неделя, 23 юли 2017 г.

Oriflame Essentials Coconut water

      Обожавам кокосовия аромат във всякакви козметични продукти и в парфюми. Но и като добавка към сладкиши, оставя едно невероятно тропическо усещане, което е несравнимо с други съставки като ванилия и шоколад. Затова и ставам неудържима, когато видя нещо с кокос. Напомня ми на някой остров с палми, тропически плодове и лазурно море. Слънце, ваканция и лятно настроение. А ако има и нещо ментово около него, то трябва непременно да е мое. Именно това е причината да поискам новите летни скраб за лице и мултифункционален крем с кокосова вода от бюджетната серия Essentials.


         Аромата и на двата продукта е разкошен. Почти идентичен е с кокосовите шампоан и балсам на Herbal Essences, които също обожавам. Ухае на кокос, на обвивката му и сякаш има лек ананасов намек в комбинация с кремообразен завършек. Супер летен, вкусен и хавайски. :)
Мога да взема лъжичка и да опитам, толкова добре ароматизирани са. Няма химична нотка.

         Скраба очаквах да е с фини частички и да не прави кой знае какво, но сгреших. Освен кокосовите, в него има бадемови черупки и хидратиращи минерални частици, които са като захарни кристалчета. В комбинация, всички частици правят доста добър пилинг, дори за много тънки кожи може да се окаже леко силен. Почиства кожата до скърцане, но не изсушава и не зачервява. Няма и опъване след подсушаване. Усещам как ми засилва кръвообращението и отваря порите. Все пак за дами с по-сухи кожи, които са предразположени към белене, да имат едно наум.


     За цялото лице ползвам малко повече от показаното в ръката ми количество. На влажна кожа разтривам и масажирам около минута. Аромата му остава дори след измиване. След него нанасям хидратираща маска, която се абсорбира и действа още по-приятно. Нямам нужда от крем след процедурата. Може би зимата бих изпитала. Кожата ми е мека и гладка.


        Ексфолианта не се пени или разтича, макар да изглежда рядък. С перфектна кремообразна консистенция е. За цената си от 3,99 лв не очаквах подобен ефект. Минуса е в състава му - има 3 парабена и феноксиетанол. Затварям си едното око заради аромата и действието върху моето лице. Доволна съм и ще си го изразходя с удоволствие.



        Крема е подходящ за лице, тяло, ръце и дори стъпала. За всички типове кожа е. С лека, неомазнаваща текстура, която наподобява балсам или нещо средно между масло и сметана. Попива бързо, като оставя кожата хидратирана, мека и еластична.




         За летните температури е чудесен вариант, особено ако не ви се носят няколко крема за почивката. Аромата му е плюс. А цената от 5 лв е без коментар. 

3 коментара:

  1. Eх, много се чудих на кремът, защото обожавам кокос..Но в общия случай, продуктите с кокос обикновено миришат на ванилия :D затова не се престраших да го взема...Ексфолианта за лице също бях харесала, но като прочетох, че частиците са и от черупки, определено сметнах, че няма да е за моята суха и чувствителна кожа, явно съм била права... Би ли ми казала или препоръчала някакъв продукт, който според теб има наистина реалистичен аромат на кокос, а не химичният му вариант (освен тази серия на Орифлейм)? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук ме хвана неподготвена. Не се сещам да съм виждала някаква серия с кокос, дори и с търсачката не ми излиза. Ако ти се занимава, може да пробваш да си забъркаш нещо сама, цък тук :) http://blog.ekomama.net/2012/12/11/supercocco-scrub/ Иначе веднага мога да ти препоръчам серията на Yves Rocher, която според мен можеш да ползваш и за лице - ексфолианта и ексфолииращия сапун.
      https://www.bonjour.bg/search.php?phrase=%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81&x=0&y=0
      Аз спокойно си ползвах онзи скраб с кайсия точно за лицето и ми харесваше много. Продуктите им са със сравнително добър състав и мисля че биха те задоволили. :)

      Изтриване
    2. Благодаря ти. Ще ги погледна :)

      Изтриване