неделя, 29 октомври 2017 г.

7th heaven - маски за лице, коса и ръце

      Откакто 7th heaven (Montagne Jeunesse) се появиха на нашия пазар, са едни от най-предпочитаните маски за лице. Имат хубав състав, ароматите на повечето са страхотни, едно саше струва 2,50-3 лв и не стигат само за веднъж. А и дават страхотни резултати. Затова станаха толкова харесвани, купувани и препоръчвани. Аз също съм им голям фен и винаги имам по няколко в запас.
       Към днешна дата съм пробвала доста от тях. Някои съм купувала от дрогерии Лили, други съм си поръчвала от beautycosmetic.biz и последно в началото на пролетта, получих 9 бр. за проба от вносителите (цък).




       Ако за първи път попадате на информация за тях, марката е британска. Предлагат основно маски за лице и от там всъщност започнаха, но в последните години се появиха за коса, ръце и стъпала. Има и сашета с ексфолианти - един с кайсия по спомен, който не се предлага тук и аз съм си го купувала от дрогерия в Турция, както и някои от маските за лице са с частички.
        Допадат ми не само заради състава и ароматите, а и защото има за различни типове кожа, под различна форма - шийт, кремообразни, глинени, ексфолииращи, отлепящи са и затоплящи.
Определено е помислено за всеки вкус. Предлагат и комплекти за път, което е супер. А тази година пуснаха и на 4 вида в туби по 150 мл на цена около 15 лв. Ако сте си харесали някоя много, да си я купите в голяма опаковка.


        Ще започна с маските за коса, а именно вариантите с папая, кокос и манука мед. В Лили съм виждала и още един вид - с арган, но не съм я пробвала.


         Една от най-любимите ми маски изобщо стана Manuka honey. Ухае невероятно силно и чувствено на мед. На крем, на току що извадени от кошера пити с пресен и гъст мед. Много достоверен и естествен аромат. Консистенцията е бяла и гъста кремообразна. Подхранва в дълбочина косата, прави я мека и блестяща. Освен това ми стигна за поне 3 използвания. Нанасям по дължините и след 5 мин. изплаквам. Чудесна е за суха и безжизнена коса. Знаете свойствата на меда, затова си направете една терапия след изгарящото слънце и солената вода с тази разкошна маска с мед манука.


        За Coconut protein също мога да кажа хубави неща. Тя е по-лека версия на горната. Ухае много хубаво на кокос. Напомня ми на кокосов крем за хапване. Консистенцията е отново кремообразна, но по-млечна и наподобява лосион. Прави косата блестяща и мека, предпочитам да я ползвам когато имам нужда от лека хидратация и искам да запазя обема си. Тази с меда може да утежни фината коса, затова пробвайте кокосовата. Pulped Papaya** има най-готиния и свежарски екзотичен аромат. Ухае буквално на пресен плод папая и това доставя голямо удоволствие при употребата й. Нейната консистенция е най-лека от трите маски, но и ефекта е слаб. Аз лично освен аромата, не забелязах да направи нещо за косата ми. Правих омбре това лято, като то изобщо не повлия в състоянието й. Не е изтощена дори в краищата. Иначе папаята се усеща дори след баня и подсушаване, но според мен е ок само като ежедневна грижа и за нормална коси без претенции.


        Само аргановата още заобикалям и ще се радвам да ми споделите, ако имате отзиви за нея.
        За пръв път ползвам маска за ръце и не очаквах да видя ефект, но това нещо Soften Glove Masques** буквално ми скри шапката с хидратация, подхранване и мека кожа след употреба. Ръкавици са, в които вътре има обилно количество продукт и стигат за не една, а поне 3-4 употреби. Аромата е лек и доста приятен. Прави ръцете ми като бебешки. Толкова гладки, меки и подхранени не съм ги виждала от много време и с почти никой крем. Веднага бих си купила нова опаковка, както и за майка ми, но в Лили за съжаление не съм я виждала.



        Aloe Vera Face Spa е шийт маска, напоена със сок от алое вера и зелен чай. Трябва да успокои кожата, витализира и почисти. За мен обаче е безполезна. Не видях някакъв ефект, освен леко охлаждане и релакс като я сложих. Нито ми избистри тена, да не говорим за почистване. Идеята не е лоша, но изпълнението куца или поне за моята нормална към суха кожа не успя да направи нещо. Можете да я ползвате 2 пъти, като след първия защипете пакетчето с щипка и приберете в хладилника.




         Маската с масло от авокадо и орех взех и съм виждала само в beautycosmetic.biz за сега.
Те са ексфолииращи и с по-малък грамаж от останалите, но се продават по 2. Все още не съм пробвала този вид и веднага щом се поправя, ще ъпдейтна публикацията с информация за нея.



          Black Seaweed Peel-off е от класическите пилинг маски. Аз като цяло не съм им фен, защото имам доста мъх по лицето и обикновено не виждам добро почистване, което и да се задържи поне един ден. А и свалянето при някои е болезнено. Тази не беше лоша, но както казах не е от предпочитаните от мен маски. Аромата е по-особен и не е за всеки.


      Мека и гладка е кожата, но не почиства в дълбочина. Сашето стига за 2 пъти по спомен.


       Другата отлепяща с чаено дърво (Tea tree Peel-off**), ми е долу горе сходна като ефект. Сякаш е идея по-лек вариант, но както всички пробвани маски от този тип, тя премахва повърхностния слой и след часове няма следи от нея.


        Ексфолианта с кайсия не беше лош продукт, но сякаш не ме впечатли чак толкова, за да го купувам като пътувам до Турция. Има го в Watsons (gratis), но не съм го подновявала за сега. Ползвала съм го преди 2-3 години, но помня че е гъст като паста, подобно на трици и почиства като стандартен скраб. Има средни по големина частички. Стигна за около 3 пъти. Ако сте ползвали ексфолианти с орехови черупки, нещо такова е този.



      Iced Crystal Masque** е изключително приятна. Има много свеж, морски и охлаждащ аромат. Ухаеше на мента, на минерали и на хладна зеленина. Тя е по-скоро ексфолиант, но я оставям за няколко минути и действа като дъвки Airwaves. Сякаш отпушва порите и сетивата, особено лятото ми беше фаворит. Както виждате по пръстите, в нея има масла и не изсушава грам. С удоволствие ще я подновя.


        Кожата след нея е чиста, мека, гладка и подхранена. С 2 ръце ви я препоръчвам!


        Дойде ред и на най-харесваните маски може би, а именно шоколадовите. И не мислете, че славата им е само заради аромата. Правят почти чудеса. Почистват порите в дълбочина, гъсти глинени са и ви е нужно много малко количество, не изсушават допълнително и кожата след тях е бебешки мека и гладка. Тази с белия шоколад дори, забелязах че ми помага когато имам пъпчици и хващат коричка след нея. Тя обаче има леко изкуствен аромат според мен и ухае на онези пакетчета с горещ шоколад за пиене La festa.


          Chocolate Mud Masque** стигат буквално за поне 5 обилни нанасания. Особено сега в по-хладното, ги ползвам само около носа, брадичката и ако имам някакви пъпчици по челото, та стигат за цял месец. Аромата на моменти ми идва и леко странен, има и някаква странна нотка, не е гадна, но ако я нямаше би било по-добре. Но като цяло съм много доволна от ефекта и непременно ще ги подновя. Не виждате затоплящата шоколадова маска с портокал, но нея пробвах първа преди години и ме зашемети.


     Тогава и започнах да се интересувам от марката. Толкова ми хареса, колкото и маската с шоколад и ягода на Freeman. Сашето стигна за 5-6 плътни намазвания, а кожата ми се преобразяваше всеки път. Разликата с горните е, че е като топъл течен тъмен шоколад и те отвява с аромат, действие и текстура.


       Glacial Clay Spa** за мен беше странна. Шийт маска, но напоена с продукт, подобен на глинените маски. И който изсъхва след минути като тях, когато я залепите за лицето си. Има свеж арктически аромат, но както и от маската със зелен чай, не можах да забележа кой знае какъв ефект. Може би има почистване, заедно с леко изсушаване сякаш и действието и е повърхностно. Интересна е, но не незаменима.


       За сметка на това, Skin Polisher** е невероятно добра. За пръв път попадам на толкова добре подхранваща и хидратираща маска, която и почиства чудесно. А като прибавим и ужасно готиния аромат на мед и мляко, не мога да не ви я препоръчам. За нормални към сухи кожа, е върха! Текстурата е бледожълта на цвят и гъста кремообразна. Ако нанесете по-тънък слой, попива като крем. Отмивам я с топла вода и кожата ми е като обновена.




        Creamy Coconut**, Dry Skin Mask & Strawberry Souffle** са маски за суха кожа, които обещаваат хидратация и успокояване. От бюджетните предложения, тези са ми любими и вече няколко пъти препоръчвам. Кокосовата не е с най-хубавия аромат, за мен има химически намек, но е приятна и дава лека хидратация. Кремообразна е и позволява да се нанесе повече продукт. Тази с боровинка има свеж аромат и не се усеща плода особено, обаче пък дава добра доза подхранване и определено грижата след нея се абсорбира по-добре. Последна, но и най-любима заради разкошния и супер вкусен аромат, е Ягодово суфле. Мирише на някакъв крем за ядене с пресни ягоди. Почиства, освежава и прави кожата мека. Глезотия е, но всъщност върши перфектна работа за есента. Това ми е второ саше от нея, първото си купих сама и много се зарадвах като я видях в кутията.



        Подобно на маската за ръце, и Amore Rose за лице ми хареса много. За съжаление и нея обаче не съм срещала в Лили. Тази маска ухае страхотно и нежно на рози, да на български рози, но не натрапчиво. Почиства идеално, омекотява и действа особено на участъци като T-зоната и челото. Имам нужда от крем след нея, но не изсушава прекомерно. По-скоро оставя матирана кожата.


        Sauna Masque е интересна и приятна маска, също като затоплящата с горещия шоколад и портокала. Тя също затопля доста добре и отваря порите. Почистващия й ефект обаче, не е толкова силен и като цяло не прави нещо уау. Аз бих ви препоръчала шоколадовата им.


       Ползвала съм и тази с Dragon Fruit Sauna, но също като нея не прави кой знае какво. Вече съм писала за нея в стар пост, затова ще копирам информацията от там: Има много готин ярко розов цвят и частици от киви/драконов плод. Мирише супер сладурско плодово и веднага се затопля при допир с кожата, почиства я, но не очаквайте чудеса. Трябва да не стоите прекалено дълго, защото започва да се стича и да влиза в устата ви, при което ще усетите освен сладък и леко горчив вкус.


        В момента в Лили виждам че предлагат други 2 самозатоплящи се маски - Red Hot Earth Sauna & Hot Spring Sauna, но не съм ги пробвала тях.
       За Fruit Smoothie честно казано вече нямам никакви спомени, защото я ползвах отдавна. Не я запомних с невероятен ефект, но и нищо лошо не видях сякаш. Трябва да си взема ново саше, за да разбера дали ще се заобичаме.


          Мисля че съм имала и Super-Fruit Mud, но е минала през ръцете ми отдавна и нямам никакъв спомен за нея. Mud Pac купувах за колежка с много мазна кожа и каза че почиства доста силно, дори и изсушила. Което значи че за сухи кожа, ще е ок само през лятото.
         Както прочетохте, маските 7the heaven са чудесно бюджетно предложение и имат големи попадения, които с удоволствие подновявам и ще правя за в бъдеще. Набелязала съм Banana & Honey за проба, ако видя някъде. Подарявам на приятелки и препоръчвам. Има няколко слаби за мен, но са броени и не го отчитам като минус. Знаете колко различни са кожите и нуждите ни, така че нещо което на мен не ми е допаднало, при вас може да има обратен ефект. Пробвайте ги и се убедете!


       Предоставените ми от PR сашета, отбелязах със знак * .

1 коментар:

  1. Страхотен пост, благодаря, отбелязвам си го и следващия път като се чудя коя да взема, ще се върна към него.
    Маската с алое и зелен чай не ти е направила впечатление, понеже си с нормална кожа. Зеленият чай като съставка в шийт маски ми е номер 1 фаворит - когато съм била изложена на слънце или когато кожата ми е раздразнена, или леко опъваща в резултат на дехидратация (след тежка вечер). Тази конкретно не съм пробвала, но ако е добре формулирана маска, е магия. Нямам в запас в момента и искрено страдам!

    ОтговорИзтриване