вторник, 22 август 2017 г.

La Roche Posay Toleriane Ultra

        След като в началото на годината прилючих 2 опаковки от крема за чувствителна кожа от серията Sensibio AR на Bioderma, реших да дам почивка на кожата си. Направих пауза и през месец май поднових употребата на подобна грижа с интензивната успокояваща грижа Toleriane Ultra на La Roche Posay. Купих я през миналото лято, когато раздаваха безплатни комплекти с няколко тестера и след попълване на талон, подаряваха с покупката сет от 3 продукта х 50 мл от същата серия. От тестерчетата харесах най-много този флуид/крем, усетих го добър не само с успокояващите му свойства, но и като хидратираща грижа


        В последствие, през зимата имаше кампания, когато La Roche Posay пускаха трите си мицеларни води и от игра въс фейсбук страницата им, се сдобих с опаковка от тази за чувствителна кожа. Та в момента разполагам с почти всичко от гамата Toleriane Ultra, като изключим грижата за околоочен контур.


         Много ми допада замисъла на опаковката му. Херметически затворена е и крема вътре е в торбичка, която се свива по малко когато изпомпвате. По този начин качествата му се запазват и го намирам за по-хигиенично. По принцип трябва да няма аромат, но аз усещам нещо от типа на химичен намек. Не е неприятно, обаче си го има.


        На мен са ми необходими от 2 до 3 помпички за цялото лице. Текстурата е гъста, но не маслена. При моята нормална към суха през студените месеци кожа, флуида се оказа доста добър като хидратация. Оставя я мека и гладка. Основното обаче при него следва да е успокояването. От тестера забелязах, че видимо намали наличните зачервявания, в периода когато го ползвах и затова си избрах него за покупка. Тази година се случи така, че отново имах пъпки и точно когато започнах да употребявам крема. Не бяха подкожни и не ме боляха. Съответно нямаше нищо за стискане. Сякаш се появиха само за да ме дразнят. Не знам реакция от храна ли бяха или от топлото в комбинация с фдт. Цяла седмица мазах ли мазах и накрая те изчезнаха сами. Надявах се че до третия ден ще отминат, но не се случи и крема ме разочарова много. Здраве се справя в пъти по-добре. Освен това със затопляне на времето, забелязах колко тежък стана за лицето ми и започнах да лъсвам зверски. Особено в зоната около носа, бях като тиган. Бълваше себум.


        В момента както се досещате не ползвам флуида, имам още половин опаковка и я оставих за зимата. Ще му дам още един шанс, но не очаквам да се появи любов към него. По същия начин действаше и Sensibio AR (Bioderma) - мазен нос, за бузите и челото беше ок, но към зачервяванията нямаше ефект.



         Мицеларната вода Ultra Sensitive Skin от своя страна, ми допадна, защото сваля грим доста успешно. И наистина е много попадение от аптеката. Без сапун, парабени, оцветители и алкохол е. С физиологично pH и почистващи агенти за оптимална поносимост.


       Няма аромат, не щипе на очи или пъпчици, но.... не е икономична и не сваля грим по-лесно от последните води от дрогерията, които пробвах и ви разказах за тях (Nivea & Bioten). За първите ми 2 използвания свалих 1 пръст от опаковката и при  цена около 20-23 лв, не излиза изгодна. Когато има акция, съм виждала 2 бутилчици на цената на 1 и тогава е ок. Но ако сте се с чувствителна кожа и очи, продукта ви пасва, е чудесен вариант. За моя разход на мицеларна вода, ми идва по-скъп.



     Когато пиша за дегримиращи продукти, аз го правя на базата на проби "пълен грим". Не само за спирала, руж и червило. За мен това не е максимален тест. Та, за да сваля моята "маска", с мицеларната вода Ultra са ми нужни 5 тампона - по 1 за всяко око и 3 за лицето. След това измивам с гел и финиширам отново с тампон с мицеларна. По него остава малко фдт и части от спиралата + очната линия.


        Не ме разбирайте погрешно, тази мицеларна вода върши страхотна работа и не дразни изобщо, но за мен не е нещо уау и което да не мога да заменя с друга от дрогерията - L'oreal, Garnier или Nivea.
        Остана да ви кажа по няколко думи за мицеларния гел ROSALIAC, почистващия флуид TOLERIANE и почистващата мицеларна вода пяна от подаръчния комплект.


        Опаковките са много симпатични и удобни за път. Единствено дозирането на гела и флуда не е особено приятно, защото излизат по-трудно заради текстурите си. Трябва да тръскате.
         Мицеларния гел Rosaliac се използва с памучни тампони и не се измива. За свалянето на пълен грим, са ми нужни толкова на брой, колкото и с мицеларната вода. Няма аромат, не щипе и дразни, но отново не е икономичен. Сравнен с измиващия мицеларен гел на Garnier, този не е толкова ефективен и излиза по-скъп. Тези 50 мл при ежедневна употреба, не биха стигнали за повече от 10 дни.


        Почистващата пяна я пробвах и след почистване на грима с мицеларна вода, и като основен дегримиращ продукт, и като измиващо средство за сваляне на нощната грижа или просто за освежаване. Добра е само за последните две точки, защото има много свеж и лек аромат. Не е подходяща за пълен грим, защото е мека и нежна, следователно не може да почисти хубаво. След мицеларната вода няколко пъти й дадох шанс и очаквах да няма нищо по тампона от фдт и спирала, но не.
         Наистина не изсушава и са нужни не повече от 2 помпички, обаче ако се гримирате плътно, не очаквайте този продукт да е основния за сваляне на макиажа ви.


        Мнението ми и за флуида не е по-различно. Него всъщност намирам за най-неефективен и безмислен. Същите са почистващите му свойства като на горните 2 средства. Разликата е, че формулата му е сходна с тази на тоалетните млека и вместо да сваля, той замазва грима и се налага да ползвате обилно количество върху тампона. Съответно 5-6 тампончета не ви мърдат.
За раздразнения на околоочния контур и тук мога да потвърдя колко нежен е. Предвид факта колко бързо се хаби и каква работи върши, го намирам за безполезен.



      От всички продукти, най-добра според мен е мицеларната вода и ако искате да пробвате нещо, то дайте шанс именно на нея. Крема не е лош, но не е толкова добър, колкото очаквах. Останалите кремчета, които пробвах от тестери - Hydreane Legere с термална вода и богатия, са просто добри като хидратиращи и леки подхранващи формули, но нищо което да ме накара да ги пожелая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар