сте от почитателите му, тук не е толкова силно и се насочете към друг аромат.
      В първите 30-тина минути е хладен и силно зелен, след това се появяват цветните акорди - нарцис, жасмин и портокалови цветчета. Те добавят свежест и доза женственост. На финала, идва онова меко пачули и фин ирис за невидима пудреност. Ярък и притегателен е!


      Вивара е като 4-те сезона: зелен и тръпчив каквато е ранната пролет, цветен като краткия май, сочен като коктейлите през лятото и мек на финал, за да напомня че есента е тук и скоро ще извадим топлите пуловери. Няколко характера се преплитат в него, но всеки един му отива!
      Парфюма е изключително добър, за нещастие спрян и труден за намиране. Ако пък някога ви попадне, с две ръце ви препоръчвам да му дадете шанс. Но в случай че не ви се харчат много и луди пари, разкошни парфюми с аромат на зелено, цитруси, дървисина и тропици, са Shiseido Zen и Avon TTA Always. Градините на Hermes също. Особено ви препоръчам Зен, на който има чудесни копия за без пари. Спряната Viva Fergie на Avon също.
    Споделете ми имате ли такива любови сред ароматите за настоящия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар