сряда, 18 октомври 2017 г.

Flormar Baked Blush 09 Soft Coral

    Baked ружовете според мен са едни от най-сполучливите и интересни продукти, които козметичната индустрия е създала. Не само заради красивите "венички" в тях, но и ефекта върху кожа е страхотен. Блестят разкошно и са големи хамелеони. Някои нюанси могат да се ползват в зависимост от тена за руж, хайлайтър, а и като бронзиращи пудри на скулите. Имат не само много предназначения, но са и супер икономични. Стигат за няколко години, ако не ползвате само един руж. Единствено някои са предразположени към лесно чупене, но когато внимавате няма да имате проблем.

     Хубавото на този продукт е, че дори най-бюджетните марки в дрогериите като Golden Rose, Flormar & Gabrini, са успели да направят много сполучливи версии и не виждам смисъл да се дават 50-60 лв за МАК например. Печените ружове на Милани са по-евтини, обаче с тях можете да се сдобиете от чужбина и с поръчка, а не всеки има такава възможност. На нашия пазар вече има и като цветове, и като формула страхотни попадения. Днес ще си говорим за едно такова, а именно новата подмарка на Flormar - Pretty в цвят 09 Soft coral.




      Опаковката за мен е прилична и не мисля че има какво повече да се желае. По-добре изглежда от предишните черни. Вижда се цвета, затваря се стабилно с щракване и е запечатана с предпазен стикер. Редовната цена е около 11 лв, но докрая на месеца мисля че са намалени на 8,40 лв. в Лили.  Заслужава си да ги погледнете.


      Формулата отговаря на името и е наистина добре печена. С мека четка и лек допир почти не се отнема цвят. Не се и разпрашва току така. Нужно е стабилно завъртане и за по-силен пигмент върху кожата, да вземете 2 или 3 пъти от него. Но пък това е плюс, когато искате едва загатнат и дискретен грим. При напластяване, ефекта е още по-красив. Soft coral стои ту прасковено, ту розово при мен. Зависи фдт-ена ми с какъв подтон е. Но бих казала, че това е един универсален нюанс, защото последния месец носих почти само него и с всякакви червила, сенки....с всичко стоеше добре. Бих го определила като розов корал. Върху моята кожа го виждам като смесица между Milani Baked Coralina & Luminoso.


     Тези от Вас, които имат Luminoso знаят какъв неутрален прасковено нюдест цвят придава. И при този е така, но има по-коралови оттенъци. Няма нищо оранжево обаче. Намирам допирни точки и с МАС Springsheen, но той е по-розов.


       На суочовете ръката ми излезна по-тъмна на някои снимки, затова вмъкнах една в малък размер, за да видите че и на дами с повече тен стои красиво и изпъкват частички в златисто сякаш.


      Ружа се прелива лесно и частиците му не са едри като брокати. Затова няма как да заприличате на диско топка. Дори е прекалено дискретен. Издържа почти цял работен ден, само при по-топло време или мазна кожа избледнява или пада бързо. Не съм забелязала да става на петна.


      Soft coral е чудесен и свежарско цвят, който бих носила ежедневно и през цялата година с всякакъв грим на очите и устните. Ползвах го много откакто го купих и в момента изглежда като нов! Бих го купила и за подарък, което може да говори за колко сполучлив го намирам. Останалите цветове също са чудни и бихте си избрали поне един.



Няма коментари:

Публикуване на коментар