събота, 16 септември 2017 г.

Любимци през лято 2017

     Последните дни на лятото, неочаквано се оказаха доста топли и слънчеви. Идеални за плаж и да заредите "батериите" за следващата година. Не ми се иска да свършват, но всеки сезон е красив с нещо. Есента ще ни покаже страхотни пейзажи, а вкуса на сладките ябълки с канела и топлите чайчета с печена тиква, вероятно няма да ви оставят бездушни. Настроението си го създаваме ние, така че не винете температурите за това. Усмихвайте се и извличайте полза от всеки хубав момент. :)
       А сега по същество - ред е да ви покажа любимите ми продукти, парфюми, аксесоари, дрехи и сандали през последните 4 месеца. Ще спомена и някои любими храни, най-вече сладоледи разбира се. Имам открития и смятам че си заслужават.


        Започвам с продуктите за тяло, а именно с две чудесни попадения в лицето на лосиона с монои и сорбето на The Body Shop. Обожавам тропическите аромати, затова нямаше как да пропусна сорбето от лимитката Pinita Colada, с което успях да се сдобия това лято. Разкошно ухае просто - на ананас и кокос, а леката му гелообразна текстура го прави идеален за забързаното ежедневие. Попива бързо и оставя кожата мека. Лосиона на Cottage с монои, е също толкова лек и абсорбиращ се за секунди. Нужно е много малко количество, с което да хидратирате кожата на тялото. Душ гела с грейфпрут и мащерка на Yves Rocher, откакто го получих, го ползвам всеки ден и сутрин, и вечер. Уникален ободряващ аромат на току що разрязан грейпфрут, поръсен със стръкче мащерка. Действа толкова успокояващо и свежо, че с удоволствие ще го подновя следващото лято.


        Използвам няколко скраба за поредна година, но този с лавандула на Leganza се открои. Няма онзи остър привкус, който сте свикнали да усещате в някои мъжки аромати, но може да мине за унисекс. Действа ми толкова релаксиращо на сетивата, затова бих взела отново. А за охлаждане след душ, стъпалата ми се радваха на спрейчето Pineapple Sorbet на Avon.

         Редовното почистване и ексфолииране на лицето, са стъпки които спазвам стриктно през цялата година. През топлите месеци обаче, имам нужда от по-дълбокопочистващи гел и маски, два ексфолианта, а и по-лека формула за събуждане сутрин. Разбира се не бива да забравяме и хидратацията. Независимо от температурите, кожата ни си я иска. Закъде сме и без крем с висок фактор, а и термална вода. Заложих на Avene и не съжалявам.  Последните 2 месеца помощници в почистването, ми станаха пяната за чувствителна кожа на La Roche Posay, а за по-дълбоко Avon Oriental Radiance - гела с бял чай. Любим ексфолиант е кокосовия на Oriflame, чийто аромат ме опияняваше, а едрите частички почистваха чудесно. Маската Turkish Hammam с глина от расул обожавах и се зарадвах много, когато от Avon я върнаха отново. Почиства страхотно, аромата отпуска сетивата и не изсушава. 


         Когато усетя нужда от по-силно почистване на порите, посягам към Garnier Pure Active 3 in 1. Ползвам го като скраб или маска в зоната около носа. Свива порите, премахва себума, но и изсушава малко.


         След него имам нужда от задължителна хидратация. Гел крема с алое вера на Oriflame, който реших да си взема за сезона, се оказа прекалено мазен. Не знам какво се случва с кожата ми, но това лято от носа ми бълва себум и сутрин се събуждах като тиган. Влюбена съм в аромата на крема и ми носи голямо удоволствие, на бузите и челото ми действаше добре. За носа ми обаче, НЕ!



        През повечето вечери, посягах към термалната вода и я ползвах вместо грижа.


        Не успях да открия някой страхотен шампоан, балсам или кристали, но за сметка на това, чудесно впечатление ми направиха маските: с мед на 7th heaven и с акай бери на Avon от стара лимитка Amazonian Treasure. Освен че ухаят божествено и на нещо за хапване, правят косата ми мека, гладка, подхранват, придават блясък и жизненост.


          Реших да ви споделя и най-любимите ми скрабове за стъпала изобщо. От всичко, което съм пробвала през живота си, тези двата (Velnea и Avon с морска сол) заслужават наистина 6 точки. С много и едри частици са, което помага за премахване на мъртвата кожа и разкриват меки, гладки и чисти стъпала. Ухаят на мента и море, икономични са и бюджетни.


          Най-много любимци имам от категорията аромати. Знаете че съм луда по всякакви парфюмни комбинации, но през топлите месеци съм в еуфория от мускус, зелени, кокосови, тропически и акватични солени нотки.


       Aquawoman е за онези от Вас, които харесват унисекс ароматите. Но не ухае на мъж. :) Страхотен, само че отдавна спрян от производство и си го кътам. Рефан обаче го предлагат, колежка го ползва и си заслужава да потърсите за проба поне.


        Avon Jet Femme Holiday също е спрян, а е толкова необичаен и прекрасен топъл, кокосов парфюм. За мен е лято на тропически остров в бутилка. За летните нощи, а и за през деня, когато ми е закачливо и искам нещо сладко, посягах към Summer White Sunset. Този аромат издържа толкова дълго, че за цената си под 10 лв е прекрасен. Sun di Gioia на Armani, е подобен.


       Сол, море и пясък откривам в сърцето на Estee Lauder Emerald Dream, Missoni Acqua, а в комбинация със зелена ябълка и цветни акорди -  Mel Merio Green Surprise, който е чудесен бюджетен заместител на хитовия Be Delicious на DKNY.


        Свежа зеленина с бамбук, кедър и цитруси, откривам в любимите Oriflame Amazonia & First Premier Bouquet на Van Cleef & Arpels. А мъжката Амазония е толкова акватично различна и прекрасна с цитруси, гуарана и дървесна база, че си я кътам много.


          Ако обичате бяло грозде, грейпфрут и джинджифил, непременно потърсете Parlez d'Amour Eau fraiche на Джон Галиано. Това бутилче от 30 мл струва под 20 лв в parfimo.bg и е чудесно за жегите. А и за подарък. Un jardin sur le Toit е различен, красив и стилен зелен представител. Ухае на трева, на свежи подправки и стрък бели цветя. Има един неподправен завършек, който не можете да сбъркате. Hermes са неподражаеми!


          Не можах да си открия флакона с Voyage на Hermes, който си взех във вариант на Giza, но да знаете че ми е много любим заедно със Zen (Shiseido) и Vodka on Rocks. Марката ме очарова с имитациите си. Нямат никакво спиртно начало и оставят страхотен шлейф. Особено Voyage & Vodka. Zen пък е толкова прекрасен, сега разбирам защо четях суперлативи по форумите. Чистия тюркоаз на Ralph Lauren ми носи душевно спокойствие. Най-чистия и земен аромат, който мога да нося непрекъснато!


        Дойде ред и на любимата ми декоративна козметика, без която не мога. Едва ли е тайна, че нося много червила. Тази година обаче, направих голям завой. Носих ярки, но не често и понякога дори не се харесвах с тях. Наблегнах на акцент върху очите. За да не хося със скучни и светли цветове, започнах да смесвам коралово и розово с нюд. Комбинациите ставаха супер. Хем имаше коралова нотка, хем не беше too much. Посягах към червено, малинено и чат пат фуксия, но наблягах на неутралните нюанси. От лятната лимитка на Lidl Cien Tropical Summer, не спрях да ползвам балсама с ананас. Страхотно лека формула с неустоим вкус и фини частички.


        Maybelline Color Sensational са ми вечно на сърце. Vibrant Tangerine & Vivid Rose ги нося много и всяко лято! Pink Brown от класическата им серия заедно с Avon Perfect Kiss Chic Nude, се оказаха перфектни за притъпяване на циганската жилка във Vivids. :)


        За къде съм аз без малина и фуксия. На бялата ми кожа и сини очи, изпъкват и устните изглеждат още по-сочни и пухкави. :)


       Raspberry Blush на Oriflame от луксозната им серия GG Incontro, е балсаместо и от типа на чъбитата, но има по-голяма покривност. Съдържа масло от арган, изглажда и омекотява, което го прави чудесно за жаркото слънце. А p2 Culture Spirit - Impassioned е супер идейно, защото е смесица от корал с фуксия, което го прави подходящо за цялата година. Доста пигментирано и с богата формула.


         Когато ми се носеше коралово, но с формула като балсам, посягах към Peach Petunia, а понякога и към Oriflame Studio Artist True Coral. Харесвам ги, защото са меки и мога да напластя според настроението ми.


         Отново целогодишни любими червила, а именно Avon Ultra Colour Absolute Pure Peony, както и Essence Sheer & Shine 07 Sparkling Miracle. По останалото количество в гилзата ще разберете колко ги нося. Комфортни, меки и лесни за нанасяне в движение. От второто дори си взех още едно. Спряна е серията и чаках да се появи в каталозите някога на онези страници с намалени стари продукти, защото беше голямо попадение.


         Trend it up е новата марка под шапката на дрогерии DM. Дълго разлеждах през щанда, но накрая се спрях на това чудесно тъкмо мауви розово 430 от матовата серия, за която има и моливи. Оказаха се невероятни попадения тези червила и ви препоръчвам да ги погледнете, ако сте пропуснали. Струват около 5 лв, имат кадифен финиш и са толкова комфортни за носене.
 

         Ползвах много за поредно лято водоустойчивия молив в тюркоазено на Yves Rocher. Слагах го под долните мигли като акцент, а понякога и на подвижния клепач. Издържа цял ден и не се размазва грам! За озаряване посягах към Avon Super shock Flash, а Silver преоткрих като очна линия над класическата черна. Щом 2 колежки поискаха да ги гримирам с него, значи си заслужава похвалата. Хората рядко експериментират. За устните, е разбираемо да имам нужда от класическо розово, корал и ярко розово предвид ползваните нюанси червила. p2 Match point е лимитка и ми е подарък от Германия, а е чудесен мек и пигментиран, но Avon Glimmerstick Pink bouquet е сходен и ви препоръчвам него като заместител. Водоустойчивите на Seventeen открих тази пролет и грабнах желания и дълготърсен коралов цвят, но имат разнообразие и макар да струват 10-11 лв, смятам че заслужават внимание.


         Знаете слабостта ми към красивия и поддържан маникюр. Имам много лакове, но няма как да ви покажа всичко, затова подбрах 5 любимеца, които нося абсолютно всяко лято. Това са пясъка на Zoya Godiva, разкошния ярък ментов крем Kiko Mint Milk, ананасовия им Cupcake, както и най-готините неонови Models Own Pink Punch & Bubblegum.




        Много дами носят само слънцезащита и лек тониран крем на лицето си в горещините.... или дори само пудра, но за мен фдт върви през цялата година. Ползвам по-леки формули като Oriflame GG Mineral Therapy, а понякога като искам безупречна база и към по-покривни (Essence Camouflage). Харесах и strobing cream на Aura, който смесвах с фдт или нанасях пред тях. А техния Shine Killer, ми е голям помощник в зоната около носа. Само с тази пудра грима ми се задържа на място и без да изчезне.


         Заради сухата ми околоочна зона, не можех да пропусна и хидратиращи крем през ноща (Oriflame Royal Velvet), а сутрин успокояващия гел на Yves Rocher. Незаменими са!
          Преди години не се "споразумяхме" със спиралата Wonderlash. Дали от Орифлейм са променили формулата, но този вариант The One с по-наситени пигменти, е един път. Дълги, разделени и извити мигли до веждите. Не се размазва и рони. Най-ползван хайлайтър, а и като цяло за  контуриране с озаряване, се спуках да ползвам палитрата от City Lights на Aura. Не се разпрашват, стоят красиво и блясъка е умерен при нанасяне с пухкави четки. Започнала съм направо да ги дълбая, което е показателно колко ми харесаха! Строубинг стика също не е никак лош и макар по-рядко, го ползвах с удоволствие.


         И това лято посягах към прасковената палитра на Too Faced за закачлив и цветен грим на очите, но и ружа който си взех към нея е супер сладурски. Не е много пигментиран, но пък акцента трябва да е върху една част от лицето ни. Не мога да не спомена и най-прекрасната палитра от тазгодишните ми летни придобивки, а именно MAC Fruit a-la-la. Влюбена съм в нея! Невероятно красиви цветове, качество и опаковка!


          Труден ми беше избора за бронзиращи пудри, защото имам 10-ина, а и ружове. Но се улових че посягах много и често към The Body Shop-ската и Flormar-ската стара чиния. Вече след обновяването и подмяната на стелажа с "Pretty", опаковките и някои нови продукти, тази пудра е претърпяла промяна - вече е с големина и кутия като на компактните пудри, но сякаш са запазили цветовете. В Лили видях 01, 02 и 03. MAC Springsheen & Milani Baked Luminoso ги изтезавах доста и е цяло чудо, че не съм им видяла дъното.


        Имам много четки, но тези на Zoeva заедно Expert-a за фдт и контуриращата за коректор и сетвате на пудрата под очите на Real Techniques, ползвам почти ежедневно и заслужават да получат 6-ца. Имитацията на Японката на Nars пък, ми беше незаменима за бронзираща пудра и контур.


        Доживях и аз да пробвам Morphe. Най-често посягах към G4 от Metal серията им, за да нанеса фдт и за преливки, големи помощници ми бяха M505 и E22.


        Знаете че имам сравнително плътни и хубави вежди, но понякога имам нужда от продукт за перфектен завършек на грима си и това е тази пудра на Impala. Много пигментирана и не мърда цял ден!


         Не ходим само гримирани и парфюмирани, затова малко внимание да обърнем и на облеклото с обувките! А аксесоарите през лятото са направо задължителни. Малки кокетни чанти с чифт обеци, цветни гривни и шалове правят цялостния вид много по-красив!

         Ако не ми беше подарила скъпа приятелка тази чанта Atmosphere, може би никога не бих й обърнала внимание в магазин. А я нося толкова много, и то през цялата година. Не знам как е улучила цвят, форма и големина, но ми пасва с безброй рокли, поли, панталони, обувки и каквото се сетите. Толкова я обичам! Не само за ежедневието, но и за вечерни излизания, ми е идеална.


        Много исках портфейл на River Island, след като колежка и позната ме плениха с техни модели. Затова бях повече от щастлива когато държах в ръцете си тази красота. Жълтото започна да се зацапва, но не съжалявам. Много стабилен и качествен е като цяло. Цените им са между 18 и 20 паунда.


        Купих няколко чифта сандали. Тези от магазин Romika ми харесаха много и са супер удобни, обаче след петото обуване, се разлепиха. За естествена кожа, според мен е излагация и се разочаровах. Гаранцията беше минала и когато отидох просто да ги покажа в магазина, ги видях намалени на 29 лв. Занесох да ми ги залепят, но отново виждам че ще се отлепят и съм леко ядосана. Не за парите, а защото ги харесвам и вероятно няма да мога да ги нося много.


       Тези сладурковци с помпоните са удобни и супер леки, и също нося още. Етно мотивите по каишките са чудни и догодина смятам да ги обувам за настроение. :)


         Откакто си направих гривни с естествени камъни за всеки сезон, винаги намирам по една за ежедневните ми тоалети. Имам около 15, но тези са ми най-тематични и идеални за почивки.
 

         Наскоро си взех обиците с черешки и получих толкова комплименти за тях, че макар да съм ги носила само броени пъти, съгласете се -  невероятно попадение са! Другите са от един комплект на Avon и винаги когато бързам, но искам да сложа, посягам към тях.


        Това интересно колие с червени акценти, също много харесвам и нося целогодишно. Особено с червени устни, бяла или зелена риза!


        Чокърите станаха доста популярни, вероятно не подминаха и вас. Аз си направих няколко, но тези двата винаги обират овациите. Носих ги и през зимата, но имам подходящи рокли и сега, затова им се наслаждавах и досега.


        На последно място, но не в сърцето ми, е тази чанта - тип торба с плетена дръжка и висулка на ципа. Имам я трето лято и все още не ми е омръзнала. Дразни ме, че трудно се намира нещо в нея и все ровя като луда, обаче модела и цвета ми пасват на доста визии.
Оказа се и здрава, затова ще я нося докато не се предаде. :)


         След вълната от продукти, ароматни изкушения и аксесоари, е ред и на гардеробните ми находки. Последни години наблягам на рокли и реших да ви покажа някои от любимите ми. Имам всякакви цветове, нося различни стилове и като цяло този сезон ми дава най-голямо поле за изява и експерименти.
          Една от вечните ми любими рокли, е тази в жълто. Неслучайно всеки път като съм с нея получавам комплименти. Цвета й е толкова свежарски и грабва окото... и модела ми пасва чудесно на фигурата, затова я нося много и нямам търпение да идва лятото!




        Комплиментите за тази кобалтово синя рокля, която си взех на майтап от Sportsdirect са също толкова много. Вече ми се захаби и ще трябва да я нося у дома или в квартала, но си я обичам безкрайно!



      Ментата присъства навсякъде в моето ежедневие. Маникюр, пуловери, декорация у дома, дори кухнята си направих в този цвят и този топ харесах толкова, че го избрах за снимките за рождения си ден тази година. Колието с диадема на Биби Копоева продължавам да нося и се замислям за второ. Колежките все си правят майтап, че ще си откраднат блокчето Lindt. :)


   
       Остарях с година, но и помъдрях. Освен че се отдадох на кулинарни експерименти откакто не живея с родителите ми, открих че има скрит талант в мен и се справям успешно в кухнята. Като се има предвид, че преди не знаех откъде се включва фурната и пералнята, не можех да си приготвя дори яйца, сама се научих на много. Наблегнах на пресните зеленчуци, и докато миналото лято се спуках да си приготвям мусака от тиквички, тази се влюбих в рулото от тях. Нямам снимки на моите, но ще ви оставя рецептата на Теди Титова. Черпих познати и колеги с него. Нямаше никакви забележки. Замествам единствено крема сиренето и майонезата с краве сирене (натрошено), понеже не съм фен на тези 2 продукта. Хапвам рулото като основно ядене със салата, както топло, така и студено. Все още има тиквички, а и хубави чушки, затова го опитайте непременно. Много е вкусно!


         Не мога да не спомена и любимите си вкусове сладоледи! Преоткрих Raffy Tobble (тоблерон), който миналото лято не знам защо не харесах. Не е толкова сладък колкото течния шоколад, но е също толкова маслен и има парченца с шоколад. Вкуса на лешници се усеща добре и вече ми е голям фаворит. Опитах кокосовите Jamaica & Raffy, но вторият ми легна на сърце и винаги като видя, си вземам. Радвам се че най-накрая заредиха и Виолетка, защото умирах за такава и съм влюбена. Толкова вкусна е, като бонбонките от едно време. Успях да пробвам още няколко вида последните 2 месеца и бих ви препоръчала да пробвате Baileys, синята дъвка, Malaga (с вкус на ром), Лимон, Диня и Банан. Много харесах и Малината, която е сорбе. Лимона също е прекрасен и супер ароматен!


         Uncle Charly заслужават похвали. Цените са ниски, а вкусовете доста приятни и в пъти предпочитам пред Nestle. Последните ги бойкотирам вече от години. Цените им станах двойни и все едно ям лед. Дори белият им Бос, който обожавах развалиха.


     Повечето колеги ядяха Рафи и се мръщеха на друг, но ми се довериха и толкова им хареса, че когато кажех "отивам за сладолед, някой иска ли", ме питаха за Чичо ти Чарли ли :D и настояваха за него. В кутийките шоколад с ванилия и плодовите, фунийките страчатела и от big Charly на клечка шам фъстъка с глазура от бял шоколад + бискотино, са ни топ! Запалих и приятелка, която всеки път като ни се хапваше докато се разхождахме, ме молеше да търсим техен фризер.
      Това бяха моите любимци, които продължавам да ползвам, обличам и хапвам. А кои са вашите? Изкушете ме с нещо ново и различно. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар