четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Avon Mark Liquid lip lacquer Matte TKO & Pinking about you

       От днес новите течни матови червила Liquid Lip Lacquer Matte и с блясък (Lip lacquer shine) от серията на Avon Mark, са налични за поръчка. Цената им в настоящата, както и е следващата брошура е 6,49 лв. Получих мостри на 2 от матираните цветове и реших да ви кажа с няколко думи какво мисля за тях. За съжаление не видях в листовката за представители да има посочени, така че вероятно са пуснали само на представителите и не мога да ви кажа ще имате ли възможност да си купите за проба. Но пък любимката ми Petra от adjustingbeauty винаги прави страхотни снимки и ако искате, вижте нейните суочове.





        Не съм пробвала всички матови формули на пазара, но тази се открои с голям комфорт и трайност. Носих навън само TKO!, защото Pinking about you ме прави като мъртвец и нямаше как да излезна с него.


        Текстурата е като гъст крем и наподобява кадифена, но малко след нанасяне се матира и изсъхва до почти пълен мат. Трансферира се обаче, което не е голям проблем, защото издържа дори на хранене. Стига да не е прекалено мазно.


         Както виждате Pinking about you изглежда много красив светъл розов цвят, но е пудрен. Може би и затова не пасва дори на Petra. Стои като тебешир и подчертава всеки недостатък по устните. Впива се и в бръчиците. Напомня ми на дълготрайните течни матови червила на Golden Rose. Бях ви показала точно един подобен нюанс и той ми стоеше също толкова кофти.


       За разлика от него, TKO! се оказа просто разкошен. Идеалната фуксия - без да е твърде ярка или светла, стои много лолитско. Цвета изисква напластяване или поне при нанасянето с четка, но веднъж щом попие, при мен издържа да не кажа почти цял работен ден. Сутрин го поставям в 8 ч. и след като обядвам, в 13 ч. е почти непокътнат.


        Той не подчертава сухите участъци и е изключително комфортен. Не го усещам и не ми изсушава допълнително устните. Не се събира във вътрешната линия и най-важното е, че се изтрива равномерно и постепенно. Остава цвят като стейн.


         Червилата имат много лек аромат, като на дъвка, но е едва доловим и нямат вкус.


        Според ревютата, които съм изчела за матовите формули изобщо и опита ми, насочете се към червените и по-наситените розови нюанси. Такива са: Dare to Bare, TKO, Flushed, Orange you happy, Head turner, Irresistible. Нюдовете като Pinking About you и Whipped latte са капризни и отиват на малко хора (доста бледи) с определен подтон на кожата, а прекалено тъмните вамп цветове изискват внимание при нанасянето, молив и обикновено не стоят равномерно (в случая Fabulosity и Passion it).




       Обикновено толкова светли нюанси при мен са ок с тъмен грим на очите, но не и в случая.




Няма коментари:

Публикуване на коментар