вторник, 17 октомври 2017 г.

Givenchy Phenomen'Eyes Mascara

       Phenomen'Eyes не е нова спирала, но определено привлича внимание с интересната си "сфериста" четка. Устойчива е на размазване и с интензивен черен пигмент. Извива, подчертава и укрепва миглите. Придава им дължина. Формулата се отличава с нов хидратиращ полимер, който предотвратява размазването и полимер с тройно действие. Производителя обещава също и лесно нанасяне, влакна които трябва лесно да обхванат дори най-късите мигли и разделяне.


         Идеята за спиралата е дошла по време на снимки и ревюта, когато гримьора и цветен артистичен директор на Живанши - Никълъс Дегенс, се е опитвал да нанесе спирала и на най-късите мигли. Появява се на пазара през 2008 г.



        Ако трябва да съм откровена, идеята и не е никак лоша. И спиралата върши работа. При мен придава дължина, извива, разделя и не се размазва. Четката обаче не е толкова лесна за всекидневна употреба или поне докато не свикнете с нея. За долните мигли, на мен лично не ми е удобна и не мога да постигна желания ефект. Горните успява да ги обхване добре, но заради малката й глава, не може да полепне достатъчно туш по нея и за едно око, се налага да я "потопите" поне 2 пъти. При изваждането също трябва да внимавате, защото не става с постепенно движение като при нормалните спирали, а прекалено бързо я издърпва ръката ви. Това няма как да се контролира особено и е възможно да изцапате ръцете или гърлото.


         Както ви бях споменала, имам Phenomen'eyes Mascara от колежка, която не се спогоди с нея и не съм я пробвала като нова. Затова не мога да ви кажа дали туша е прекалено течен в началото, но в момента е с идеалната леко гъста формула. Не тежи върху очите и почти не се усеща, въпреки наситения си черен пигмент.


        Ако нанесете един слой и не ви се занимава много, ще получите съвсем леко подчертани и удължени мигли. Ок е като дневен грим. По този начин обаче, на мен не ми допада. Ефекта мога да го получа с почти всяка спирала и то на 5 пъти по-ниска цена, а и няма да се налага да внимавам толкова заради четката.



        Ако търсите повече драма - ще получите дължина и повдигане с 2 пласта от спиралата (обем не придава). В такъв случай ще ви се наложи да си поиграете малко, поне 5 минутки. Тогава миглите ви, в зависимост от естествените разбира се, могат да опират до веждите при напълно отворено око. На къси, едва ли ще получите някакъв особен ефект.


       Сваля се сравнително лесно с мицеларна вода, като задържите малко тампона и е нужен само един! С почистващата пяна за чувствителна кожа на Ла Рош също се отмива без проблем. Колежката ми има чувствителни очи и почиствала само с вода, затова се събуждала с черни следи 2 дни подред. Та, ако имате такива проблеми - не е за вас. Но спиралата наистина не пада без дегримьор.
      "Phenomen'eyes" не е лоша. Дължината и разделянето, които ми дават обаче, не оправдава цената й от 32 $ или около 55 лв. Постигам ги и с такава от 10 лв. А й четката със сигурност няма да е удобна на всяка дама. Ако сте експериментатори и гримопристрастени, за Вас ще е интересна и може би вече сте я пробвали. Споделете ми дали сте доволни. При дами с къси мигли и такива, които търсят бързо и лесно нанасяне, вероятно би била неуспешна покупка. Аз лично бих инвестирала сумата в руж, пудра, фдт или някаква палитра сенки. Но като цяло висок клас спирали никога не са ме вълнували.
        Givenchy явно са по-разчупени и последната им новост, е Noir Interdit Mascara. Този път четката е нормална, но се движи посредством механизъм.


1 коментар:

  1. "Но като цяло висок клас спирали никога не са ме вълнували." - точно! Но пък е интересна, да. :)

    ОтговорИзтриване