сряда, 27 септември 2017 г.

Съботен шопинг в Одрин

      Не мина много от последното ми ходене до Одрин. Преди 2 месеца направих добър улов, но много обичам да правим разходки до там и целта ми този път беше кожено яке. Исках да си взема черно от естествена (агнешка) кожа. Не знам как го реших това, но се бях се заинатила. Проверих първо цените тук в града, в магазин Рони желания спортно-елегантен модел струва 700 лв, като в момента имаше намаление със 100 лв. Въпреки това, ми се стори прекалено и си измислих причина да скокнем до комшиите.


        Първо се отбихме до центъра, защото ми препоръчаха магазинче отдясно до Селимие, но не го открихме и малко съжалявам. Минали сме от другата страна на джамията. Местните ни упътиха до друг, но там не открих своето. Малко ядосана бях, обаче явно не ми е било писано. Решихме да не губим повече време и се отпратихме отново към Ераста. Стана ми любим този търговски център. Просторен е, има интересни магазини и голям избор от заведения за хранене, сладкарници и кафенета. Не че и в столичните молове няма, но там блъсканицата за мен е по-голяма и не съм и особен фен. А и не всички живеем в София.



        Този път малко след като влезнахме в Ераста, се отправихме към последния етаж, защото стана време за обяд и избрахме Kumpirbox. Ако не сте чували, кумпирите са печени (големи) картофи, които се разрязват по дължината и се пълнят със салати, зеленчуци и сосове по избор. Казват им картофени сандвичи. Аз не съм опитвала, макар че когато бях в Истанбул през 2014 ми се искаше. В големия мегаполис, тяхното най-популярно място за хапване е квартала Ортакьой. Ние обаче си избрахме пилешки късчета с барбекю сос, аз със сметана, кашкавал и гъби, а баща ми пилешко филе. Единствено картофките към него не ни харесаха. Всичко друго обаче беше чудесно. Приготвиха го за 10 минути и порциите бяха огромни.



       Цените за качеството и количеството на храната, са напълно приемливи и дори бих казала ниски. Порциите с пилешко са по 17 лири, а тези с пържолите по 20. Кумпирите започват от 7,50 лири и стигат до 14,50. В останалите заведения също бяха сходни и стигаха до около 25 за порция. Но както и друг път съм казвала - оставям си парите с кеф, защото турците знаят как да обслужват и печелят клиентите. Любезни и усмихнати си, не се цупят и ти сервират вкусна храна!



         Впечатлението ми от Mado е същото. Направо съм влюбена в това заведение и нямам търпение да отида пак. Казвам заведение, макар че е повече сладкарница за мен, защото спорихме във форума и видях в менюто има не само десерти. Предлагат разни сандвичи, хапки и подобни на салатки храни. Не е евтино, но си заслужава! Поръчахме си турски чай и докато приготвят останалото, го сервираха с вкусни шоколадови бисквитки с аромат на портокал. Още тук ме спечелиха.


          Аз не харесвам много черен чай, защото ми идва силен, но техния обожавам. Големи майстори са! Щом компанията, която пие кафе, си поръча с мен и го одобри, е ясно.


          Времето беше чудесно и избрахме да седнем на терасата, но и интериора вътре е много уютен.



     Поръчахме кюнефе, трилече и чийзкейк със сладко от кайсии. Божествени бяха! Няма да се вписвам в подобни описания за всеки от тях, защото има много клипове, снимки и информация в нета и инстаграм. Ще спомена само че турския сладолед, който сервират като допълнение към кюнефето, баклавата и кадаифа, е безумен. Като масло е, но с много лек и неутрален вкус. Чудесно се допълва към тези десерти. Исках да опитам прословутия им каймак, но не успях да разбера от сервитьора дали нямат и техния сладолед го наподобява. Въпреки това, останах повече от доволна! Десертите са между 12 и 18 лири, обаче парите ви сами излизат от портмонето.



        Продължавам с козметичната част, която няма да е обширна този път. Но ще спомена какво е изгодно да се купи в момента. Имаше стелаж на Gosh в gratis в Марги. Магазина там е нов и по-голям. Имаше много хора, на касата се чакаше по 10 минути на опашка!



        Не успях да купя много козметика и дрехи, но и нямам нужда. Не ми се трупат четки, сенки, червила и каквото и друго да било. Взех си нещичко, което харесах предния път и бройка от любим аксесоар. Затова всъщност няма да видите много от тях. Наблегнах на стоки за дома, за които съм много щастлива и смятам че дори затова си заслужава да се ходи на пазар в града. Не мога да не спомена обаче, че имаше доста намаления. Козметичните са gratis & watsons. Там Real Techniques и The Balm бяха с 50 %, Gosh & Sleek имаха 40 %.


     Wet n'wild също, Note и други. Не обърнах внимание на марки като L'oreal, Maybelline, Max Factor, Golden Rose & Flormar, но ги имаме тук и не ми бяха интересни. Предния път си харесах шампоана с кокосово мляко на ogx, обаче цената му от 50 лири ме спря. Този път като видях, че и той е намален, го грабнах. Имаше минута колебание заради 5-те чисто нови в запас, но си казах "кога и дали ще хвана такова намаление точно на тази марка". Чудех се между него и другия с кокосова вода, обаче не сгреших. Вече се измих веднъж с него и съм доволна. Мека, чиста, пухкава и блестяща направи косата ми. Количеството е нетипично - 385 мл, но смятам че си заслужава парите. Ухае като кокосовата серия на The Body Shop.


     Не можах да не уважа и RT. Колебаех се за скосената контурираща четка, но колко ли щях да я ползвам. И така се запасих с още една от любимата ми четка за фдт - Expert. За 25 лири (0,48 лв е 1 TL), си струваше. Купих я от watsons. Заедно с една корейска марка за хидратация. Да пробвам и аз прословутата им козметика на корейците. Сутринта още бях тествала на ръка течните матови червила на the Balm в gratis (суоча ми стоя 2 дни!) и затова когато влезнах отново в магазина им в Margi Outlet, си казах вземи си едно да не го мислиш. Избрах "Sincere". Те струваха по 26,90 TL. Палитрата "Nude beach" ме привлича и тя също беше намалена от 120 на 72 лири, но цветовете ги намирам за сходни със Zoeva Cocoa Blend и не ми се ще да трупам близки.


        Скромно, но от сърце се сдобих само с това:

        Минах през Флормар, но не ме грабна нищо от последната им колекция Snapstar. Отбих се и в MAC да пробвам нюд червилата от колекцията на Nicki Minaj и харесах едното, обаче твърдо съм решила да не купувам нови. Освен това някак не ми се даваха 80 лири, та геройски излезнах от там.


        Влезнах да видя и асортимента на Yves Rocher. Намаления имаше и там, но бях пас. С това приключих козметичната част. Всъщност последно си купих 4-те неща, когато овършах всичко друго. Дадох си дума да не купувам и пълня шкафовете, и мисля че успях. Взех изгодни и неналични тук продукти.
        Бях харесала доста рокли от сайта на Koton, но останах меко казано разочарована. Имаше още много от лятната стока, а есенните не ме грабнаха изобщо. И тази есен преобладават горчица, карамел, горскозелено, бордо и синьо. Има и доста цветни мотиви. Повечето набелязани от мен модели, не бяха налични. Харесах сако и пола в кобалтовосиньо, но материята е от тези, които при закачане ще си проличи веднага и ще се разръфа, затова и се въздържах. А и модела на долната част не ми допадна нещо. Още мисля сакото, но може би ще срещна по-хубаво.



        Съответно не си купих нищо. Цените им не са ниски, а качеството куца. Да не говоря, че в магазина им в Margi сякаш влезнах в Мания. Тотална цигания. Всичко нахвърляно и като бит пазар. Избрах си тази пола от gethit, защото беше без пари - 15 лири.



       И след третото влизане в deFacto, си харесах тази рокля. Мотивите ми напомнят на двореца Топкапъ и като цяло Турция.


        На касата зад мен стояха чоропогащниците и клиновете, та си взех един в черно за идния студ. Бяха по 10 лири.



         До тук с козметичните и гардеробни придобивки. Надолу ще видите няколко домакински попълнения и спални комплекти от Linens. Знаете че са ми слабост и напоследък се увличам по тях. А този магазин ми е любим! Ако имах място и възможност, щях да изкупя всичко.



         От година исках хубави ножове с поставка за тях и намаленията ме подтикнаха да се сдобия с този комплект. Баща ми ги избра и се надявам да ми служат вярно дълги години.


         Иноксовото покритие си пасва с уредите и дръжките на шкафчетата ми и остава само да режат. На вид са екстра!
 

         Имах нужда от нова дъска, а ментовата хавлия и лъжичката са ви ясни. Всичко що е мента, трябва да е мое. Просто не мога да устоя.




        Бях луднала на тема TAC и на всяка цена исках да си купя техен комплект. Щяхме да ходим до фабриката им, но след като видях в Linens, набързо се отказахме. След кратко разглеждане, се спрях на бял с дантела и един от тенсел на бледолилави цветя.


 

     Тенсела е материя от изцяло естествени влакна, чийто минус е слабото задържане не цветовете. Надявам се да не избелеят бързо. Много фина и нежна е на пипане.




      Този също беше много красив, обаче на почти двойна цена от горния и реших че няма смисъл заради едната шарка да изтърся 100 и няколко лири отгоре.


      От Karaca Home съм пас, а и там е имало дооооста добри попадения на безумно ниски цени (от съблогърка е информацията). Затова ако пътувате, отбийте се в магазина в Margi.
      Преди да тръгнем минахме през Margi, за да видя якетата и в Derimod, но и там цените не бяха приятни. Макар и намаленията, най-евтиното което харесах струваше 700 лири и се прибрах с празни ръце. За няколко обличания през есента и пролетта, се въздържах.


        На границата окъсняхме малко, защото хванахме смяната на митничарите и след 2 часа минахме. Но не съжалявам и веднага при първа възможност бих хванала паспорта за следващата разходка.

2 коментара:

  1. Много ми беше интересен този пост, особено храната! Тези червила на MAC са голямо изкушение, но и аз съм пас.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моето притеснение за червилата изобщо, е че ше започнат да имат мирис на гранясало и затова вече не ми се купува особено. А и имам от всички цветове, които нося и харесвам. Храната беше супер и дори за едната разходка, да опиташ кухнята им, си струва.

      Изтриване